עיצוב וקיימות: מישראל לתורכיה ולעולם

הוזמנתי לנהל סדנה לעיצוב ירוק בפקולטה לעיצוב של אוניברסיטת IUE באיזמיר, תורכיה, בנובמבר 12-16, יחד עם Benjamin Gill, מומחה לקיימות של חברת BioRegional מאנגליה והאדריכל היווני Thanos Stasinopoulos. בסדנה השתתפו כ-80 סטודנטים לאדריכלות, עיצוב פנים ועיצוב מוצר מאוניברסיטת IUE. הסדנה עסקה בפיתרונות עיצוביים עפ"י עקרונות ה- One Planet Living של BioRegional ו-WWF באיזור חוף הים והטיילת של העיר.

אדר' ד"ר איליאס מסינס, יועץ לבנייה ירוקה למשרד להגנת הסביבה מחנך ומנחה סטודיו לעיצוב פנים מקיים ב-HIT, מייסד ויו"ר העמותה הישראלית-יוונית ECOWEEK

פתרונות הסטודנטים כללו: תחנות אוטובוס חכמות – עם מתקן מיחזור וגג ליצירת חשמל מהשמש, מתקני מפגש, אינטרנט אלחוטי וישיבה ליד הים עם גג ירוק ומתקן למיחזור מי גשמים, חלל תרבות וגישה למים עם פתרונות להגברת מודעות סביבתית ועוד.

את הסדנה פתחתי עם הצגת נושא הקיימות ודוגמאות פרוייקטים שתכננו, עיצבו וביצועו סטודנטים שלי בישראל וברחבי העולם, ביניהם פרוייקטים מסדנאות לעיצוב ירוק ובנייה ירוקה של עמותת ECOWEEK ופרוייקטים שתיכננו וביצעו סטודנטים בקורסים לעיצוב ירוק והתערבות חברתית וסביבתית, שאני מלמד ב-HIT.

בחודשים האחרונים פתחתי כנסים בינלאומיים של עמותת ECOWEEK גם באיסטנבול שבתורכיה, פרישטינה שבקוסובו וסלוניקי שביוון, וניהלתי סדנאות לעיצוב מקיים יחד עם אדריכלים ומומחים מקומיים. בסדנה בפרישטינה, שנערכה בשיתוף פעולה עם אדריכליות מפרישטינה ומסקופיה, תכננו, עיצבנו ובנינו פינות ישיבה ומתקן הצללה מחומרים ממוחזרים – משטחי עץ, צמיגים, בקבוקים, מתקני תליה ועוד – בחצר של בית הספר לאדריכלות של אוניברסיטת בעיר. בסאלוניקי, יחד עם אדריכלית נוף מיוון, תוכננה מחדש שטח גן התערוכות של עיר סאלוניקי, כדי לעודד פעילות חברתית וסביבתית ואת תנועת האופניים והולכי רגל מקמפוס האוניברסיטה הסמוכה לטיילת החדשה, לאורך חוף הים של העיר.

בימים אלו פורסם הספר הראשון של אקוויק: 50 מאמרים על עיצוב מקיים ובנייה ירוקה ע"י אדריכלים ומעצבים מרחבי העולם:, Kengo Kuma, BIG, Francis Kere, Gernot Minke, Michael Sorkin, MVRDV ורבים אחרים. עורכי הספר אנוחי ואדר' דן פרייס מאוניברסיטת ת"א.

בין מחברי הספר נמצאת גם אדר' ברכה קונדה מנחת סטודיו חברתי ב-HIT. במאמרה שכותרו 'לקראת אקופונקטורה אורבנית' ברכה מציגה פרוייקט משותף של כוריאוגרפיה בשכונת ג'סי כהן בחולון, שחוקר את המושגים של 'שייכות', 'חללים אבודים' וחללים left-over ואת היחס שנוצר בין השכונה לקהילה.

הספר מאד מומלץ למתעניינים בעיצוב מקיים ובעיצוב קהילתי. הספר כולל מעל 500 תמונות בצבע של פרוייקטים בישראל, אירופה, אסיה, קנדה וארה"ב ונותן מגוון רחב של גישות עיצוביות ותכנוניות לקיימות.

החודש נפתחה הרשמה מוקדמת לרכישת הספר. יש אתר שמסביר את הפרוייקט וגם מאפשר מבט לטיוטה של הספר. מי שנרשם עכשיו יוכל לקבל עותק דיגיטלי תוך כחודשיים ולקבל עותק של הספר בהנחה וחתום על-ידי אחד העורכים או הסופרים.

כל הפרטים באתר: http://ecoweekorg.wix.com/ecoweekbook

תגיות