Close
הקלידו לפחות אות אחת

עומר שיטרית

מרכז חינוך קולינרי

בית ספר שעוסק במקצועות הבישול, גידול אורבני וקולינריה המהווה בית לתלמידים שנשרו ממסגרות החינוך הפורמליות, במקום קיימת מסעדה וחלל סדנאות המופעלות ע"י התלמידים לקהל הרחב. הפרויקט ממוקם בהרצל 16.

תיאור הפרויקט-

בכל שנה נפלטים כ 15 אלף ילדים ממערכת החינוך הפורמלית בישראל, בעקבות המחקר שביצעתי בסמינריון הבנתי את הצורך בתכנון בית ספר מקצועי שיעסוק במקצועות הבישול, חקלאות אורבנית וקולינריה ויהווה בית לתלמידים שנשרו ממסגרות החינוך הפורמליות.

במקום קיימת גם מסעדה וחלל סדנאות המופעלים על ידי התלמידים לקהל הרחב.

כמו כן הבית ספר ידגול באידאולוגיית FARM TO TABLE ויעודד גידול עונתי וצריכת ירקות פירות ועשבי תיבול מהגידולים ברחבי הבית ספר.הפרויקט ממוקם בהרצל 16 בתל אביב, שידוע גם כ"בית המעליה" על שום המעלית (הראשונה בעיר) שהותקנה בו, הבניין נבנה ב1925 ושמר כל השנים על צורתו המקורית וכך נשמר ייחודו.

מנחה

אודי קרמסקי