עכשיו קוראים
אקורד סיום: ברכת ראש המחלקה לתקשורת חזותית

אקורד סיום: ברכת ראש המחלקה לתקשורת חזותית

צפו בגלריה

קיץ, תערוכת בוגרים. לפני שנצלול להצגת הפרויקטים הנבחרים, שוחחנו עם צחי דינר, ראש המחלקה לתקשורת חזותית, לשמוע מחשבות על השנה שחלפה ועל תהליך העבודה של הסטודנטים/ות שהגיעו לקו הסיום המרגש.
אופק מליק ואופיר חמו, תקשורת חזותית

ספר לנו מה חשבת על תערוכת הגמר השנה.

השנה, אירועי ההגשות היו אקורד סיום לתקופה מאוד מאתגרת שהמאפיינים העיקריים שלה היו בלבול, חוסר אונים והמון חוסר ודאות. כל אלו הם תכונות וכישורים שגם בתקופה של שגרה ונורמליות, אנחנו עוסקים בהם לא מעט אבל הפעם התיאוריה הפכה לפרקטיקה. הסטודנטיות/ים מצאו עצמם בדרגת קושי גבוהה יותר מבדרך כלל, בדרכם להשלים פערים, לשקם את הביטחון ולמצוא את הסביבות המתאימות להם כדי ליצור. כשבוחנים את התוצרים, אי אפשר שלא להתפעל מהתושיה שהפגינו ולהתרשם מהגמישות המחשבתית והמעשית.

במבט כללי על העבודות, יש לא מעט כאלו שהרחיבו את היריעה ועסקו בטכנולוגיה ובחוויות מורכבות. הסטודנטים/ות לא חששו להתעמת ולעסוק בטכנולוגיות ומדיומים הדורשים הרבה אומץ, חדשנות רעיונית ותהליכי הפקה מורכבים. אי אפשר שלא להתרשם מההיקף של הפרויקטים ומהשאיפה לבחון את הדברים לעומקם. נראה שהייתה כאן שאפתנות וסקרנות ורצון לייצר חגיגה ויזואלית שתחפה על שנתיים מורכבות. מבחינת התמות של התוצרים, ניתן עדיין להתרשם מהעיסוק הקבוע בעולם הפרטי והפנימי אבל באותה נשימה, להתרגש מהנסיון לייצר אמירה כללית ולתת פתרונות לשאלות רחבות שמטרידות את החברה והכלל.

צחי דינר, ראש המחלקה. צילום: בועז נובלמן

כיצד התמודדה המחלקה עם ליווי הפרויקטים בשנה מורכבת כמו זו שחלפה?

תקשורת חזותית עוסקת במגוון גדול של תחומים ותוצרים: החל מסרטוני אנימציה, מיתוג, משחקים, שירותים דיגיטליים ועד לחוויות במציאות מדומה. כמחלקה, התפקיד שלנו הוא לעשות מאמץ ולאפשר לסטודנטיות/ים נגישות לכלים ולידע שייסיעו להם להפיק תוצרים ברמה הכי גבוהה שיש. מראש נלקח בחשבון שהכל יכול לקרות, גם כהכנה לתהליך. נבנו מספר חלופות לכל מקרה שלא יצוץ, כשעיקר המאמץ היה להשקיע במפגשים פיזיים ופרונטליים ככל הניתן ולא להישאר במרחב הדו מימדי. שמנו דגש הפעם על החיבור הקבוצתי ועל תמיכה של אנשי מקצוע לאורך הדרך. היה לנו חשוב לעטוף את הסטודנטים/ות בעזרה ככל הניתן. נקבעו מפגשים עם אנשי מקצוע מעילית התעשייה, אשר פגשו את הסטודנטיות/ים בנקודות קריטיות וענו על צרכים שונים לאורך הדרך. יחד עם צוות המחלקה ורכז הקורס, גולן גפני, נעשתה עבודה אינטנסיבית כדי להגיע לרגע האמת כמנצחים ולא להתפשר.

מה אתה מאחל לבוגרים/ות הטריים/ות?

דבר ראשון, שיהנו. שיהנו מהעובדה שהם נמצאים באחת התקופות הכי מסעירות להיות בהם מעצב/ת. האפשרויות של מעצב/ת בתחום התקשורת החזותית מאוד נרחבות- אם זה להשתלב בסטודיו לשירותי עיצוב, או בסטארטאפ שעתיד לצמוח או באחד שכבר צמח. הם יכולים לקחת חלק במיזם חברתי, במשרדי פרסום או להשתמש בכלים שקיבלו ולהקים את הממלכה שלהם. אני מאחל להם להתנסות. לא להצטמצם. ללמוד את מה שלא למדו עדיין ולהמשיך להשתפר. לאתגר את עצמם במקומות שיקפיצו אותם קדימה ולא לפחד ממה שהם לא מכירים. במסע שלהם, כל תחנה היא התקדמות.

מה אתה מאחל לסטודנטיות/ים במחלקה לשנת הלימודים הבאה?

אני הייתי מאוד רוצה לראות אותם מתנסים ומאתגרים את עצמם בעולמות שהאקדמיה מאפשרת להם. צריך לזכור שהם כאן כדי  להתפתח ולהתנסות כמה שיותר כהכנה למציאות וכדי לפתוח את מניפת האפשרויות שלהם. מאחר וכל אחד מהקורסים מקנה עוד קצת ידע ועוד קצת התנסות, אני ממליץ לרכוש כמה שיותר כלים ומקצועיות. זה לא משנה אם מדובר בסטודנט/ית בשנה א' או בשנה ד'. השינויים בשוק כל כך דרמטיים שארגז הכלים הכי חשוב שלנו כמעצבים/ות הוא גמישות, פתיחות והיכולת שלנו להשתלט על תוכן חדש. המשימה העיקרית, אם עדיין לא ברור, היא להתמקם במקומות חדשים ולא נוחים ולעשות הכל כדי להרגיש בהם נוח.

התגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם.