
כמדי שנה המחלקה לעיצוב תעשייתי ב-HIT מציגה את תערוכת "באמצע", ובה שלל תוצרים מהקורסים השונים שנלמדו בסמסטר החולף. אספנו כמה פרויקטים נבחרים שיעשו לכם חשק לקפוץ לביקור.
סהר אשכנזי, עיצוב תעשייתי
תרגיל מיקרומוביליטי
סטודנטיות: ליטל בוזנח וליהי ינקוביץ'
מרצים: עדי כתרי ויוגב כץ
"ג'ו" – כלי תחבורה ייעודי לחממות 2022

ג'ו הוא קורקינט חשמלי ברוחב של כ-45 ס"מ בלבד המותאם לשורות החממה הצרות. העיצוב של ג'ו מתאפיין בשילוב בין עולם כלי העבודה לבין עולם חדשני ונקי.
לג'ו מסך קדמי גדול עם מערכת IOT חכמה אשר יודעת לנהל ולדווח על מצבן של מערכות החממה הרבות (השקייה, טמפרטורה, לחות וכדומה). בנוסף, המערכת מנהלת את האינטראקציה בין העובדים בחממה.
ג'ו מתנייד על ארבעה גלגלי שטח וכך שומר על יציבות ועובר בקלות שטחי אדמה ובטון. בנוסף, לג'ו יש ארגז כלים בו ניתן לאחסן כלי עבודה לתפעול תקלות. במקרה של ציוד גדול יותר, לג'ו יש וו גרירה.
תרגיל מתכת
סטודנט: יועד שיראזי
מרצים: יוסי בן ארוש ונעם קולמן
מגביר סאונד

המוצר שעיצבתי עוסק בתכונות האקוסטיות של הפליז ובנראות המבריקה והיוקרתית שלו, ועושה שימוש מרכזי בטכנולוגיית הלחצנות על מנת ליצור אובייקט מגביר סאונד.
בחרתי ליצור שילוב בין ישן לחדש: מגביר הסאונד עוצב בהשראת הגרמופון הוותיק, ויחד עם זאת זהו מוצר טכנולוגי לכל דבר ומותאם ספציפית לעולמות הסמארטפון. בתהליך העבודה בחנתי צורות ורדיוסים, קטרים וזוויות ואת אפקט ההגברה שלהם. התייעצתי עם מוזיקאים שמתעסקים עם כלי נשיפה, ובעזרתם הגעתי להחלטות על הנתונים הנכונים למוצר הסופי.

עיצוב קרמי
סטודנט: עידן קול
מרצים: שלומית באומן, רועי יהלומי

סדרת האגרטלים שיצרתי היא תמציתו של מחקר חומרי שערכתי במהלך הסמסטר על היחסים שבין חימר, גלזורה, ברזל וחלודה.
הפרויקט התחיל מטעות קטנה. תבנית קרמית רטובה הוצמדה לפח ברזל, מה שהעביר כתמי חלודה לתבנית ומשם לחומר הקרמי. בקורס החלטתי לבחון דרכים נוספות בהן חלודה יכולה להשתלב בתהליך של יציקה קרמית. התוצאה לפניכן.

מעבדת ריהוט
סטודנטית: יובל שרגיל
מרצה: אילון ערמון

את הכיסא עיצבתי לפי העיקרון של יצירת מבנה תלת מימדי מורכב מתוך שימוש בקו. בעיצוב שלי רציתי לבחון מחדש את מושג הרשת ולייצר מבנה תלת ממדי המתבסס על יחידות זהות שמיקומן במרחב מייצר רשת שייחודית לי. הכיסא עשוי בטכניקה של כיפוף מוטות ברזל, ריתוך נקודה וגימור בצביעה בתנור. בעבודה יש יישום של שני סגמנטים מברזל שחור, שכפול שלהם והצבתם במרחקים זהים.

סטודיו – סוף טוב – עיצוב לחווית סוף החיים
סטודנטית: נועם סול
מרצה: גלינה ארבלי ועפרי ליפשיץ
Recover

קעקועים הם סיפור ויזואלי של זכרונות, אהבות ואידיאולוגיות שאדם מנציח על עורו. איך נוכל לשמר סיפור זה גם אחרי לכתו? במסגרת קורס “סוף טוב”, יצרתי אובייקט עוטף המנציח את המת דרך קעקועיו, כהקבלה לעור העוטף את גופנו. האובייקטים מציגים אינטרפרטציה חדשה לקעקועים של המת ומאפשרים לקרוביו להתעטף בסיפור חייו.


נתראה ב-"באמצע"!
לו"ז התערוכה:

"באמצע" יפו 2022 / דבר האוצר: שיר אתר
״באמצע״ הינה תערוכה ייחודית עם מסורת רבת שנים של המחלקה לעיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי חולון, המציגה את תוצרי הקורסים השונים שנלמדו בשנה החולפת.
מכלול העבודות המוצגות בתערוכה מזמנות למבקרים.ות נקודת מבט ייחודית על תחומי הלימוד השונים והמגוונים בהם מתנסים.ות הסטודנטים.ות במחלקה, דרכם ניתן להרכיב את דמותו.ה העכשווית של מעצב.ת תעשייתי.ת בשנת 2022.
השנה, במרחק שלוש שנים מתערוכת האמצע האחרונה שהוצגה, ושנתיים לתוך מציאות חדשה ורבת אתגרים, היה לנו חשוב לחזור למרחב הפיזי ולהציג מציאות אקדמית ומקצועית עדכנית ורלוונטית לתקופה זו. ביקור בתערוכה מאפשר למבקרים ללוות את תהליך התפתחותם של הסטודנטים.ות במחלקה משנתם הראשונה ללימודים ועד לאחרונה – מבדיקת גבולות חומריים וצורניים, היכרות עם מסגרות מוצריות ותעשייתיות ועד פיתוח שפה אישית ושכלול מיומנויות מקצועיות.
השנה אנו מציינים 22 שנה לתערוכת "באמצע" הראשונה, שאף היא הוצגה בגלריה הוראס ריכטר ביפו. זו זכות משמחת להשתלב ולהוסיף למסורת רבת שנים של תערוכות, ובאותה הזדמנות לנצל את ההפוגה, לרענן מעט ולהציג עדכונים ברוח התקופה.
השנה בפעם הראשונה, בנוסף על התצוגה הראשית בגלריה, נציג פרויקטים במגוון ״לוויינים״ ברחבי יפו העתיקה ושוק הפשפשים שיעשירו את חוויית התערוכה, ויוציאו אותה לשיטוט ברחובות העיר בין חנויות וגלריות שנרתמו לטובת האירוע.
אני מזמין אתכם להצטרף אלינו ולקחת חלק בחוויית עיצוב חדשה ומסקרנת בחוה״מ פסח.
שיר אתר
אוצר תערוכת ״באמצע״
וצוות התערוכה