עכשיו קוראים
מקום ראשון בגונדתון

מקום ראשון בגונדתון

[column]

זכיתי להשתתף באירוע מיוחד מבחינתי, תחרות רעיונות בתחום חקר המוח במרכז גונדה, באוניברסיטת בר אילן. תשאלו בוודאי מה לסטודנט לתואר שני בעיצוב משולב מהמכון הטכנולוגי בחולון ולתחום זה, והרי איני חוקר מוח ואף מתקשה לעתים להבין את המוח של עצמי. הסיבה נעוצה בשני גורמים, בעידודו של ראש החוג שלנו, ד״ר דרור ק׳ לוי, לקחת חלק בתחרות ובמשיכה המתמדת שיש לי לתחום הרפואה.

רונן וולפסון, סטודנט לתואר שני בעיצוב משולב, מכון טכנולוגי חולון

[/column] [column]

בשעתיים הראשונות של התחרות נחשפתי לפרויקטים מגוונים, שהוצעו על ידי חוקרים וסטודנטים מהמחלקה. לאחר התלבטות, בחרתי להצטרף לצוות נמרץ של חקר המוח, שעסק בפיתוח רעיון המשיק לתחום הנדסת האנוש ברכבים. בלב הרעיון יצירת חיווים והתרעות לנהגים על שינויים ברמת ערנותם (בלשון העם ״ניקורים״) על ידי מנגנון ביו-פידבק הקורא גלי מוח. לצורך כך השתמשנו במוצר של סטארטאפ ישראלי בשם neurosteer, שקורא גלי EEG מהמוח באמצעות שני סנסורים בלבד המוצמדים למצחו של המשתמש/ת. חברי הצוות שלי המתמחים בחקר המוח ממרכז גונדה: שקד ארנפלד, חופית הרשקו, עידו זילברברג ונתן וינשטוק מלניק, היו אמונים על ניתוח גלי המוח וזיהוי השינויים במצב הערנות.

תרומתי הייתה בעיצוב חווית המשתמש ובפיתוח אפליקציה שהציגה את מצבי הערנות השונים לנהג בצורה גרפית, מובחנת ומדורגת. אין ספק כי תחרות כזאת היא מאוד אינטנסיבית, מגוונת ומיוחדת בכך שהיא משלבת יכולות של אנשים מדיסיפלינות שונות ורחוקות כביכול – חקר המוח ועיצוב. ברמה האישית הבנתי הלכה למעשה איך לימודיי בתוכנית לעיצוב משולב נעשים לרלוונטיים דווקא בתרחישים מעין אלו.

הזמן נחלק בין גיבוש הרעיון, ניתוח אותות המוח, כתיבת קוד התוכנה, עיצוב הממשק, בניית המצגת, שתיית קפה בתדירות גבוהה והולכת וצריכת מזון גשמי של ארוחות וכיבודים. לשמחתי קבלנו גם אספקה של מזון רוחני-אקדמי בדמות הרצאות מרתקות שזכינו להשתתף בהן על חקר המוח ושימושים חדשניים בתעשייה. ואם לא דיי בחוויה המעשירה של חשיפה לעולם תוכן מרתק ושתוף פעולה מיוחד, חווינו גם זכייה במקום הראשון ובפרס נאה.

[/column]

 

התגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם.