עכשיו קוראים
גזור ושמור

גזור ושמור

אתרים ואפליקציות מומלצים שכל מעצב/ת חייב/ת להכיר: האפליקציות שיעשו לכם חיים קלים עם שלל כלים וקיצורי דרך, וגם כמה אתרים מעוררי השראה עם תיקי עבודות, טיפוגרפיה, צבעים והמלצות מעולות.

מאי גואטה, תקשורת חזותית

אתרים ואפליקציות מומלצים שכל מעצב/ת חייב/ת להכיר: האפליקציות שיעשו לכם חיים קלים עם שלל כלים וקיצורי דרך, וגם כמה אתרים מעוררי השראה עם תיקי עבודות, טיפוגרפיה, צבעים והמלצות מעולות.

Wordmarkit- אתר לסיוע בבחירת פונט 

מכירים את זה כשאתם צריכים פונט ולא יודעים איך לבחור? הלוואי ופשוט אותה מילה הייתה כתובה מול העיניים בכל הפונטים והבחירה הייתה נעשית קלה יותר. האתר Wordmarkit הגשים לנו את המשאלה באופן הבא: מכניסים מילה כלשהי, בעברית, באנגלית, במה שבא לכם. לוחצים אוקיי ומיד מופיעה לפניכם המילה שרשמתם בכל הפונטים שמותקנים אצלכם במחשב.

אין לכם פונטים? אין שום בעיה, יש אפשרות להציג את המילה בפונטים של גוגל פונטס ומיד לאחר מכן דרך האתר להוריד אותם למחשב שלכם. שימו לב, על מנת להציג פונטים בעברית יש להפעיל את הפלאש שבתחתית העמוד.

https://wordmark.it/

Wordmarkit עוזר לבחור פונטים

Dribbble- הפינטרסט של האינטרקטיב

דריבל הוא כמו חנות ממתקים למעצבים. האתר מכיל עבודות של מעצבים שונים בתחומי עיצוב למובייל, אנימציה, טיפוגרפיה, פרינט, מיתוג ועוד… כשכל אלו מותאמים לאינטרקטיב. חשוב לציין שבדריבל ניתן להעלות תמונות קטנות בלבד (מקסימום 300×400 פיקסלים), מה שמכריח את החברים בה להעלות רק crop מתוך העבודות שלהם, ובכך ניתן דגש על חלקי UI. לא מעלים עיצוב של אתר שלם או אפילו דף בית, אלא חלקים מהעיצוב בלבד, מה שנותן כבוד לעיצוב הממשק עד לפרטים הכי קטנים ומאפשר לראות תהליכי עבודה. מעצבים מעלים לדריבל כפתורים, שדות חיפוש, חלקי טפסים, אייקונים, לוגואים, סקיצות, טולטיפים ועוד.

בנוסף האתר בנוי בצורת רשת חברתית סגורה- בשונה מפייסבוק ומאינסטגרם בדריבל תתקשו למצוא פרופילים לא מעניינים. המעצבים והמעצבות בדריבל הם מקצוענים בתחומם, ורק מי שקיבל הזמנה ממעצב/ת אחר/ת ואישור הרשמה מיוחד יכול/ה להציג עבודות. המעצבים שיכולים להעלות עבודות נקראים Players. העיצובים שהם מעלים נקראים שוטים (shots), וזה כל מה שאפשר להעלות: בלי פוסטים של טקסט או וידאו. רק תמונות. כמובן שבכל זאת ניתן לצפות בתיקי עבודות של מעצבים שונים ואפילו ליצור איתם קשר ולגייס אותם לעבודות ושיתופי פעולה (ביום מן הימים כשנפסיק להיות סטודנטים ונעבוד עם מעצבים).

https://dribbble.com/

מוד בורד ואפליקציה שעוצבו בהשראת דריבל

Templatemaker- אתר להכנת אריזות נייר 

 לא משנה באיזו מחלקה אתם בפקולטה לעיצוב, באיזשהו שלב בתואר כולנו מתמודדים עם פורמטים תלת מימדיים מנייר, בין אם זה אריזות שונות או גופים לבניית מודלים. בטמפלייט מייקר מוצעות דוגמאות שונות של צורות תלת מימדיות, החל מקופסת נייר מרובעת בצורת קוביה שכולנו מכירים עד לצורה של קופסא בצורת ארון קבורה נוצרי. כשנתקלתם בדגם שאתם רוצים, רק צריך להכניס מידות מסוימות לאתר והוא מכין עבורכם את הפריסה. שווה.

https://www.templatemaker.nl/

פריסה שהוכנה באמצעות Templatemaker

Freepik- מאגר שלם של חומרי עבודה

אתר פריפיק הוא אתר לגרפיקאים… איך נאמר? עצלנים? סקרנים? האתר משמש כמקור השראה למעצבים וכמחסן של גרפיקות שונות. בכניסה לאתר עולה שורת חיפוש גדולה, מכניסים בתיבת הטקסט מה שמחפשים, לדוגמא ״בית״, והאתר מציע כל מה שקיים בנושא מבחינה גרפית- וקטורים, תמונות, אייקונים, רקעים ועוד…ניתן לסנן תוצאות בצד בשורת החיפוש. הרבה מן התכנים באתר פתוחים להורדה חופשית אך שימו לב שחלק מן הדברים מוצעים אך ורק למנויי הפרימיום שמשלמים 7.50 יורו בחודש.  

https://www.freepik.com/

אימאג' מאתר Freepik שעבר עיבוד (מקור מימין, עיבוד משמאל)

אאא- פונטים לשימוש סטודנטיאלי

אאא היא במה המוקדשת כולה לאותיות, לפונטים ולטיפוגרפיה עברית מקורית ואיכותית. באתר ישנם עשרות פונטים במשקלים שונים שעיצבו קבוצת אאא המוכשרים ונחשו מה? הם מתחשבים בקהילת הסטודנטים לעיצוב ומאפשרים ליצור רישיון שימוש אקדמי, כלומר להוריד את ספריית הפונטים שלהם בחינם למשך לתקופת הלימודים. שימו לב, הרישיון האקדמי תופס אך ורק למטרות הלימודים שלכם, לפרויקטים שונים אך לא לשימוש מסחרי! (עוד על שימוש מסחרי ניתן לקרוא באתר). האתר של אאא מומלץ במיוחד למתעניינים בטיפוגרפיה כיוון שמתפרסמות בו כתבות מעניינות מעולם העיצוב, ראיונות עם מעצבים שונים, רעיונות והשראות, 

https://alefalefalef.co.il/

פרויקט לימודי עם פונט ״מקומי״ של אאא

אפליקציית טמבור- זיהוי צבעים

אתם מעצבים איזשהו פרויקט ורוצים להגיע לגוון בדיוק כמו האובייקט שנמצא לידכם כרגע? האפליקציה של טמבור לשירותכם. צלמו את האובייקט המבוקש במצלמת הטלפון (אפשר גם להעלות תמונה דרך הגלריה), סמנו בדיוק את הקטע עם הצבע שתרצו והאפליקציה תזהה אותו עבורכם. בנוסף, יש ספריית גוונים אינסופית מהממת מהמניפה של טמבור.

מתוך אפליקציית טמבור לזיהוי גוונים

ביהנס- תיקי עבודות עיצוביים

אתר Behance הוא אתר לתיקי עבודות של מעצבים, ובסיור קצרצר בו מיד ניתן לקבל השראה ממעצבים מצוינים. מלבד פרויקטים גמורים, ניתן לראות גם תהליכי עבודה של מעצבים, פיצ׳ר מגניב לגמרי.המעוניינים יכולים לפתוח לעצמם תיק עבודות באתר, בתשלום.

Behance

Behance תיקי עבודות

Camscanner- סורק מסמכים מהנייד 

אפליקציית קאמסקאנר סורקת דרך מצלמת הפלאפון. מצלמים את הנייר הרצוי, האפליקציה סורקת אותו והופכת את הקובץ לשטוח וחד יותר (יש גם פילטרים שונים). לאחר מכן ניתן לשמור את הקובץ כתמונה או כקובץ PDF, לשלוח למייל או לשתף דרך הוואטסאפ. זה נוח גם לשליחה ולתיעוד של ניירות וגם להעברת סקיצות למחשב.

ציור שנסרק על ידי Camscanner

ליצירת קשר: מאי גואטה

התגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם.