היי דוד, ספר לנו על עצמך
היי, אני דוד מויאל, צלם סטילס שמתמחה בתחום האוכל. אני הבעלים של חברת ההפקות הקולינריות Big Bite media.
תמיד אהבתי צילום ואני פודי בנשמה, וכששילבתי בין העולמות זה פשוט התפוצץ! אני מאוד אוהב את מה שאני עושה. תחום צילום האוכל בנוי מהכנה, צילומים ועריכות. ההכנות כוללות פרופס שיהיו מסביב (קערות, צלחות, מגבות, בד וכו') ובמידת הצורך גם פרודוקטים נוספים על מנת לספר את הסיפור שמאחורי המנה.
בתחום צילום האוכל חשוב לקבל מהלקוח בריף ברור לגבי יום הצילום. יחד איתו בונים מוד בורד, וביום הצילום אני והצוות נעבוד מול המוד בורד ונהפוך אותו למציאות. לאחר מכן, את העריכות של הצילומים אני עושה בעדינות ובדיוק.
האם אתה ממליץ על הכנה לפני צילומים?
לגמרי ממליץ. מאוד חשוב לי לדעת לקראת איזה צילומים אני הולך, ולהגיע כמה שיותר מוכן. ברגע שאני עובד על סקיצות אני נכנס לעולם של השראה, וביום הצילום אני מגיע יותר ממוקד ויצירתי. הסקיצות בעולם הצילום באות לידי ביטוי באמצעות מוד בורדים שאני יוצר בעקבות הבריף שנתן הלקוח.
בדרך כלל המסעדה בה נצלם תהיה ריקה אך מוכנה בצורה מדויקת לקראת הצילומים: המפות, הסכו"ם, צלחות, כוסות וכלים יהיו במקום כדי שנוכל לצלם גם את המסעדה ואת האווירה שהיא מייצרת.
היום יש לי מספיק ניסיון כדי להביא רעיונות מבריקים תוך כדי סשן הצילום, אבל תמיד כדאי להגיע עם רעיונות לקומפוזיציות וזוויות צילום מראש, זה עוזר לחדד ולמקד את הצילומים.
אם יכולת לבחור טכניקת צילום אחת להשתמש בה, במה היית בוחר?
אישית אני לא יכול לוותר על תאורה מלאכותית. שימוש בפלאשים נותן לי שליטה מלאה באור ובתחושה שאני רוצה לייצר בפריים.
תאורה מלאכותית יכולה להבליט את מה שהיינו רוצים להבליט וגם להסתיר את מה שלא היינו רוצים שיראו, כך אני יכול לשלוט בכל המשתנים בתמונה ולהביא את התוצאה הטובה והמדויקת ביותר.
תאורה מלאכותית כוללת מקורות אור שונים אותם אני יכול להוסיף לתאורה הטבעית הקיימת. ישנם סוגים שונים של מקורות אור מלאכותיים בהם ניתן להשתמש, ביניהם נורת הלוגן, להט, ניאון, נר או מבזק (פלאש).
תן לנו הצצה לתהליך העבודה שלך
הדבר הראשון שאני עושה הוא שיחה עם הלקוח כדי להבין מהי מטרת יום הצילום, מה סוג האוכל שנצלם ואיזו תחושה הם רוצים להעביר באמצעות התמונות.
לאחר מכן אני והצוות שלי מחפשים השראות שמתאימות לסגנון, שתואמות את העיצוב של המנות ושמדייקות את הקונספט של הלקוח.
ביום הצילום עצמו אני סורק את המסעדה, מחפש פינות מעניינות, רקעים ואלמנטים עיצוביים מגוונים של החלל. אני עושה שיחת תיאום ציפיות קצרה יחד עם השף והצוות, אנחנו בונים לוח זמנים כללי לעבודה ואז מתחיל הכיף.
יש לי תשוקה גדולה לאוכל, לחומרי גלם איכותיים ולעבודת מטבח רהוטה. כל תמונה שאני מצלם טומנת בתוכה אלמנטים שונים, אנשים, תנועה, מנות מיוחדות. מבחינתי הכי חשוב להעביר תחושה בצילום, הרגשה משפחתית או יוקרתית, הרגשה חמימה או קרה ובאמצעות האוכל ליצור אצל הצופה ציפייה לאוכל מדהים.
מהם מקורות ההשראה שלך?
יש לי המון מקורות השראה. ספרי צילום, לא בהכרח מתחום האוכל, ספרי בישול בינלאומיים מכל הסגנונות והתרבויות. אני מאוד אוהב לצפות בסדרות אוכל, זה לגמרי מעורר השראה.
כשאני מטייל בעולם אני אוהב להיחשף לאוכל מקומי ולתרבות עשירה שממנה אפשר לשאוב רעיונות. כמובן שאני שואב המון השראה מהרשת – האינטרנט והמדיה החברתית מלאים ברעיונות חדשים ובצורות שונות וייחודיות לצילום ולאוכל מעניין.
אני פשוט חי את עולם הצילום והבישול בצורה מחוברת.
אינסטגרם: https://www.instagram.com/moyaldavid/
אתר: https://www.david-moyal.com/
כל התמונות – צילום: דוד מויאל