עכשיו קוראים
דפדוף בספרי צילום

דפדוף בספרי צילום

[column]

מה קורה לספר צילום כשהוא מדפדף בין מדיום אחד לאחר? ״זו בדיוק השאלה״, משיב עדי ברנדה, צלם, אמן ומרצה במחלקה לתקשורת חזותית. פרוייקט חדש של ברנדה ביקש הפעם מהסטודנטים שלו בקורס פוטוגרפיקה להפוך ספרי צלמים לסרטונים.

עדי ברנדה, מרצה במחלקה לתקשורת חזותית

[/column] [column]

לא מדובר בעוד ספר שעובד לסרט או בגרסה הלואו-טקית של קינדל, אלא בתוצר מרגש של מפגש בין עולמות. ״במקום לבקש מהסטודנטים שלי להעביר הרצאות על צלם כזה  או אחר״, מספר ברנדה, ״הם נשלחו לספרייה לבחור ספר של צלם או צלמת שמעניינים אותם ולתעד את הדפדוף שלהם בסרט״. את הרעיון לפרויקט הוא שאב מהזמנה שיצר לתערוכת יחיד שלו, שם דפדף בספר צילומים שלו. כעת המשימה עברה לסטודנטים שלו, שהתבקשו להצמיד לספר שלהם פסקול וקיבלו חופש יצירתי. ״הספרים עוברים לרמה של וידאו ארט, וזה מעבר ל׳לספר סיפור׳ או ׳לשאול שאלות׳ על ספר״, הוא מוסיף.

דפדוף של דור שוורץ בספרו של פסי גירש, אובססיה למוות

מה קורה לתמונה בתוך ספר בתוך סרטון?

״הספר נשאר אותו הדבר, אנחנו יכולים לדבר על ההד שלו. מה קורה נניח, כשמנגנים שיר בחלל גדול? מה קורה לו בחלל כשהוא מהדהד? הוא מקבל מקום, זמן, חלל. התשובה היא בדיוק השאלה. מה קורה?״.

הפרויקט המוצלח הועלה לאחרונה על ידי הסטודנטים תומר יצחק ושיראל מוטהדה לערוץ יוטיוב חדש,
Books Leafing (״דפדוף בספרים״) בו נמצאים כ-40 סרטוני דפדופים. ״הפרויקט הזה מנסה לברר משהו על הקשרים תרבותיים בין מדיומים, בין ספר וספרייה לבין מסה של אנשים צעירים. אלו דברים שמעלים הרבה סימני שאלה וכל אחד מביא לשם את העולם שלו. מעבר למה שאנחנו רואים דרך הצלם, לכל סטודנט יש את ה-say שלו״.

למה הספרים האלה היו צריכים להפוך ל״וירטואלים״? מדובר בתחליף לספרייה?

״זה עובד במקביל לספרייה. אני בא מהאקדמיה ואני מאוד מאמין בחשיבות של הספרייה והקריאה, אבל אנחנו עושים משהו שהוא בן-זמננו. התלבטתי עם עצמי מה אני עושה עם סטודנטים צעירים, בגילאי ה-20, שיעניין אותם, בלי לבקש מהם להעביר הרצאה״.

דפדוף של אלונה ג׳רסי בספרם של Francois and Jean Robert, Face to Face

ברנדה מקווה להרחיב את הפרויקט בעתיד ולמנף אותו לארכיון ויזואלי. ״יש משהו בנגישות הזו, שבכל מקום שאתה נמצא אתה יכול לרשום שם של אמן והערוץ הזה יקפוץ לך. אנחנו לא יודעים כמה זמן ומה יקרה לספריה הזו, אבל היא איפה שהוא בענן ואפשר שזה יחזיק מעמד. הפרויקט עוד בתהליכי התהוות. בסמסטר הבא יהיו עוד סטודנטים ועוד סרטונים וכשיהיו 80 או מאה דפדופים ננסה לעניין את הצלמים עצמם בשיתופי פעולה. היופי הוא שזה פרויקט שאין לו סוף״.

[/column]

 

התגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם.