עפרי ליפשיץ, בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי, במכון הטכנולוגי חולון HIT, מפגישה בעבודותיה בין עולמות: קראפט ומכונה, חומר וקוד דיגיטלי, עיצוב ואמנות. התערוכה מוצגת במסגרת פרויקט 'נדבך' בבית האמנים בירושלים, שאצרה שלומית באומן
מערכת כולעיצוב
המפגש בין האנושי לממוכן ומקודד נמצא בלב תערוכתה של המעצבת התעשייתית עפרי ליפשיץ, כמו גם המתח שבין טכנולוגיה לתוצריה. מפגש זה בא לידי ביטוי בחיבור בין האהבה של ליפשיץ לקראפט ולחומר, לבין המציאות בה מטשטשים במהירות הגבולות בין האדם, המכונה והמדיה הדיגיטלית.
צלחת חצי חצי – פורצלן הרנד
הפרויקט של ליפשיץ, שהחל כפרויקט גמר במחלקה לעיצוב תעשייתי, במכון טכנולוגי חולון HIT, התפתח למפגש בין האישי ובין הפרמטרי תוך התעמקות בסדרה של שאלות הרלוונטיות לעתידה של התרבות החומרית: האם מכונה יכולה לייצר סדרה של אובייקטים דומים אך חד פעמיים בצורתם ובאופיים? לשבש את הסדרתיות? לפתח שפה חדשה של קראפט, אמנות ועיצוב?
צלחת חצי חצי – פורצלן רוזנטל
המכונה
התהליך החל בפיתוח מכונה המופעלת על ידי קוד דיגיטלי. האלגוריתם שלה מתוכנת לגרום למכונה לדמות תהליך המקביל לייצור ידני של כלי אוכל מקרמיקה. הקוד מאפשר טווח רחב של תנועת המכונה כך שבתהליך הייצור כל כלי נוצר כ- One of a kind כפי שאפשר לראות פה בסרטון.
Industrial One Of 3.0
שיטות עיבוד וטכנולוגיות משקפות את השפה הצורנית של התקופה בה נעשה בהן שימוש. לפיכך, המחקר הנוכחי של ליפשיץ (3.0) בוחן את העידן הפוסט תעשייתי, האנטי סדרתי, המקודד והחד פעמי. ליפשיץ בחרה כלים קרמיים, תוצרי העולם התעשייתי ממפעלים שונים בעולם, שזכו למעמד בין לאומי ייחודי בשל מעמדם הגבוה בתרבות האירופאית. כמו כן, גם בשל המשמעות האישית שכלים אלו קיבלו בוויטרינות של משפחתה המורחבת, כדוגמת: Rosenthal, Wedgewood, Herend, Ikea ו- Villeroy & Boch.
Industrial One Of 3.0 חותמת
הייצור המחודש שלהם באמצעות המכונה והאלגוריתם המפעיל אותה, נותן להם פרשנות חדשה, ושואל מה תהיה השפה של אותם מפעלים בעתיד? מה תהיה השפה של הקראפט בעידן הפוסט תעשייתי? ומה תהיה משמעותם החדשה של האמנות והעיצוב?
כל התמונות צולמו על-ידי: רז ליפשיץ
Industrial One Of 3.0
אוצרת: שלומית באומן
בית האמנים
רחוב שמואל הנגיד 12, ירושלים
ב', ד', ה' 10:00 – 18:00
ג' 14:00 – 20:00
ו' 10:00 – 13:00
ש' 11:00 – 14:00
א' – סגור
פתיחה: 29.2.20
נעילה: 25.4.20
שיח גלריה: 24.3.20, בשעה 18:00
הכניסה חופשית