עכשיו קוראים
האסיסטנטים

האסיסטנטים

הסדנא היא חלק בלתי נפרד מהמחלקה לעיצוב תעשייתי ובימים שלפני הקורונה זה היה המקום בו תמיד יכולתם למצוא כל סטודנט/ית במחלקה. בואו להכיר את האסיסטנטים של הסדנא, חלק חשוב מהלב הפועם של עיצוב תעשייתי. 
מיקה דור, עיצוב תעשייתי

במהלך הלימודים במחלקה לעיצוב תעשייתי, הסטודנטים/ות רוכשים הבנה טכנולוגית ומתנסים בסדנאות עץ, פלסטיק ומתכת. הסדנא היא חלק בלתי נפרד מהמחלקה ובימים שלפני הקורונה זה היה המקום בו תמיד יכולתם למצוא אותנו. הסדנא היא המקום בו כל השנים מתכנסות ועובדות זו לצד זו. אפשר לראות את הפרויקטים מתפתחים, להתייעץ וללמוד אחד מהשניה. האסיסטנטים בסדנא הם סטודנטיות/ים משנה ב' ומעלה, העובדים במחלקות השונות בסדנא. אסיסטנטים עובדים במשמרות ונמצאים שם לעזור לסטודנטים/ות בכל דבר שקשור בכלי הסדנא. 

נקודת מפגש חיונית למרצות/ים וסטודנטים/ות מכל השכבות. צילום: המחלקה לעיצוב תעשייתי

ירדן ג'ינו, אחראית אסיסטנטים בסדנא הכבדה, שנה ג': "הסדנא הכבדה ב-HIT היא הלב של המחלקה לעיצוב תעשייתי. לפני תקופת הקורונה, הסדנא הייתה מקום שסטודנטים/ות לעיצוב תעשייתי ממש חיים בו, בתקופות מסוימות גם מהבוקר עד הלילה. מעבר לכך שזו נקודת מפגש חיונית למרצות/ים וסטודנטים/ות מכל השכבות, זה מקום העבודה שלנו. שם אנחנו חושבים, יוצרים ומייצרים. (וגם מדברים, אוכלים, בוכים, צוחקים, ישנים…)" 

ליאור בכר, אסיסטנט, שנה ג': "הסדנא היא המקום בו מתרחש כל הקסם ורעיונות משוגעים הופכים למציאות. לדעתי לסדנא יש ערך חברתי מכריע בשגרת התואר הלחוצה שלנו; היא מאפשרת להתמזג עם שכבות שונות, לשמוע דעות מגוונות, לשבת בכיף עם חברים ולהתמרמר ביחד כשנכבה האור בסוף יום עבודה עמוס ואנחנו מתפללים שיהיו עוד כמה שעות עבודה." 

בסדנא מתרחש כל הקסם ורעיונות משוגעים הופכים למציאות. צילום: המחלקה לעיצוב תעשייתי

בתוך הלימודים האינטנסיבים האלה, למה להיות אסיסטנט/ית?

ירדן: "המשמרות הן בדרך כלל ישר אחרי יום לימודים, אבל זה שווה את זה. השיח עם אנשים שונים, על הרבה פרויקטים שונים, מרתק. אני אוהבת לחשוב על דרכי ביצוע יצירתיות לבקשות (לפעמים מופרכות) של סטודנטים/ות במחלקה, כאשר הכלים וחומר הגלם (הדל) נתונים מראש."

ליאור: "בתור סטודנט בשנה א' היה לי מאוד קשה לראות חברים שמתקשים להתנהל בסדנא ולא מצליחים להתמקצע על הכלים ועל הטכניקות במאה אחוז. מההתחלה הרגשתי שאני יכול לנסות לתרום קצת לסדנה ולצוות כשאגיע לשנה ב'."

נעמה ניקוטרה, אסיסטנטית בסדנא הרכה (לשעבר), שנה ג': "אין ספק שהעבודה כאסיסטנטיות/ים בסדנאות מוסיפה עומס ללו"ז עמוס מראש, אבל זו גם הזדמנות- מהיחידות בתואר- להשתתף במה שקורה מאחורי הקלעים, להזיז ולשנות דברים שהפכו לקבועים, ולהרוויח כסף. לא הרבה, אבל תמיד עוזר." 

מה זה אומר בתכלס לעבוד כאסיסטנט/ית?

נעמה: "את העבודה בסדנא הרכה מתחילים בכל יום בשעה חמש אחר הצהריים וביום שישי מתשע בבוקר. בראש צוות האסיסטנטים עומד/ת "אחראי/ת סדנא רכה" המנהל/ת את התקשורת בין צוות הסדנא לאסיסטנטים, מנהל/ת את המשמרות ומטפל/ת באופן שוטף בסדנה."

ליאור: "תפקיד האסיסטנט/ית הוא מה שאת/ה עושה ממנו- החל מלהיות אחראי על הכלים ועד להיות כתובת להתייעצות טכנית ומקצועית גם בשעות הערב, כשהאחראי/ת סדנא לא נמצא/ת. אחד הדברים שמשכו אותי להיות חבר בצוות זו הדינמיות המיוחדת שקורית בסדנא. היא ייחודית לאופי המחלקה וללימודים שלנו בפרט".

מרתון 2020, צילום: המחלקה לעיצוב תעשייתי

מה צריך בשביל להיות אסיסטנט/ית? 

ירדן: "אסיסטנטיות/ים הם א/נשים עם יכולת ביצוע ברמה גבוהה, ביטחון מספק בשביל להיות מסוגלים לתמוך בסטודנטים/ות אחרים (לכל פעולה שהיא במסגרת עבודת הסדנא) וכמובן, עם הרצון לקחת חלק אקטיבי במחלקה ולעזור. לעזור. לעזור. לסטודנטים/ות בכל השנים עם כל הדילמות האפשריות."

רם שלום, אסיסטנט, שנה ג': "להכיר את המכונות כמו שצריך, סבלנות לאנשים, רצון לעזור וזהו!"  

יש מקום גם להעלאת רעיונות אישיים והצעות לשיפור?

נעמה: "לכל אסיסטנט/ית יש הזדמנות להעלות הצעות לשיפור, וכמובן לבצע אותם. למשל, בשנה שעברה הוספנו הוראות הפעלה הכוללות תמונות לכל המכונות, כדי שיהיה אפשר לתפעל אותן בקלות. בנוסף, הוספנו פינה לאיסוף שאריות בדים לשימוש הסטודנטיות/ים, והתחלנו בהכשרה על מכונות הסדנא הרכה לכל הסטודנטים בשנה א', כחלק מקורס הסדנה."   

שבוע הסדנאות הבינלאומי 2019. צילום: Dr. Michael Ebner

איך בעצם עושים את ההפרדה בין העזרה הבלתי נגמרת שאתם נותנים במהלך המשמרת לבין הזמן האישי שלכם בסדנא? 

ליאור: "בתור סטודנט שהוא גם אסיסטנט, זה אתגר. החברים והסטודנטים האחרים לא תמיד יודעים מתי בדיוק המשמרות שלי ולכן תמיד יש תחושה שאני במשמרת, גם אם אני עובד על פרוייקטים אישיים בלימודים. אני משתדל לעזור תמיד וכמה שניתן וזה לא קל להפריד בין הדברים, אבל בסופו של יום אני שמח אם אני מצליח לתרום ולהועיל למישהו- לא משנה אם אני מחתים כרטיס או לא. מבחינתי אני לומד מכולם ומכל מהלך וזה רק מחזק את האווירה והחוויה הסטודנטיאלית שלי בתור סטודנט לעיצוב."  

מרתון 2020, צילום: המחלקה לעיצוב תעשייתי

סדנת התפירה היא גם חלק מהסדנא של המחלקה לעיצוב תעשייתי, חדר מלא במכונות תפירה מסוגים שונים. להכנס לחדר הזה, זה כמו להכנס לעולם אחר. הסדנא היא מקום רועש, מלא באנשים ומכונות ובימי עומס כמעט ולא ניתן לשמוע את המחשבות של עצמך. חדר התפירה הוא סוג של אי קטן של שקט בתוך כל ה"בלאגן".

איך זה להיות אסיסטנטית בסדנה הרכה?

נעמה: "העבודה בתור אסיסטנטית בסדנא הרכה (סדנת התפירה) היא כיפית במיוחד, בעיקר כי הסדנא מבודדת ויחסית אינטימית, וכשמגיעים סטודנטים לעבוד תמיד יש מקום לשיחה על הפרויקט, על הלימודים ועל החיים."

"בהתחלה, העבודה בסדנה נראת מעט מלחיצה: אין זמן לנשום, אז להוסיף עוד עומס ועוד זמן בסדנה נשמע לא כל כך נכון. אבל, העבודה בסדנא הרכה הפתיעה אותי לטובה. בגלל שאין הרבה סטודנטיות/ים שעובדים בה, וכשכן מדובר בדרך כלל ב"פיקים" של עבודה, נשאר הרבה זמן פנוי לעבודה על הפרויקטים האישיים שבכל מקרה הייתי עושה במכללה או בבית. המשמרת הפכה לזמן העבודה הכי מנוצל, וכמובן זמן לשיחות עם האסיסטנטים/ות הנוספים. כמובן שבימים (ובלילות) שלפני ההגשות, כולם בלחץ וגם אני, אבל מלבד פעם אחת בה העבודה בסדנא ועבודה על פרויקט אישי התנגשו – הכל בדרך כלל זורם ומתקבל בהבנה."  

משהו קטן לסיכום?

רם: "אני חושב שזו אחלה הזדמנות להרוויח ידע מקצועי שתורם מאוד. זו חוויה ממש טובה שעל הדרך גורמת לך להרגיש שעשית משהו טוב. מסר קטן לכל הסטודנטים/ות משנה א' שבגלל הקורונה עדיין לא חוו את הסדנא: אני מקווה שכל זה ייגמר וניפגש בקרוב ממש. אז אל תתביישו לגשת לבקש עזרה או אפילו סתם להגיד שלום!"  

התגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם.