מכנים אותה רועשת, יקרה, יפהפיה, קוסמופוליטית, מלוכלכת ומדהימה אבל דבר אחד ברור – איש לא יכול להישאר אדיש אליה – תל אביב. גם הסטודנטים מכיתת אינטראקטיב בשנה ג' רצו להבין מה הסיפור עם העיר הזאת, אז הם יצאו לשטח – חקרו, שאלו, חשבו ועיצבו. הנה המסקנות שלהם.
אפרת בן יצחק, תקשורת חזותית
[/column] [column]בית קפה קונספטואלי המיועד לתל-אביביים פלצניים בלבד, קיט לסטוציונרית הפרועה, תהליך מטאמורפוזה שעובר התל אביבי המצוי, פתרון לבעיית הריח בעיר באמצעות משחק, מפגש חברתי על ספסלי הרחוב, אתר הדת התל אביבית הכולל תפילות ושירי קודש, עמדת מידע ״להתאקלמות״ לפליטים, מציאת מקומות סודיים ונסתרים בעיר, הזמנת שומר בסמטאות החשוכות והמפחידות, בית העלמין טרומפלדור הופך למשחק נדל"ן, חוברת מאוירות של השנים שנראות אותו הדבר בדיוק, סיפור על הבועה התל אביבית, תהליך ג'נטרפיקציה בשכונת פלורנטין, מסיבת רחוב שמגיעה מתסכול, וספר מתכונים לאידיאליסט המתחיל. קבלנו הצצה לפרויקטים בתרגיל "תל אביב" בהנחיית בוב אוראל ואריק בן ארי.
[caption id="attachment_6837" align="alignnone" width="745"] פרויקט משתרללת, דנה פרחי[/caption]דנה פרחי – פרויקט "משתרללת" מתייחס לתופעת הסטוצים בתל אביב. הקיט מיועד לסטוציונרית הפרועה, כזו לא שמתביישת בסטוצים שלה ונהנית לעשות את זה. הרעיון בפרויקט הוא שהאישה משתמשת בגבר ככלי להשגת מטרותיה ורצונותיה, והיא גם זו ששולטת בסיטואציה (לפני, בזמן ובבוקר שאחרי הסטוץ). הקיט כולל ערכת מוצרים ואפליקציית משימות. הערכה כוללת: קונדום מחוספס, חוטיני, מגבון חמוציות, מברשת ומשחת שיניים, בקבוקון מי-פה, קונוס לג'וינט בודד, שקיק נס קפה וצעצוע מין. הערכה משרתת את האישה בלבד,וגורמת לגבר "לעבוד" בשבילה. ואם זה לא מספיק, אז המשתרללת משתמשת באפליקציה ומשלימה משימות דרך צילום, צוברת נקודות וכך יכולה לשדרג לעצמה את הערכה. על הדרך משתפת עם חברותיה את התמונות, ויוצרת דאחקה על "הגבר הקטן".
[caption id="attachment_6839" align="alignnone" width="745"] פרויקט פרפריום, בר סהר ומור לוי[/caption]בר סהר ומור לוי – פרויקט "פרפריום" נולד מהתבוננות על העיר תל אביב והאנשים בה. בהתבוננות זו זיהו תהליך שעובר התל אביבי המצוי בתקופה בה גר בעיר, תהליך של מטאמורפוזה. תהליך של השתנות והשתחררות. המחשבה מדוע התהליך מתרחש ולמה דווקא בתל אביב הייתה נקודת המוצא לפרויקט זה. הפרפרים מייצגים את חופש, מגוון, צבעוניות ותהליך של שינוי, מה שמאפשר לנו לתת לכל תל אביבי ייצוג פרפרי.
[caption id="attachment_6841" align="alignnone" width="745"] פרויקט מתחת לפני השטח, רונה רז וגבי חייפץ[/caption]גבי חייפץ ורונה רז – "מתחת לפני השטח" הוא משחק מציאות רבודה לילדים בגילאי 9-18, שיתפרש במרחב העיר תל אביב, במקומות הנסתרים והמסריחים. מטרת המשחק היא לעורר מודעות חברתית, על מנת לפתור את בעיית הריח אחת ולתמיד באמצעות משחק שמושך את קהל היעד לנושא.
[caption id="attachment_6842" align="alignnone" width="745"] פרויקט על ספסל, טל שי ולי גוטלר[/caption]טל שי ולי גוטלר – ספסל רחוב הינו מרחב המארח אצלו אנשים. רובנו משתמשים בו לעיתים רחוקות ובעיקר לרגעים חולפים. הפרויקט התחיל כמחקר על ספסלי הרחוב בתל אביב באזורים שונים של העיר. הפרויקט ממוקד באזור בדרום תל אביב משום שפעמים רבות "הרגע החולף" כפי שאנחנו מכירים, מתחלף בדיירי קבע ובסיטואציות מורכבות. "על ספסל" נעשה במטרה להציף את פני המציאות הסציו-אקונומית הנמוכה בשכונות השונות בעיר על-ידי הצגת סיטואציות שונות המתקיימות במרחב של ספסלי הרחוב.
[caption id="attachment_6844" align="alignnone" width="745"] פרויקט דתוש, מאי רוטמן[/caption]מאי רוטמן – דתוש – אתר הדת התל אביבית, המחולק לפי שכונות, מיועד למאמיני הדת ומתעניינים בה, על מנת למסור מידע ולהנגיש את ה"דת". לתל אביבים ישנם מנהגים, ברכות ותפילות, שירי קודש ואלים משל עצמם ובמיוחד לכל שכונה יש את האל הספציפי שלה. הפרויקט מעוצב בהשראת ויטראז׳ כנסיות.
[caption id="attachment_7099" align="aligncenter" width="900"] Dots, דנה דושקין והדס קובו[/caption]הדס קובו ודנה דושקין – אפליקציית DOT נועדה למצוא מקומות סודיים ונסתרים בתל אביב, לאנשים שמיצו את המיינסטרים העירוני. את המקומות הם מוצאים דרך יצירת צפנים בין הנקודות המסתוריות שעל המדרכה בתל אביב. ברחבי תל אביב מפוזרים קודים לפתיחת האפליקציה, שבלעדיהם לא ניתן להיכנס אליה.
[caption id="attachment_6846" align="alignnone" width="745"] פרויקט טרומפלדור, עינב לוי ורותם ברזנר[/caption]עינב לוי ורותם ברזנר – "טרומפלדור" הוא משחק קופסא קומי אינטרקטיבי המיועד לבני נוער שרוצים ללמוד על האנשים שנקברו בבית העלמין טרומפלדור. הפרויקט מבקש להעביר ביקורת על מחירי העתק שמוכנים לשלם בשביל להיקבר שם, ולהראות איך בית הקברות טרומפלדור הפך סמל סטטוס לקבורה בקרב אנשי מפתח בתרבות תל אביב.
[caption id="attachment_6847" align="alignnone" width="745"] פרויקט העם דורש, אפרת בן יצחק[/caption]אפרת בן יצחק (גילוי נאות, גם כותבת שורות אלו) "העם דורש" הוא ספר מתכונים לאידאליסט המתחיל. אתה לא באמת שותף לחוויה התל אביבית אם לא החזקת שלט בהפגנה בכיכר רבין לפחות פעם אחת. מתוך מחקר על הכיכר המפורסמת שבה העם דורש, נולד ספר מתכונים הבוחן מחאות מכל הסוגים ובכל המקומות. הספר כולל מתכונים לסוגים שונים של מחאות בדרגות קיצוניות שונות, הצעות הכנה, סקירה של כלים שחשוב שמארגן מחאה יכיר וגם קבוצות מחאה מפורסמות מהעבר.
כתבה וצילמה: אפרת בן יצחק, תקשורת חזותית
[/column]