[/column] [column]חממה ביתית, מדורה אורבנית, ערכה לגידול צמחים, לול לגינה וכלי בישול זוגי הם רק חלק מהפרויקטים המוצגים בתערוכת "נקודת מוצא", שמוכיחה פעם נוספת שהמחלקה לעיצוב תעשייתי ב- HIT פשוט יודעת מה היא עושה.
אבנר אדן, תקשורת חזותית
חומר, סביבה, אובייקט. אלו שלושת אבני היסוד בהן עוסקת התערוכה ״נקודת מוצא״, המתקיימת בגלריה ויטרינה במהלך חודש דצמבר 2018 ומציגה את עבודותיהם של הסטודנטים והסטודנטיות מהמחלקה לעיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי חולון, שנים ג׳ – ד׳. חממה ביתית, מדורה אורבנית, ערכה לגידול צמחים, לול לגינה וכלי בישול זוגי הם רק כמה מהפרויקטים המוצגים בתערוכה, שמוכיחה פעם נוספת שהמחלקה לעיצוב תעשייתי פשוט יודעת מה היא עושה.
[caption id="attachment_11334" align="aligncenter" width="750"] ״נקודת מוצא״, תערוכת המחלקה לעיצוב תעשייתי. צילום: אבנר אדן[/caption]
שיר אתר,(פורטפוליו) אוצר התערוכה ומרצה במחלקה לעיצוב תעשייתי: ״התערוכה מהווה הזדמנות להביט פנימה על נקודות המוצא מהן אנו מתחילים את עבודת העיצוב שלנו. מה הם הדגשים השונים והייחודיים אליהם אנו מתייחסים כאשר אנו פותחים בתהליך עיצוב ממוקד חומר? כיצד זה שונה ממחשבה על אובייקטים כחלק מסביבת השימוש?״
״המוצגים נבחרו מתוך מגוון הקורסים שנערכו בשנה שעברה במחלקה לעיצוב תעשייתי, במסגרתם עסקו הסטודנטים בחומר, סביבה ואובייקט כנקודות המוצא של עבודתם. התערוכה מאפשרת לצופה לעבור מעבודה אחת לשניה, להתמקד בה ולהתחקות אחר מקורה, ובמקביל להתרשם מהאופן בו כל סטודנט/ית פירש/ה את אותה נקודת מוצא. זו הזדמנות חשובה המספקת לסטודנטים פלטפורמה נוספת להציג ולחשוף את עבודותיהם, ולהתוודע לתהליך שכרוך במעבר בין הגשה בקורס לפרויקט המציג בתערוכה״.
[caption id="attachment_11336" align="aligncenter" width="750"] חממה ביתית קטנה. עיצוב וצילום: הדס כהן[/caption]
חממה ביתית קטנה, הדס כהן, סטודנטית שנה ג' במחלקה לעיצוב תעשייתי: ״הפרויקט החל במחקר ואפיון של גנים וחצרות בסביבה האורבנית, על רקע ההבנה שאנשים מחפשים תחביבים לשעות הפנאי שלהם. החממה הביתית היא בעצם בית גידול רב־עונתי המספק חווית גידול ייחודית בסביבה הביתית, ומאפשר לצמח לקבל את מיטב התנאים: חום ולחות בזמנים קרים, אוורור בזמנים חמים והגנה מפני מזיקים״.
״בכדי לספק תנאים אלו, החממה מורכבת מארבעה חלקים: בסיס עשוי טרקוטה עם מסילה מובנית, עציץ מוגבה עשוי טרקוטה המונע מהאדמה להיות במים לאורך זמן, גוף חממה בעל חלונות אוורור שאפשר לסגור וחישוק עליון עשוי עץ, כולל חלון פלסטיק שניתן להציץ דרכו על הצמח מלמעלה".
[caption id="attachment_11339" align="aligncenter" width="750"] מדורה אורבנית. עיצוב וצילום: מאיה כהן[/caption]
מדורה אורבנית, מאיה כהן, סטודנטית שנה ג' במחלקה לעיצוב תעשייתי: המוצר שעיצבתי עשוי מפח ברזל ומאפשר להדליק מדורה במרפסת או בחצר הבית בצורה בטוחה. הודות לקונסטרוקציה הפנימית שלו, המוצר מאפשר העמדה קלה של חתיכות העץ למדורה ומספק למשתמש/ת חווית שטח ביתית שלא כוללת סחיבה או סרבול. הצלחת הפנימית ניתנת לשליפה, מה שמאפשר ניקוי נוח על־ידי הוצאה וריקון. במידה ונשארו עצים לשריפה ניתן לסגור את המכסה ולשמור אותם עד לפעם הבאה״.
[caption id="attachment_11338" align="aligncenter" width="750"] לול לגינה הביתית. עיצוב: דור טל, צילום: אוהד ניר[/caption]
לול לגינה הביתית, דור טל, סטודנט שנה ג' במחלקה לעיצוב תעשייתי: ״המטרה של המוצר שלי היא לשפר את חווית השימוש והשהייה בחצר בקרב משפחות צעירות. במהלך המחקר המקדים שערכתי, זיהיתי קונפליקט איתו מתמודדים הורים רבים: מצד אחד, הם רוצים לאפשר לפעוט/ה להרגיש את הטבע שנמצא מעבר לחלון הבית, ומנגד, הם חוששים מהסכנות שכרוכות במשחק באוויר הפתוח".
״הלול שעיצבתי שואב השראה מהלול הביתי ומותאם לסביבת החצר הביתית: הלול מגדיר לפעוט/ה שטח תחום ומאפשר משחק בסביבה נקיה ובטוחה, ובמקביל מספק להורים אפשרות להשגיח על הפעוט/ה. הלול מעוצב ללא "רצפה", כך שמתאפשר מגע ישיר עם הקרקע. הלול מתקפל במהירות, קל לשינוע ועשוי מחומרים קלים כגון פלסטיק ואלומיניום״.
[caption id="attachment_11340" align="aligncenter" width="750"] מערכת ביתית לגידול צמחים. עיצוב וצילום: יובל ינקוביץ׳[/caption]
ערכה ביתית לגידול צמחים, יובל ינקוביץ׳, סטודנטית שנה ג' במחלקה לעיצוב תעשייתי: ״במסגרת התרגיל, בחרתי לעסוק בתחום גידול הצמחים הביתי. חשיפת הצמח לאור השמש היא תנאי חיוני לגידולו, ולכן החלטתי להתמקד במציאת פתרון לגידול צמחים בבתים שאין בהם חשיפה או גישה לאור השמש. התוצר הוא ערכה ייעודית המותאמת לסביבה זו ומספקת למשתמש/ת חווית גידול נוחה ואופטימלית״.
״המערכת מורכבת מגוף תאורת LED מתכוונן המלווה את הצמח בעת גדילתו, אדנית המכילה את הצמח, מיכל מים שקוף שנותן אינדיקציה על כמות המים בכל רגע נתון, וחבל כותנה שסופג את המים ומעביר אותם דרך האדמה לשורשי הצמח״.
[caption id="attachment_11337" align="aligncenter" width="750"] כלי בישול זוגי על גחלים. עיצוב: דור אלי, צילום: אבנר אדן[/caption]
כלי בישול זוגי על גחלים, דור אלי, סטודנט שנה ג' במחלקה לעיצוב תעשייתי: ״בתחילת הפרויקט ערכתי מחקר מקיף בתחום בישולי החצר, תוך התמקדות בזוגות צעירים שהוגדרו כקהל היעד העיקרי של המוצר. למדתי שרוב הזוגות הצעירים משתמשים במנגל על גחלים או גז כאמצעי העיקרי לבישול בחצר, ולכן החלטתי ״להביא את המסעדה הביתה״ ולעצב עבורם כלי קרמיקה לבישול זוגי בהשראת כלים אתניים בשילוב סגנון מודרני, שיוצר אווירה רומנטית על השולחן בחצר הבית״.
המבקרים בתערוכה יוכלו להתרשם מיכולות הסטודנטיות והסטודנטים וממגוון רחב של תוצרים בעלי ערך מוסף וברמת גימור גבוהה. המוצרים מותאמים לסביבות שונות ומוכיחים שעיצוב מוצר שנובע ממחקר יסודי ומעמיק עשוי לשפר את רמת החיים של כולנו על ידי יצירת חווית משתמש איכותית ומותאמת לקהל יעד. שווה ביקור!
התערוכה מציגה פרויקטים נבחרים מתוך מס׳ תרגילים שהתקיימו בשנת הלימודים הקודמת (2017-18):
תרגיל סביבה (שנה ב׳) בהנחיית אורי בן צבי והדס ארנון, עדי כתרי ואיתי לניאדו, שולי שטראוס ועדי שפיגל. תרגיל קורקינט / אופניים חשמליות (שנה ג׳) בהנחיית אילון ערמון ואסף ויינברום.
תרגיל ״חומר גלם: שעם״ (קורס קיץ) בהנחיית אורי בן צבי.
משתתפים בתערוכה: אהד אורון, אוסי פלא, אור סיגאוי, אייל כושר, אמיר לובל, אסף פרקש, בר לוונהיים, דור אלי, דור טל, דנה נולמן, דניאלה אפרת, הדס כהן, יובל ינקוביץ׳, מאיה כהן, מעיין רוזנבלוט, נדב כהן, עמרי רזניק, קים כספין, רוני אבן אור, רעות גלילי, הילה אוליאל, רון זבצקי, מיה שראל, איתמר מרמור, לוטוס צורף, נטע פריזנט, סתו חבצלת, שירה מלמד, יונתן אנגלר, נטלי פוזננסקי, אסף פורת, גילי לוי, נוי שלזינגר, תומר שמילוביץ, תמיר ימין.
ליצירת קשר: אבנר אדן
[/column]