עכשיו קוראים
המדריך לסטודנט/ית לתקשורת חזותית

המדריך לסטודנט/ית לתקשורת חזותית

[column]

התקבלת ללימודי תקשורת חזותית? מזל טוב, המאמר הזה הוא בשבילך. ניר ויצמן עושה סדר בבלאגן שמתרוצץ בראש רגע לפני תחילת הלימודים: מה רוצים מחיינו? מה כדאי לקנות? מה פחות כדאי? מה צריך לדעת? כל זאת ועוד במדריך המלא לסטודנט/ית המתחיל/ה.

ניר ויצמן, תקשורת חזותית

[/column] [column]

הודיעו שהתקבלת ללימודי תקשורת חזותית? מזל טוב! זה המאמר בשבילך.
המאמר מיועד לסטודנטים וסטודנטיות לעתיד מכל בתי הספר לעיצוב (גם בהווה זה בסדר).

לימודי עיצוב בכלל, ועיצוב תקשורת חזותית בפרט, לא דומים לשאר מקצועות הלימוד באקדמיה ולכן קשה מאוד לדעת איך להתכונן מראש לקראת הלימודים. הרבה פעמים לוקח זמן עד שמבינים איך מתמודדים עם מערכת זאת. בנוסף לכל הבלבול שמגיע עם תחילת הלימודים, יש גם הוצאות לא מעטות, לפעמים לא צפויות.
במאמר זה אשתדל לפרט לגבי כל מה שצריך לדעת בנושאים כמו ציוד, איפה אפשר וכדאי לחסוך כסף, וגם לגבי הגישה הנכונה- לדעתי- להגיע איתה ללימודים, משהו שלמדתי עם הזמן.

[caption id="attachment_9737" align="aligncenter" width="750"]מה עובר לנו בראש? איור: איתי ברן מה עובר לנו בראש? איור: איתי ברן[/caption]

אחת השאלות הכי נפוצות רגע לפני תחילת הלימודים: איזה ציוד צריך לקנות?
נתחיל בעיפרון וספר סקיצות. חשוב שיהיה ספר נוח לנשיאה (למתקדמים- עם נייר שנוח לצייר עליו). לא כדאי להיקשר אליו יותר מידי, הוא יתמלא בשלב כלשהו ואז צריך לקנות חדש. יש בתואר גם שיעורים עיוניים, אז רצוי שתהיה מחברת שורות ועט לסיכום של השיעורים. בנוסף, צריך גם תיקייה בשביל לקחת את העבודות ממקום למקום: רצוי לקנות אחת גדולה ואחת קטנה ליתר נוחות, אבל אפשר להסתפק בגדולה. לגבי ציוד אמנות- לכל מרצה יש את הדרישות שלה/ו לציוד שיפורטו בשיעורים הראשונים, ככה שאין צורך לקנות מלא ציוד סתם. כמובן שאם יש טכניקה מועדפת, אז רצוי שיהיה את הציוד המתאים.

חשוב מאוד! צריך לעשות בדיקה איפה יש חנויות קרובות ומה הבדלי המחירים ביניהן (ואילו הנחות יש לסטודנטים/יות). אין סיבה להתקבע על החנות שבקמפוס. עוד טריק טוב להוזלת עלויות זה לארגן קנייה מרוכזת דרך אחת החנויות הרלוונטיות, חלקן גם עושות משלוחים לקמפוס.

הדפסות הן חלק בלתי נפרד מהתואר הזה, וההוצאות שהן גוררות יכולות להגיע לסכומים גבוהים. יש מגוון בתי דפוס שמציעים שירותי דפוס לסטודנטיות/ים, אז רצוי להכיר כמה שיותר ולבדוק את הבדלי האיכות, המחירים והזמינות (מבחינת שעות פעילות ונגישות). ברגע שתחשפו למגוון האפשרויות תוכלו לתמרן ביניהן. לא נרצה להדפיס עבודה להגשה בהדפסה בינונית. מצד שני, לא כדאי להוציא הרבה כסף על הדפסה איכותית כשמדפיסים סקיצות כחלק מתהליך ההתקדמות. קניות מרוכזות רלוונטיות גם לבתי דפוס, ככה שאם יש הגשה כיתתית וצריך להדפיס פוסטרים, אפשר לדבר עם בית דפוס ולארגן הדפסה לכל הכיתה במחיר מוזל.

מחשב טוב הוא מצרך חובה לתואר. מחשב נייד יהיה הכי נוח, וכדאי להתקין עליו את תוכנות אדובי הבאות: Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere, After Effects. רצוי להתייעץ עם חברים ואנשי מקצוע בנוגע לאיזה מחשב בדיוק מומלץ לקנות, וצריך לקחת בחשבון שמדובר בהוצאה של מינימום 5000 ש"ח. ההמלצה שלי: לא להוציא יותר מזה בתור התחלה. כאמור, מדובר בתואר עם הרבה הוצאות ויש מחשבים טובים באיזור המחיר הזה שיחזיקו לאורך כל הלימודים.

ישנו וויכוח תמידי בין מעצבים גראפיים, אם לקנות PC או MAC. לדעתי, אמנם מחשבי ה-Macbook Pro מאוד טובים, אבל אני לא חושב שסטודנט/ית צריכ/ה להוציא הרבה כסף על מחשב עם מערכת שלא תמיד מכירים, עוד לפני שהחלטת אם המקצוע הזה בכלל מתאים לך.

[caption id="attachment_9738" align="aligncenter" width="750"]נלמד גם כלכלה. איור: ניר ויצמן נלמד גם כלכלה. איור: ניר ויצמן[/caption]

צילום הוא חלק בלתי נפרד מהתואר, ולמרות שבדרך כלל אפשר להשאיל מצלמה מהמכללה, יותר נוח שתהיה מצלמה אישית נגישה. המצלמה הנדרשת היא מצלמת DSLR (בה משתמשים בשיעורים). גם פה חשוב להתייעץ לפני קנייה, וגם פה זה עניין של תקציב. גם ל-CANON וגם ל-NIKON יש דגמים פשוטים וזולים יחסית. למתקדמים ביניכם, בתוספת התקציב המתאים, השמיים הם הגבול.

אחרי שכיסינו את נושא הציוד והחיסכון בכסף, אפשר לדבר על הלימודים עצמם.

חלק מרכזי בלימודים זה קבלת ביקורת, מה שאומר שזה מה שתשמעו במהלך רוב השבוע. חשוב לנסות לשמוע כמה שיותר ביקורות כדי ללמוד מהן. גם ביקורת שניתנה למישהו אחר יכולה לעזור לכן/ם בפרויקטים אחרים. בנוסף, חשוב ללמוד לתת ביקורת לאחרים. ביקורת טובה יכולה גם לעזור למי שמקבל/ת אותה, וגם תלמד אתכם להסתכל על עבודות של אנשים אחרים ולחשוב עליהן לעומק.

במהלך התואר יש הרבה מאוד עבודות להגשה, ורובן יהיו עם נושא פתוח. זה אולי נשמע מובן מאליו, אבל חשוב לבחור נושא שמתחברים אליו, ואולי כזה שיש לכם בו רקע מסויים (אפילו התחלתי). לפעמים מדובר בפרויקטים של סמסטר שלם, ואם לא בחרתם נושא שקרוב ללבכם כנראה יימאס לכם ממנו די מהר. זה תקף לכל שלב ולכל פרויקט בלימודים, גם אם נראה שנושא אחר קל יותר לביצוע, בסופו של דבר ההתמודדות תהיה יותר קשה כי היא תהיה פחות מעניינת.

מרגישים עומס? לא מצליחים לעבוד על כל העבודות במקביל? הנה דעה פחות פופולרית: זה בסדר להחליט לא לתת 100% בכל הקורסים. בקורסי סטודיו חשוב לתת כמה שיותר מעצמכם, ובקורסים התומכים זה אפשרי להוציא תוצרים טובים בלי להעמיס על עצמכם אתגרים. לפעמים, שימוש בטכניקה פשוטה ומוכרת יאפשר לכם להתרכז בחידוד של המסר ובביצוע.

[caption id="attachment_9736" align="aligncenter" width="750"]יש גם ימים כאלה. איור: ביאנה זקוטניק. יש גם ימים כאלה. איור: ביאנה זקוטניק.[/caption]

יש מגוון של מרצות ומרצים, וכל מרצה מגיע/ה עם דעות שונות. זה כמובן דבר טוב וחשוב עבור בית-ספר לעיצוב, אבל זה עשוי לפעמים ליצור בלבול בקרב הסטודנטים/יות. חשוב לנסות להבין את הגישות של המרצים/ות, גם אם לא תסכימו איתם, כי מכל מרצה אפשר ללמוד משהו שיקדם אתכם כמעצבות/ים. כל ביקורת ממרצה היא חשובה, וכדאי לרשום תוך כדי (גם להקליט זו אפשרות). שימו לב- חשוב להבין וליישם את העיקרון מאחורי הביקורת, ולא להשתמש בזה כמתכון למה צריך לשנות בעבודה.

לסיכום: לא צריך לקחת משכנתא לפני הלימודים, מומלץ לבדוק באיזה סכום אפשר לעמוד ולפצל אותו לפי סדר עדיפויות, ואפילו להשאיר סכום קטן בצד לדברים לא צפוים שיצוצו תוך כדי תנועה. נסו לקחת את הלימודים בכיף, זו חוויה מיוחדת של יצירה אינטנסיבית שלומדים דרכה המון, ומוצאים דרכים חדשות לביטוי עצמי.

מוזמנות ומוזמנים לכתוב בתגובות שאלות, ונשמח לענות עליהן.

בהצלחה!

[/column]
התגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם.