
עגלת תינוק חשמלית, עגלת קניות, מנקה רחובות על קורקינט וכלי שטח חשמלי לחקלאים: כל אלו הם פרויקטים של סטודנטים וסטודנטיות משנה ג' בתחום המתפתח של Micro-Mobility.
טומי לוי, עיצוב תעשייתי
קורס "סטודיו תהליכים" עסק השנה בעיצוב כלי תחבורה אישי חשמלי, תחום שנקרא: Micro-Mobility. בעשור האחרון חלו תמורות טכנולוגיות בתחום צבירת וניצול אנרגיה, לצד בשלות השוק ותהליכים חברתיים מקבילים. כל אלו הובילו ליצירת שוק חדש של מוצרים בתחום ה-Micro-Mobility. קהל רחב מוצא שימושים שונים בכלים הללו – מהנאה, פנאי ואקסטרים, ועד לקיצור ה"אקסטרה מייל"- הם מהווים אמצעי לעצמאות כלכלית ומוביליות חברתית.
הסטודנטיות.ים הוזמנו להביט אל העתיד הלא רחוק, להגות, לתכנן ולעצב כלי תחבורה ייעודי המותאם לסביבתם ולשימושם של בעלי ובעלות צורך מוגדר. בהתאם למקובל כיום בתעשייה, צוותי הפיתוח הורכבו מזוגות ומשלשות, כך שלצד האתגר בפיתוח המוצר, הסטודנטיות.ים תרגלו עבודה בקבוצה, קבלת דעות מנוגדות ושיח מקדם.
STEVE
מגישים: לינוי חדד ושי רחמים
בהנחיית עדי כתרי ויוגב כץ

STEVE הוא כלי רכב חשמלי חכם לחקלאי דור ההמשך, בעיקר בעלי מטעים קטנים-בינוניים. STEVE מייצג את החקלאות של ימינו, ומשלב חקלאות מסורתית וחקלאות מודרנית-טכנולוגית. כלי הרכב מאפשר לחקלאי.ת בקרה על שטח נרחב בזמן קצר, באמצעות שילוב בין בינה אנושית ובינה מלאכותית. בקצה השמשה הקדמית מותקנת מצלמה מתקדמת בעלת חיישנים שאוספת ומתעדת נתונים ברמת העלה והפרי הבודד. החקלאי.ת צופה מהכלי על המטע, מזהה ומתפעל.ת תקלות בשטח.
תהליך העבודה היה מאתגר. תחילה ביצענו מחקר בו ניסינו להבין את הצרכים של החקלאים (שכוללים בתוכם קהלי יעד שונים ומגוונים), ואפיינו את הייחודיות של הכלי שלנו ואת היתרונות שלו על פני כלים חקלאיים אחרים. לאחר מכן התחלנו את התהליך העיצובי שכלל למידה עמוקה של עולם כלי השטח, לצד למידה של ארגונומיה של אדם הנוהג ברכב ויש לו ממשק עם חלקים רבים בכלי.


SU: Super Urban
מגישות: אנה ישראלי, נועה שטרן והילה אסרף
בהנחיית עופר זיק ומיכאל ציזנובסקי

הרעיון מאחורי הפרויקט שלנו הוא שילוב בין שני אובייקטים מתגלגלים: קורקינט חשמלי עם שלושה גלגלים שמתקפל לעגלת קניות. הכלי עוצב ותוכנן לשיפור וייעול חווית הקניות בסביבה העירונית. לקורקינט שני חללי אחסון נשלפים: התחתון הוא ארגז קשיח למוצרים כבדים, והעליון הוא תיק רב-פעמי עשוי משימוש חוזר במצנח קייט. הכלי מיועד להשתלב בסביבת הרחוב ומשם שאבנו את הצורות, הטקסטורות, הצבעים והגרפיקה.
אחד האתגרים הגדולים בסמסטר הנוכחי היה עבודה בצוות. העבודה בקבוצה לימדה אותנו כי חלוקת עבודה נכונה ויעילה יכולה להרים את הפרויקט ולקחת אותו רחוק. למדנו כי לכל אחת יש את החוזקות שלה והשילוב ביניהן הוביל אותנו לפרויקט שאנחנו מאוד גאות בו, ובעצמנו כצוות.


Flipo+ Baby Stroller Add-on
מגישים: חן רולבורד וסיימון משולם
בהנחיית אילון ערמון ועדי אלפיה

הקונספט של המוצר שלנו הוא משטח חשמלי המתחבר לעגלת ילדים. התאמנו אותו למותגי העגלות השולטים בשוק, ביניהם בוגבו, סייבקס ואחרים. התוסף החשמלי מאפשר להתנייד עם העגלה במרחב העירוני בצורה יעילה, קלה ובטוחה תוך שליטה מירבית באמצעות שלט ואפשרות הגבלת מהירות.
תחום ה-Micro-Mobility הולך ומתרחב בשנים האחרונות, אך טרם השתלב בשוק עגלות הילדים. במהלך הסמסטר בחנו כיצד אפשר לשלב את שני העולמות בצורה הטובה ביותר שתתאים להורים של היום שמתרוצצים בין הבית לגן, לים, לבילוי או לטיול עם הקטנים. השפה הצורנית של +Flipo מושפעת מהאופי של עגלות התינוק: בחירת הגימורים, הצבעוניות והחומריות נעשתה מתוך מחשבה על מוצר שייתן תחושה אלגנטית ונקיה.
האתגר הכי גדול שלנו נבע מהעובדה שמדובר בתוסף שמתחבר למגוון רחב של מוצרים בעלי מאפיינים שונים. הפתרונות באו לידי ביטוי בעיצוב נקודות החיבור ובנראות הכללית המוצר, וכן בתכנון הטכני של נקודות החיבור והמנגנונים השונים. במהלך הפרויקט למדנו רבות על תכנון פרטני ועיצוב של מוצר שמתקשר לעולמות תוכן אחרים, וכיצד אפשר לעצב את המוצר שלנו בצורה מעניינת ושונה בנוף.


Beach Cleaner
מגישות: נטע כהן ואהוביה הנמן
בהנחיית עופר זיק ומיכאל צינזובסקי

הפרויקט התחיל ממחקר של סביבת החוף, במהלכו זיהינו הזדמנות בתחום ניקוי ואחזקת חופים. בחרנו להתמקד במנקה היחיד שתפקידו לצעוד יום יום לאורך החוף ולאסוף אשפה בעזרת מתפס (מקל להרמת זבל) ושקיות אשפה.
כדי לייעל את זמן העבודה ולהקל על המנקה, השתמשנו בשרשראות בעלות יכולת עבירות ותמרון גבוהה (זחלים), המאפשרות לכלי להתנייד בתוואי השטח החולי בקלות תוך שמירה על בטיחות הרוחצים בחוף. לצורך שיפור יכולות העבודה, המשתמש.ת נוהג.ת בכלי בעזרת ידית ג'ויסטיק המתאימה לכל יד (ימין או שמאל), ומאפשרת תפעול נוח של הכלי תוך כדי השארת יד חופשית להחזקת המתפס והרמת הזבל במהלך נסיעה איטית.
פרט חשוב נוסף בתכנון המוצר הוא יצירת גישה נוחה לציוד. לשם כך עיצבנו פס מגנטי לחיבור המתפס כאשר הוא לא בשימוש וכן מקום ייעודי לשקיות ובקבוק מים. הכלי מונע בידי מנועים חשמליים עם בטריה הניתנת להחלפה וטעינה בעמדת טעינה חיצונית. ערך מוסף מתקבל בפרויקט בכך שהמנקה, שהיה עד כה דמות "שקופה", מקבל מקום מכובד במרחב.

