עכשיו קוראים
והכרזה הזוכה היא…

והכרזה הזוכה היא…

[column]

פה ושם, במהלך הלימודים ב-HIT, אתם עשויים להתקל בקורס שיזרוק אתכם אל המגרש של הגדולים, ממש שם בחוץ, בעולם האמיתי. בקורס ״כרזות פוליטיות״ בהנחיית יוסי למל, הסטודנטיות/ים לוקחים חלק בתחרויות כרזות שונות ברחבי העולם ומקבלים הזדמנות להוכיח את עצמם. ראיון קצר ומעורר השראה עם יוסי למל ועם ישי גרייזמן, בוגר המחלקה לתקשורת חזותית.

מאי גואטה, תקשורת חזותית
[/column] [column]

יוסי למל הוא מנהל קריאייטיב ומרצה במחלקה לתקשורת חזותית ב-HIT. למל הציג עד כה כ-18 תערוכות יחיד, שפט בתחרויות בינלאומיות בנושאי עיצוב גרפי וכרזות וזכה ביותר מ-70 פרסים בארץ ובעולם, ביניהם גרנד פרי בביאנלה לכרזות בסאול ובמקסיקו סיטי. עבודותיו נמצאות באוספיהם של עשרות מוזיאונים וגלריות, בין השאר מוזיאון ויקטוריה ואלברט בלונדון ומוזיאון הלובר בפריז. אחד הקורסים שלמל מנחה במכון מוקדש לעיצוב כרזות עבור פרויקטים בינלאומיים, והוא הזדמנות מיוחדת במינה עבור הסטודנטיות/ים המשתתפים בו.

דגל הדיו יוסי למל

״המטרה שלי כאן היא למצב את תחום הכרזות ואת ישראל ברמה בינלאומית וכנישה פופולארית, שמשפיעה ישירות על התרבות שלנו ועל תופעות חברתיות. אני מקווה שעוד כמה שנים אנשים יביטו בכרזות בארץ ובחו"ל ויבינו שמדובר בעולם ומלואו", מספר יוסי למל בהתרגשות. את התשוקה ליצירת כרזות בעלות מסר חברתי הוא הצליח להעביר לסטודנטים/יות שלו. עדות לכך ניתן לראות בהישגים יוצאי הדופן שלהם בתערוכות בינלאומיות בשנים האחרונות.

שני צדדים לשלום, יוסי למל

70 שנה למדינת ישראל  

בתחרות האחרונה יצרו הסטודנטיות/ים כרזה לשנת 70 למדינת ישראל. הזוכה נבחר להיכלל בספר "70 שנה לישראל ב-70 כרזות" שיצא לאור בגרמנית בהוצאת הרמן שמידט בפרנקפורט, בשיתוף עם מעצבים ישראלים מוכרים וחשובים כמו האחים שמיר, יוחנן סימון, דן ריזינגר, ירום ורדימון, דוד טרטקובר, יוסי למל ואחרים. בין כל השמות הענקיים הללו, נכלל גם אחד משלנו: ישי גרייזמן, סטודנט לעיצוב תקשורת חזותית שזכה לכבוד הגדול.

70 שנה לישראל, ישי גרייזמן.

אז איך הכל התחיל?

"נקודת ההתחלה שלי הייתה ברורה- לא רציתי לעצב כרזה פוליטית. הפוליטיקה היא נושא טעון והיא תמיד נמצאת על השולחן כשמזכירים את ישראל. בגלל שמדובר בכרזה לכבוד 70 שנה למדינה, רציתי להתמקד דווקא בגיוון שקיים כאן, בין אם בדמויות או במקומות. במדינה כל כך קטנה קורים כל יום המון דברים מופלאים".

"כשהתחלתי ללמוד עיצוב ב-HIT עברתי מירושלים לחולון ומאז אני מוצא את עצמי מאייר כל מיני דמויות שנקרות בדרכי. השוטטות שלי בין חולון לתל אביב גרמה לי לרצות ללכת מעבר לאיורים, ולהכיר גם את הסיפור שמאחורי האנשים".

איך בחרת את הטכניקה?

"כשהגעתי לקורס של יוסי כבר פיתחתי שפה איורית ועיצובית משלי ולא מיהרתי להתנסות בדברים חדשים. שנה קודם לכן, בקורס בחירה של תומר חנוכה, עליתי על הטכניקה המועדפת עליי: אני מצייר דמות בעט שחור ואז סורק למחשב וצובע בפוטושופ. מה שכן, הקורס של יוסי הייתה מבחינתי הזדמנות מצוינת להתחזק בטיפוגרפיה".

"זו לא הייתה החלטה מודעת מראש ליצור מסות של דמויות צפופות, פשוט הרגשתי בנוח עם האיור שלי וזרמתי עם זה. עשיתי רשימה של כל מיני אנשים ומושגים שמייצגים עבורי את ישראל ואת התרבות המקומית-והתחלתי לאייר".

תחרות כרזות נוספת שהסטודנטיות/ים בקורס הגישו לה תוצרים היא IRPC (International Reggae poster contest) תחרות בינלאומית לעיצוב כרזות בנושא מוזיקת רגאיי המתקיימת זו השנה השישית בג’מייקה. התחרות נוצרה במטרה להפיץ את החזון של היכל התהילה של מוזיאון קינגסטון, בג’מייקה. מתוך אלפי כרזות שנשלחות מסביב לעולם, בכל שנה נבחרות 100 כרזות על ידי צוות של 24 שופטים (המרצה יוסי למל הוא אחד מהם). השנה הוגשו 1,060 כרזות מ-68 מדינות. 100 הכרזות הנבחרות חולקו לשתי קטגוריות, 60 בקטגוריית המקצועניים ו-40 שיצרו סטודנטים/יות והוצגו בג'מייקה, בלונדון ובגרמניה.

Movement of Jah People, ישי גרייזמן


הכרזה של ישי “Movement of Jah People” זכתה במקום ה-19 וכרזתו “Ragga Jungle” זכתה במקום ה-31: "תמיד חיבבתי מוזיקת רגאיי, אבל התחרות נתנה לי הזדמנות להכיר לעומק את השורשים של הסגנון. כמעצב וכמאייר, אני מרגיש שהצלחתי לבטא את הצבעים של המוזיקה המיוחדת הזו. ככל שהעמקתי בעבודה נכנסתי לצבעים המשוגעים יותר, בניסיון להמחיש משהו מרוח הרגאיי".


Ragga Jungle, ישי גרייזמן

מוסר השכל: תשקיעו בהגשות שלכם, תאהבו אותם ותתייחסו אליהן בשיא הרצינות. לכו תדעו, אולי תמצאו את אחד מהפרויקטים שלכם מתפרסם אי שם בעולם.

ליצירת קשר: מאי גואטה

[/column]
התגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם.