רגע לפני סיום הסמסטר ולקראת ההגשה הסופית, הסטודיו החברתי-קהילתי של שנה ב' יזם אירוע "ג'אם עיצוב": מרתון הנחיות אישיות עם המנחים ועם אורחים חיצוניים, במטרה לקדם את הפרויקטים לקראת הישורת האחרונה.
אביה מאיר, עיצוב פנים
[/column] [column]אירוע "ג'אם עיצוב" היווה מן סיכום למהלך שהתחיל באירוע "קפה עולם" שהתקיים בשיתוף הפעולה עם דיזנגוף סנטר (ראו כתבתה של טניה גרשמן), בו שוחחנו עם המבקרים בסנטר וליקטנו מידע כדי להבין את הקשרים בין המבקרים לבין הסנטר כמרחב ציבורי. האירוע והתובנות שעלו הובילו אותנו לחקירת אזורים ספציפיים ולהבנה טכנית שלהם ומשם לבחירה של נקודות מוצא לפרוייקטים.
כמה מהסטודנטים בחרו בסוג ליצור חלל לכלל המשתמשים – למשל, חללי שקט להתנתקות מתוך כל ההמולה של הסנטר, חללי עבודה מחולקים לשימוש ציבורי, חללי איחסון וישיבה וכד' – ואחרים בחרו ליצור חללים ספציפיים לקהילה המגיעה למתחם – כגון אזור לנשים מניקות, עמדת שתייה לכלבים ועוד. לאחר המחקר ועל בסיס הידע שנאסף במפגשיי אירוע עולם, המשיכ/ה כל סטודנט/ית לתכנן ולעצב "מקום" בחלל המרכז המסחרי העמוס והמפורסם.
[caption id="attachment_4593" align="aligncenter" width="750"] חתך של הספרייה בהשראת יער של רום אבן[/caption]רום אבן יצר ספרייה לילדים בהשראה של יער. לאחר שחקר את האזורים המיועדים לילדים בסנטר, הבין את הצורך באזור עם ערך חינוכי ומשם הגיע הרעיון ליצור ספרייה. את הספרייה החליט למקם בגשר, המשמש כמעבר פנימי בסנטר, כך גם עוברי אורח יוכלו לחוות את החלל.
[caption id="attachment_4591" align="aligncenter" width="750"] אורי בן ששון[/caption]אורי בן ששון התמקדה באוכלוסייה המגיעה לסנטר למטרה מסוימת. את המחקר החלה בסופרמרקט, ממנו היא זיהתה מסלולי הליכה שכיחים אשר בינם יש חללים, בשטחים אלו החליטה למקם דוכני "על הדרך", מרחבי מנוחה בהם אפשר לשתות קפה, לקרוא מגזינים ולנוח.
[caption id="attachment_4595" align="aligncenter" width="750"] סקיצה מהתהליך של האזור לגברים המחכים בתוך הסנטר משל ליטל קרפמן[/caption]ליטל קרפמן בחרה לחקור את קהילת ה"גברים המחכים", אותם גברים המחכים לנשותיהם בזמן שהן עסוקות בקניות. הגברים מוצאים את עצמם אבודים, חסרי מנוחה ומשועממים. מתוך האבחנה הזו היא יצרה אזור למנוחה והתנתקות. באזור ישנן עמדות תעסוקה ופנאי המצויידות בטלוויזיה, מחשב ואף מקום המיועד לשינה.
[caption id="attachment_4592" align="aligncenter" width="750"] המעצבת מיכל צרפתי-כהן, מנחה בסטודיו שנה ב' ומרכזת הקורס ולידה הסטודנטית אורן פרל בהנחייה, ג'אם 2016. צילום: אביה מאיר[/caption]מרכזת הקורס, מיכל צרפתי–כהן, הגדירה את המרתון כמפגש שכבתי לטובת פיתוח סופי של הפרוייקטים האישיים של כל סטודנט, שמוותר על החלוקה בין הכיתות ומייצר מבט חיצוני הן של המרצים האחרים והן של הסטודנטים עצמם על הפרוייקטים של חבריהם. בסוף הסמסטר תיערך תערוכה בדיזינגוף סנטר בה יוצגו עבודות שונות ממהלך הקורס. זאת ההזדמנות של הסטודנטים להשמיע את קולם, לבטא את עמדתם ובעיקר להציע מקומות חברתיים-קהילתיים בחללי הסנטר.
[/column]
כל הכבוד!!!! אין ספק שהיה סמסטר מיוחד. אסתי