איזו שנה עברה עלינו, איזה סמסטר עבר עלינו.
זה היה סמסטר של מאבק, שהמריץ אצל כולנו את מיצי היצירה.
כולנו – סטודנטים/ות, מרצים ומרצות, קוראים וקוראות – אנשים יוצרים, ולא ניתן להפריד את את היומיום ואת הסביבה מתוך הפרקטיקה ומתוך המחשבה.
גם כאן במגזין ניסינו לסחוט את המצב לטובתנו ולהתייחס אליו בסיקורים, כתבות, ראיונות, בספרי סקיצות ואפילו בקול קורא של עבודות בנושא שעל סדר היום.
אז קבלו "ארוחת טעימות": סקירה קצרה של תכנים מהסמסטר החולף, שתוכלו להעביר איתה כמה שעות בכיף במזגן.
ראיונות וכתבות
אמנות המחאה: סקירה מרתקת של ארגונים ספונטניים שהם חלק מהפאזל של המחאה האזרחית. נטע אדמון ראיינה מעצבים גרפיים, לוחמי כיפור, רופאים ומטפלים ולמדה על התגובות שלהם למצב.
ראיון אפוקליפטי-משהו עם תומר ספיר, אמן, מעצב ומרצה בפקולטה, על תערוכת היחיד שלו במוזיאון פתח תקווה ועל הביאנלה לאמנות ועיצוב שהוא אחד מהאוצרים שלה.
ענת סאקס שוחחה איתנו על טיפוגרפיה, גרידים ורשתות כמערכות מרכזיות בשפת העיצוב.
תערוכות ואירועים
באפריל הקימה קבוצת סטודנטים ואמנים תערוכת פופ-אפ מחאה שהראתה כיצד האמנות מגיבה למשבר בזמן אמת.
שאלות על תפאורה, התרחשות ומינימליזם בכתבה על הצגה קטנה ויפה בפסטיבל תאטרונטו.
לצד סיקורים של התערוכות המתחלפות בגלריה "ויטרינה", הממוקמת בבניין הפקולטה לעיצוב HIT (שווה קריאה!) קיימנו ראיון עם אוצרת הגלריה, דר' דליה מנור.
מה נעשה בפקולטה
לפני שנהיינו מעצבים היינו סטודנטים, ולפני זה הכנו תיקי עבודות במטרה להתקבל ללימודי עיצוב. הכתבה הזו מחזירה סטודנטים ובוגרים לתיקי העבודות שלהם – מה הייתי עושה אחרת ומה הייתי אומר לעצמי הצעיר?
חלק מכובד מהמרצים בפקולטה למדו בה כסטודנטים בעבר – אנחנו חושבים שזה אות כבוד רציני! ראיינו את נעמה אגסי, מעצבת ומרצה, בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי, על חיי הסטודנט מול הפרקטיקה, ואיך היא זוכרת את הלימודים.
סיקור תערוכת באמצע, פרויקטים נבחרים מהמחלקה לעיצוב תעשייתי HIT.
קווים אדומים, שחורים ומה שביניהם: סיקור כנס הפקולטה שעסק גם הוא באירועי השעה.
השנה יפתח בפקולטה מסלול חדש ללימודי תואר שני. ישבנו לשיחה עם ראש המסלול, פרופ' חנן קמינסקי, כדי להבין מה זה עיצוב לסביבה טכנולוגית.
ספרי סקיצות
היו השנה המון ספרי סקיצות בסגנונות שונים לחלוטין ואנחנו ממליצות לשוטט במדור ולהציץ.
בין השאר, רישומי העט השחורה המיניאטוריים של סתיו עסיס הדליקו אותנו.
שוני רבנאי הוא אמן פורה במיוחד ומרצה אצלנו בפקולטה לעיצוב HIT. הוא פתח בפנינו ספרים ריקים ומלאים, וגלל מגילות שלמות של סקיצות וציורים.
הצלחנו לתפוס גם את Erezoo לפני שדמויות הענק שלו נתלו על תערוכת הפופאפ במלון אימפריאל.
חו"ל
כמו בשנתיים האחרונות, גם השנה היתה לנו שליחה בחו"ל, והפעם היתה זו טל היישר מחילופי סטודנטים בבודפשט. היא שלחה לנו סדרת כתבות על החיים כסטודנטית חילופין, כמו זו:
מהצד השני, היו לנו השנה שלושה חברי מערכת שהם בעצמם סטודנטים בחילופין מחו"ל. הם כתבו על ישראל מנקודת מבט של סטודנט מבקר (שנקלע לרגע קריטי בתולדות המדינה), וזה הוליד סיטואציות כתובות ומצולמות מרתקות, כמו כתבות הוידאו של איליין
וכמו הקריקטורות הקטנות שציירה, שאיפשרו לנו הצצה לפרשנות זרה של האירועים המקומיים:
קול קורא
הקול הקורא השנתי שלנו יצא עם הכותרת "מהפכה", כהזמנה פתוחה להתייחס למילה על מופעים והקשרים שונים שלה. העבודות הנהדרות שקיבלנו כללו כרזות, צילומים, ציור ואנימציה שהתייחסו כצפוי למשטר, אך גם לחופש יצירה, כלכלה ולמהפכה המגדרית.
העבודות הנבחרות פורסמו בכתבה כאן, וגם נתלו בתערוכה אצלנו בפקולטה לעיצוב.
הגדילה לעשות שושקה (לא ציפינו אחרת!) וכתבה במיוחד עבורנו מניפסט לאמנית המהפכנית.
ימים כמו אלה, בהם מה שאינו סביר הופך לגיטימי, הם ימים שדורשים פקיחת עין וקשב רב למה שמקיף אותנו ולעתידנו. אתם, הסטודנטים והסטודנטיות, תקבעו איך הסביבה והחברה שלנו תיראה.
אז מה נאחל לכם? חופשה נעימה ושלא נפסיק להיאבק – על היצירה שלנו, על החופש שלנו, על מה שמגיע לנו.
תודה לכל הסטודנטיות והסטודנטים שכתבו וקיימו את המגזין השנה, לרביד רובנר על שירת החפצים ולעדן כץ על הדיוק והחשיבה המשותפת.
נתראה בשנת הלימודים הבאה!
תמר לב-און, עורכת המגזין