עכשיו קוראים
'כמעיין המתגבר' גרסת המלון

'כמעיין המתגבר' גרסת המלון

[column]

תחרות קוסנטינו היא תחרות עיצוב מקצועית שמטרתה לעודד חדשנות בקרב אדריכלים ומעצבים. עידו רז, סטודנט שנה ג' בפקולטה לעיצוב פנים במכון הטכנולוגי חולון ואחד מזוכי התחרות לשנת 2018, מספר על הפרויקט הייחודי שזיכה אותו בפרס.

עידו רז, עיצוב פנים

[/column] [column]

תחרות קוסנטינו היא תחרות עיצוב מקצועית שמטרתה לעודד חדשנות ויצירתיות בקרב אדריכלים ומעצבים. חבר השופטים מורכב מאנשי אקדמיה ומומחים בתחומם מהארץ ומחו"ל. עם השופטים בתחרות שנערכה במרץ האחרון נמנו האדריכל והמעצב רון ארד, עורכת מגזין 'בניין ודיור' חדווה אלמוז, האדריכל וראש המחלקה לעיצוב פנים ב-HIT, ניסן (ניני) ורשבסקי, וסגן הנשיא לתקשורת ושיווק בחברת קוסנטינו העולמית, סנטייגו אלפונסו רודריגז.

[caption id="attachment_10354" align="aligncenter" width="750"]עידו מקבל את הפרס מהאדריכל רון ארד. עידו מקבל את הפרס מהאדריכל רון ארד.[/caption]

אחד מזוכי התחרות לשנת 2018 הוא עידו רז, סטודנט שנה ג' מהפקולטה לעיצוב פנים במכון הטכנולוגי חולון HIT. עידו השתתף בקטגורית 'חדשנות בחומר' וזכה בפרס המכובד שהוענק לו על ידי השופט והאדריכל רון ארד, וכן בסיור מקצועי בלונדון הכולל ביקור בסטודיו של ארד ובתערוכות עיצוב. עידו מספר על הפרויקט שזיכה אותו בפרס:

[caption id="attachment_10350" align="aligncenter" width="750"]הדמיית הבר בבית המלון. הדמיית הבר בבית המלון.[/caption]

הפרויקט שלי התחיל בקורס עיצוב פנים במכון הטכנולוגי חולון, בהנחייתם של המרצים מיכל כהן וערן נעים. המשימה– לעצב בית מלון בוטיקי. אחת ההשראות המרכזיות שלי היה ספרה של איין ראנד, 'כמעיין המתגבר': גיבור הספר, הווארד רוארק הוא אדריכל במקצועו, ומתואר כאדם שלא מובן על ידי הסביבה השמרנית בה הוא חי ופועל. הדמות של האוורד נתונה במלחמת קיום תמידית על רעיונותיה, מבלי להתפשר על אף עקרון ומבלי לאבד אמונה בדרך. הספר מציג אותו בצורה מאוד בודדה עד לרגע הפריצה שלו כשהוא מתחיל להצליח, אבל אני התמקדתי דווקא בזמנים הקשים יותר, לפני שהאוורד זוכה להכרה. בית המלון שלי יועד להיות מקום שמישהו כמותו יכול היה להגיע אליו ברגעיו הקשים ולקבל השראה.

[caption id="attachment_10355" align="aligncenter" width="750"]תכנון רהיט קונספטואלי לבית המלון. תכנון רהיט קונספטואלי לבית המלון.[/caption]

המלון שיצרתי הוא מקום שמזמין אליו אנשים ומבקש לקרב ביניהם, לבנות קשרים שיוכלו להוביל לצמיחה. חשבתי על התקופה בה גיבור הספר עוד לא היה ידוע, ועוד לא יכול היה להתבטא כפי שרצה באמת. איזה סוג של חלל יכול היה לעזור לאישיות יצירתית כמו שלו להתפתח ולבטא את עצמה?

[caption id="attachment_10356" align="aligncenter" width="750"]תכנית קומה לבית המלון. תכנית קומה לבית המלון.[/caption]

קראתי למלון הבוטיק "Exilium", מילה בלטינית שפירושה "גלות". חשבתי על הגלות כמקום בו האנשים יוכלו להגיע ולשהות בחלל בטוח ויצירתי. זו גלות מן העולם, אם כי במובן החיובי של המילה – גלות מבחירה ומרצון להגיע למקום חדש ועצמאי. המחשבה העיצובית והתכנון של המלון מבוססת על פילנתרופיות ומעודדת יצירתיות. המטרה היא לאפשר שיתוף פעולה בין אנשים מכל מיני תחומים ולקדמם. המלון יועד לאירוח של אירועים שונים לקידום מטרות אלו.

הפרויקט התבסס על מבנה קיים בתל אביב בו יכלנו לעשות כעולה על רוחנו. אני קיבלתי מבנה שניצב בשדרות ירושלים 42 אבל בחרתי לשנות את המבנה כולו, את כל החזיתות ואת כל הפנים. רציתי לעשות את המבנה לשלי, מבלי להשאיר זכר למה שהיה לפניו.

[caption id="attachment_10351" align="aligncenter" width="750"]הדמיית חדר שינה בבית המלון. הדמיית חדר שינה בבית המלון.[/caption]

בקיר המרכזי, שהיה האלמנט בזכותו זכיתי בתחרות, עשיתי שימוש חדשני בחומר הסילסטון של חברת קוסנטינו. לקחתי את משטחי הקוורץ דמויי השיש ויצרתי בהם צורה מעגלית. לאחר מכן הרכבתי אותם על קונסטרוקצית עץ שמתחברת אל הקיר המעוגל העשוי מסגרות. החזיתות עשויות מכמה חומרים – חזיתות פליז, זכוכית להכנסת אור, ושימוש בחומרי הדקטון והסילסטון ליצירת מראה מרשים.

[caption id="attachment_10352" align="aligncenter" width="750"]מודל חומרי בקנה מידה של 1:100 מודל חומרי בקנה מידה של 1:100[/caption]

מבחינה עיצובית המחשבה הייתה ליצור תחושה של כנסייה גותית, בהקשר של הנראות והעוצמה שהמבנה משרה עלייך. החיבור הבלתי-רגיל בין מבנה דתי ותרבותי כמו כנסייה ומבנה פונקציונלי כמו בית מלון העשיר את המחשבה שמאחורי המבנה: המלון הוא סוג של מקום מפלט עבור האנשים המתכנסים בתוכו, שיוצרים קהילה ואחווה בינם ובין עצמם. ומצד אחר, הפאר העיצובי של בית המלון מייצג את היכולת האנושית הנשגבת להגיע להישגים ולהגשים את עצמם.

להתרשמות נוספת בקרו באתר של עידו: https://shiks.portfoliobox.net/.

[/column]
התגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם.