פיליפ קרושה ואנני גירו (Guiraud) הם זוג צרפתי הנודע בצילום תמונות עוצרות נשימה במערות ברחבי העולם. מוקדם יותר השנה הם יצאו למסע לישראל, בפעם הראשונה, על מנת לתעד את מערות המלח בהר סדום שבדרום ים המלח.
מרווין אברט, הפקולטה לעיצוב HIT
איך הגעתם לצילום מערות?
פיליפ: התחלתי לעסוק בצילום בגיל 12. אבא שלי נתן לי מצלמה ליום ההולדת, ומאותו הרגע התחלתי לצלם. מערות נכנסו לתמונה כשהייתי בן 16. מועדון המערות המקומי חיפש אנשים שיצטרפו למשלחת למערה העמוקה ביותר באפריקה, השוכנת במרוקו. נרשמתי להרפתקה ומאז המערות הפכו לתחביב שלי. לתאר את היופי של העולם התת קרקעי בעזרת מילים בלבד היה קשה, והבנתי שצילום זו הדרך הטובה ביותר להראות את המראות המדהימים. אני עוסק בצילום מערות כבר למעלה מ-50 שנה.
אנני: את מסע המערות שלי התחלתי כשהכרתי את פיליפ באוניברסיטה לפני ארבעה עשורים. מאז אנחנו מצלמים במערות כצוות.
איך אתם עובד כצוות בצילום המערות?
אנני: קודם כל אנחנו בוחרים ביחד את נושאי הצילום שלנו ולאחר מכן אני לוקחת על עצמי את המשימה של הגדרת והכנת הפלאשים. זה יכול להיות תהליך ממושך.
פיליפ: אנני היא לא רק אסיסטנטית, היא גם בדרך כלל הדוגמנית. אני יושב מולה עם המצלמה ומנסה להבין אם הכל נראה טוב.
תמונה אהובה?
פיליפ: יש כמה כאלה. יש תמונה אחת שהמצאנו עבורה טכניקה חדשה. בעברי הייתי מהנדס הידרו-גיאולוגיה, אז לפעמים אני רואה צילום כמו הנדסה. ביקרנו במערת הצבאים בבורנאו והיו בה זרמי מים. פיתחנו טכניקה בה הקרנו צל על המים, כך שהוא נראה כמו רוח רפאים. בילינו כמה שעות בפיתוח הטכניקה הזו ולאחר מכן שיתפנו אותה, ועכשיו הרבה צלמים מצלמים תמונות כאלה.
איך יצא לכם להגיע למשלחת המערות כאן בישראל?
אנני: בקיץ האחרון פגשנו את בועז לנגפורד, גיאולוג וחוקר מערות ישראלי, בקונגרס בינלאומי שהתקיים בצרפת. הוא הציג את תמונותיו והשתתף בתחרות הצילום. התחלנו לדבר על המפגשים הבינלאומיים של צלמי מערות שאנו מארגנים באופן קבוע והוא הציע לקיים מפגש באזור ים-המלח. הגענו לפה כמסע הכנה, כדי לראות אם האיזור מתאים למפגש בינלאומי של צלמי מערות. כתבנו דיווח ויצרנו קשר עם צלמים, וכעת 50 צלמים בינלאומיים ממדינות רבות מעוניינים להגיע בשנה הבאה להר סדום.
חוויה זכורה במיוחד מהביקור?
אנני: הבור במערת הקולונל היה אחד המקומות הטובים ביותר שראינו אי פעם. פרסמנו את התמונה וכולם נדהמו ממנה, ונשמח לחזור לשם במפגש הבינלאומי של צלמי המערות בשנה הבאה.
עצה לצלמ/ת המערות המתחיל/ה?
פיליפ: אני חושב שבהתחלה אתה צריך להיות עם מישהו, כי זה עסק מאוד טכני. מצאו צלם מערות אחר, שיוכל להסביר לכם את עיקרי צילום המערות. בדרך כלל אם תבקש עזרה מצלם מערות כי מעניין אותך להכנס לתחום- תקבל אותה. אנחנו מארגנים גם הדרכות צילום לצלמי מערות.
אם תרצו ללמוד עוד על פיליפ ואנני ולהתרשם מהעבודות שלהם, בקרו באתר האינטרנט: https://www.philippe-crochet.com
* כל הצילומים: פיליפ קרושה