"לימודים בחו"ל מעצימים ומפתחים את האני והעצמי. זה כיף גדול. אני הולכת המון ברגל, מתבוננת על הבניינים, על הארכיטקטורה, על העיצוב הגרפי ברחובות, על המרצפות המעוצבות, על הכל!" חוויות מחילופי סטודנטים באוניברסיטת BAU בברצלונה.
נוי כהן גל, עיצוב תקשורת חזותית
[/column] [column]כשסמסטר ב' של השנה השניה הגיע, החל שיח על חילופי סטודנטים. היו סטודנטים שידעו כבר משנה א׳ שהם רוצים להשתתף בתכנית, אבל האמת היא שתמיד חשבתי שלא נועדתי לזה. אך עם כל ההתלהבות של כולם, גם אני נסחפתי והחלטתי להגיש מועמדות, מכל ההתלהבות שכחתי כמה פחדתי. נדמה שזה לקח נצח, אך התקבלתי, ומצאתי את עצמי על מטוס בדרך לברצלונה, לחוויה בלתי נשכחת.
[caption id="attachment_6559" align="aligncenter" width="750"] המפגש הראשון[/caption]המפגש הראשון ב BAU היה נפלא, כולנו התחברנו בשניות, כי הרי ברור שכולם מחפשים חברה כשהם לבד. לכולם יש מכנה משותף, מה שגורם לתחושת אחווה מיד בהתחלה. היה מדהים להיחשף לתרבויות שונות, להכיר אנשים מהמון מקומות בעולם. BAU מרגיש ונראה כמו בית ספר לעיצוב, הכל צבוע לבן, מטופח, נראה חדש, מעוצב ונקי. ישנה תחלופה מתמדת של עבודות ותערוכות על קירות האוניברסיטה.
נרשמתי לארבעה קורסים במסגרת סדנה, שניים עם שנה שלישית ושניים עם שנה רביעית. בהתחלה חששתי להיות שונה, יוצאת דופן אבל עם הזמן הבנתי שזה מה שמייחד אותי ולא פחדתי להיות אני, לפרוץ גבולות ולעשות בדיוק את מה שאני בוחרת לעשות כדי להביא את עצמי בעבודותיי. זו הייתה בשבילי הזדמנות לעשות את מה שאני אוהבת לעשות, דבר שאולי פחות אוכל לעשות בארץ, אולי חוץ מאשר במסגרת פרויקט הגמר.
[caption id="attachment_6568" align="aligncenter" width="750"] קפסולה. צילום: נוי כהן גל[/caption]ב BAU מתקיימים לימודי בוקר ולימודי ערב. משך כל קורס הוא חמש שעות. רוב השיעורים נפתחים במצגת והסבר של המרצה ורק אז עוברים לביקורות. ישנם שיעורי "קפסולה", מעין הרצאה של מרצה אורח, בנושא מסוים למשל, כריכות, פוסטרים, סוגי קטלוגים מגזינים וכדומה. בדרך כלל זה יהיה בחלק השני של השיעור.
למדתי להעריך את הביקורות הקשוחות במכון. שיטת הלימוד ב BAU קצת שונה. הרבה ביקורות נעשות אחד על אחד, המרצים מאוד נזהרים לא לפגוע בסטודנט ואם יש כבר ביקורת קבוצתית והעבודה ממש לא טובה המרצה יפנה לתלמיד אחרי הביקורת באופן פרטני. חלק מהמשימות מאוד פתוחות, למשל "תבחרו את הפורמט ותבחרו את הנושא". זה שירת אותי כי יכולתי להגשים את עצמי. חשוב להם שהסטודנטים יעסקו בדברים שהם אוהבים. לעומת זאת יש גם משימות יותר סגורות כמו עיצוב פאנזין (מגזין מחתרתי) או פוטובוק בנושא תיירות לברצלונה בנקודת מבט שונה.
[caption id="attachment_6569" align="aligncenter" width="750"] תערוכה של פוסטרים בדפוס משי שעשינו[/caption]עמדו לרשותנו אמצעים רבים כגון סדנה גרפית, מדפסות (שחור-לבן בחינם), עמדה לכריכת ספרים, דפוס בלט, ותמיד יש שם מישהו שנמצא כדי לעזור. בנוסף ישנה סדנת דפוס משי שכל אחד יכול להשתמש בה, בכל יום רביעי מתקיימת סדנת הסבר ועזרה בתפעול למי שצריך. באחד מהקורסים שבחרתי התבקשנו לעצב פוסטר ולהדפיס אותו בדפוס משי. לאחר מכן הצגנו את כל הפוסטרים בתערוכה גדולה ומושקעת. בהזדמנות זו, ראש המחלקה שאל אותי היכן אני מרגישה שאני לומדת יותר, ועניתי לו בכנות שאני לומדת בעיקר מהביקורת הקשוחות ולכן בHIT אני מרגישה שאני מפיקה יותר ידע.
[caption id="attachment_6555" align="aligncenter" width="750"] בדרך לבית דפוס. צילום: נוי כהן גל[/caption]האווירה פה שונה, יותר קלילה, והלימודים מרגישים יותר פרקטיים מאשר יצירתיים. קיבלתי הזדמנות לראות דברים בזווית שונה, לחוות שיטת לימוד אחרת לגמרי ולקבל המון השראה. מתפתחים ולומדים לא רק מהלימודים, אלא גם מהסביבה, לומדים איך להסתדר בארץ ובתרבות אחרת. לימודים בחו"ל מעצימים ומפתחים את האני והעצמי. לומדים להסתדר לבד, בלי משפחה, במקום בו הכל שונה ומגלים שאתה יכול לעשות זאת. זה כיף גדול. אני הולכת המון ברגל, מתבוננת על הבניינים, על הארכיטקטורה, על העיצוב הגרפי ברחובות, על המרצפות המעוצבות, על הכל!
[caption id="attachment_6558" align="aligncenter" width="750"] ברצלונה בקריסמס. צילום: נוי כהן גל[/caption]חוויתי תרבות שונה, שפות שונות, ורכשתי חברים מכל העולם. שיפרתי את האנגלית, למדתי לדבר ספרדית, ולשמוע קטלנית (יש לציין שחלק מהשיעורים מתקיימים בשפה זו וזה לא קל). טיילתי לא מעט, קפיצה קטנה לפריז, סופ"ש במדריד וסקי באנדורה. הנסיעה הזו היתה חוויה שלא אשכח בחיים. אני ממליצה לכל סטודנט שיכול להרשות לעצמו לצאת למסע הזה בלי חששות. הצלחתי ללמוד מהחוויה הזו המון! יצרתי העזתי, עשיתי, כרכתי, דיברתי, חייתי!
כל התמונות צולמו על-ידי נוי כהן גל
[/column]