עכשיו קוראים
מחול ואופנה נפגשים בעיצוב פנים

מחול ואופנה נפגשים בעיצוב פנים

מחול, אופנה ועיצוב מוצר – כיצד התחברו שלושת העולמות למותג צעיר ומרגש שפיתחו האחיות מאי ואלינור עשור. ישבתי איתן לשיחה כדי לשמוע איפה הן היום, ומה צופן להן העתיד.

שלי למל 

היי מאי ואלינור, ספרו לנו קצת על על עצמכן 

מאי: מאיפה הכל התחיל? קוראים לי מאי עשור, אני בת 28 מהרצליה. התשוקה הגדולה שלי עוד מילדות היתה מחול, חלמתי להיות רקדנית מקצועית. התחלתי לרקוד בגיל מאוד צעיר במסגרות שונות, ולאחר לימודי בתיכון התקבלתי ללהקת המחול הקיבוצית, שם רקדתי כמעט 9 שנים. בצבא שירתתי כ"רקדנית מצטיינת", מה שאפשר לי לשלב בין המסלול הצבאי לקריירה שהתחלתי לפתח בלהקה. הופענו על כל הבמות בארץ ובעולם, מפריז ועד קוריאה. 

מאי עשור מתוך סיבוב הופעות של "להקת המחול הקיבוצית", כוריאוגרף: רמי באר. 
צילום: Nofar Efron
מאי עשור מתוך סיבוב הופעות של "להקת המחול הקיבוצית", כוריאוגרף: רמי באר. 
צילום: אייל הירש Eyal Hirsch

אלינור: אני אלינור, בת 26, לומדת בבצלאל בשנה רביעית במחלקה לעיצוב אופנה וצורפות. גם אני התחלתי מריקוד בגיל צעיר אך החלטתי לא לפתח את זה כמקצוע. אני אוהבת בעיקר להתעסק עם הידיים – אם זה לתפור, לצייר או לרקום. אחרי הצבא הקמתי עסק קטן של פריטי אקססוריז, מדפים תלויים ממקרמה, לוכדי חלומות ובלוקים מצויירים. 

עיצוביה של  אלינור עשור מתוך פרויקטים שעשתה בלימודיה בבצלאל, מגמת אופנה וצורפות.
בצילום הימני: דוגמניות: Gaya Kahila , Tamar Simchovich. צילום: Shalevariel@
בצילום השמאלי: דוגמנית: Polina Vingorodova.  צילום: rappoport_ph@

לא במקרה מצאנו את עצמנו בעולם העיצוב והאומנות, אם במחול או באופנה. גדלנו בבית שעיצוב ויצירה היו חלק בלתי נפרד ממנו. ההורים שלנו הקימו את "פוטון העיר" עוד בשנות ה-20 שלהם, הייתה להם חנות ברחוב בן יהודה בת"א, בה הם מכרו בסיסי מיטה מעץ ומזרני פוטון מכותנה. זה היה ממש להיט תל אביבי והם התרחבו די במהרה לעוד 6 סניפים ברחבי הארץ. לאחר מספר שנים, כשהפכנו למשפחה קטנה, נולד הצורך לפתח  רהיטי ילדים. כך התחילה את דרכה רשת "האוס אין" שמעצבת כיום ריהוט לכלל הבית במקום אחד, רהיטים מעץ מלא בייצור כחול לבן. 

אנחנו זוכרות את עצמנו כילדות, באות לחנויות ומסדרות את חללי התצוגה, מצטלמות לקטלוגים, ורוצות להיות חלק מכל העולם הזה שההורים שלנו הקימו במו ידיהם. 

איך נולד המותג "ארט סטייל אין"?

תמיד ידענו שנעשה משהו יחד, שהעולמות שלנו יתחברו לדבר אחד. היו לנו כמה רעיונות בדרך, חיפשנו משהו שיהיה חדשני, צעיר, פופי וצבעוני, פריט משלים שיקפיץ כל חלל. ככה הגענו למראות. 

היה לנו חשוב שלמראה תהיה אמירה בתוך החלל, שלא יוכלו להתעלם ממנה, שתהיה אובייקט עיצובי ורהיט לכל דבר. הצורניות של המראות שלנו מתאפיינת בעיקר בקווים זורמים ומסולסלים. בחרנו להשתמש בצבעים בולטים ולא שגרתיים, אך לא נועזים מדי. 

את שם המותג רצינו להשאיר פתוח, שמרנו על המילה "אין" מהעסק של הורינו אבל לא רצינו להגביל את עצמנו רק למראות. 

מהם האתגרים שלכן עם מותג עיצוב חדש?

האתגר הראשוני היה לצבור קהל יעד – להבין איך אנחנו מצליחות להיכנס לתודעה של אנשים ובאיזו פלטפורמה. מבחינה עיצובית, יש מגוון רחב של מראות בשוק ורצינו לייחד את עצמנו, להביא משהו חדש שיהיה צעיר ושונה. אתגר נוסף היה הפן העסקי-כלכלי, לייצר תוכנית עסקית שתהיה רווחית. זה בכל זאת העסק הראשון שלנו ואנחנו לומדות כל הזמן בדרך. מבחינת  תהליך הייצור היתה לנו איזושהי רשת בטחון  של האפשרות לייצר במפעל של ההורים שלנו, אבל גם כאן יש תקופות לחוצות יותר של עומס בהזמנות. 

מאי ואלינור עשור,  בעלות המותג "ארט סטייל אין"
 צילום מתוך התערוכה MAISON & OBJET בפריז 2023.

מהם מקורות ההשראה שלכן? איך הם באים לכדי ביטוי בעיצוב?

כל אחת מאיתנו מגיעה מהעולם שלה ושואבת משם השראה, אנחנו משתפות אחת את השנייה ומתחילות לעבד את הרעיונות יחד. 

מאי : "תנועה בפני עצמה היא השראה בשבילי לעיצוב. תמיד רקדתי מול מראה, זה דבר מאוד טבעי לי, ממש קשר ישיר. משהו בקשר הזה שלך מול עצמך ואיך את רואה את עצמך".

אלינור: "עולם האופנה הוא בהחלט מקור השראה בשבילי, אני עובדת בצורה שהיא תלת-ממדית סביב הגוף, אני מתעסקת בחומרים שונים וטקסטורות, היה לי חשוב שגם המראה לא תהיה שטוחה, שתהיה לה מסגרת שתבלוט החוצה עם נוכחות".

גם בימי צילום ובשיתופי פעולה שיצא לנו לעשות אנחנו משלבות את התחומים שאנחנו מגיעות מהם, זה מייצג בעינינו  חוויה שלמה ומעניינת יותר.

דגם MONA, מתוך יום צילום של " ארט סטייל אין", דוגמנית: ניצן שריג.
צילום: Stav Hochman @moca_and_more.

ספרו לנו על תהליך היצירה – איזה שלב בתהליך אתן הכי אוהבות? 

תהליך הייצור כולל מספר שלבים, מהסקיצה הראשונית על נייר ועד לתצוגת המוצר הסופי בחנות או באתר. כל אחת מאיתנו מתמקדת בשלב אחר בתהליך וככה אנחנו משלימות אחת את השנייה. 

אלינור: "השלב שאני הכי נהנית ממנו הוא השלב הראשוני, מהרגע של הרעיון שהתגבש אצלינו בדמיון והמעבר שלו לסקיצה ידנית, התכנון הצורני, השינויים והדיוקים עד לסגירת הצורה הסופית". זהו שלב שלוקח זמן ומצריך הרבה סבלנות.  

מאי: "אותי מעניינים בעיקר השלבים המתקדמים יותר, בחירת גוון הצבע המדויק למראה, הכנת מוד בורד רעיוני, יצירת הסט עבור הצילומים של המראה, הסטיילינג הסופי. 

דגם VENUS בצבע צהוב בננה\כתום מושלם צבועה בצביעה אפוקסית.
צילום: Stav Hochman @moca_and_more.

האם יש פריטים נוספים שהייתן רוצות לייצר בארט סטייל אין? 

ממש עכשיו עומדות לצאת שתי מראות חדשות, קלאסיות ונקיות יותר בצורניות שלהן, אך עדיין מאופיינות בקווים זורמים ובמסגרת עץ בולטת שצבועה בצבעים ניטרליים יותר. במקביל, אנחנו עובדות כבר מספר

חודשים על קולקציית פוסטרים שתצא ממש בקרוב. חלק מהקולקציה יצרנו בעצמנו בתוכנות גרפיות, וחלק נוסף נוצר יחד עם ציירת שאנחנו עובדות איתה. אנחנו לגמרי רואות איך הפוסטרים ישתלבו עם המראות בקומפוזיציה של חלל שלם, פופי וצבעוני . 

איפה אתן רואות את ארט סטייל אין בעוד כעשור? 

קודם כל אנחנו רואות את עצמנו ממשיכות יחד, משלבות את המקצועות הנוספים שלנו יחד עם העסק. 

פותחות סוג של מתחם אמנות שיכלול חנות קונספט שתשלב בתוכה רהיטים לבית, אובייקטים עיצוביים וביגוד. בחלל נוסף במתחם יהיה סטודיו למחול ולסדנאות משתנות.

סלפי , מראות MONA  וVENUS.

רשתות חברתיות:

אינסטגרם – art_style_in 

אתר: https://artstylein.co.il/ 

התגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם.