עכשיו קוראים
מיתוג זו לא מילה גסה

מיתוג זו לא מילה גסה

חשבתם שמיתוג זה רק לתקשורת חזותית? חישבו שוב! קורס גרפיקה במחלקה לעיצוב פנים ב-HIT מזמינה אתכם ללמוד את רזי המקצוע של ניהול ומיתוג סטודיו בדגש על אספקטים של יצירת מותג. 

ניר ביטון, תקשורת חזותית

במהלך קורס גרפיקה אשר מתקיים בסמסטר א' של השנה השנייה בתואר לעיצוב פנים, הסטודנטים/ות קיבלו הזדמנות להכיר מקרוב את עולם המיתוג. בתור מנהלי סטודיו הסטודנטיות/ים נדרשו לחשוב על כל הפרטים הקטנים הנלווים לניהול סטודיו: החל מגיבוש חזון וניסוח אידיאולוגיה עיצובית אשר תוביל אותם, כיצד החזון הזה יתבטא בלוגו של הסטודיו, דרך עיצוב כרזה לפרסום ועד לאופי העיצובי. 

קולוראס, נופר שוסטר

כבר לפי השם שנופר בחרה לסטודיו שלה (המילה "קולוראס" בספרדית פירושה צבעים), אפשר להבין את החשיבות הרבה שיש לצבע באידיאולוגיה ובמיתוג הסטודיו שלה: "הקמתי סטודיו לעיצוב בניחוח צבעוני וקליל, עם השפעות מקסיקניות. רציתי להראות לאנשים שאין צורך לפחד מצבע. צריך להעז ולצאת מהמסגרות, מהמוכר והידוע." 

 nofarshuster@

"אין צורך לפחד מצבע", נופר שוסטר 

אוונגרד, הילה שרון

הילה בחרה לפתוח סטודיו בשם "אוונגרד" שמיועד לחללים אומנותיים כגון מוזיאונים, תערוכות וגלריות שתואמות לשפה העיצובית ה"אוונגרדית". על הלוגו היא מספרת: "כדי ליצור משהו ייחודי ושונה, בניתי את אותיות הלוגו בעצמי לפי קווים וצבעים שמתאימים לסגנון שרציתי ליצור." בנוסף, הילה בחרה לעצב כלי לעטים שעשוי כולו מחיבורים קוויים שמתחברים לשפה העיצובית הכוללת. "ההשראה שלי הייתה תנועת האוונגרד החל מההתפתחות שלה ברוסיה, ועד לביטויים העכשווים שלה שאפשר למצוא בתערוכות אופנה שונות ואפילו בסגנון העיצובי חזותי של להקת פראנז פרדיננד."

 hilsh@

"המסר מועבר דרך צורות וצבעים בסיסיים מינימליים" , הילה שרון.

1894, מאיה ספיר

מאיה משתפת בתהליך שהביא אותה ליצירת סטודיו עיצוב בסגנון בוכרי: "אני ירושלמית במקור, תושבת שכונת עין כרם המהווה מוקד מפגש מרכזי לתרבויות שונות. החלטתי שסגנון הסטודיו שלי יביא איתו סממנים תרבותיים, ולאחר מחקר שערכתי התאהבתי בתרבות הבוכרית". הסטודיו של מאיה מתעסק במאפייני התרבות הבוכרית בין אם זה סגנון הלבוש, האוכל, המוזיקה והמסורת. "הלוגו שעיצבתי מורכב מהאות B שחוזרת על עצמה 4 פעמים כדי ליצור צורה מוכרת כסממן מובהק של התרבות". 

בתמונה מצד ימין אפשר לראות כלי הכנה מסורתי ללחם בוכרי. מאיה ספיר

טייפ-סי, קורל דורון

הסטודיו של קורל הוקדש לסוגייה הפילוסופית של הזמן. "המיצג שאכין או החנות שאעצב לא יישארו לנצח, ולכן עניין הזמן היווה אלמנט מרכזי ומהותי עבורי בבניית התדמית." מהפילוסופיה קורל המשיכה לחלק השיווקי: "הסטודיו שלי ויצירותיו הוא משהו חולף ולכן חבל לפספס." ההתעסקות בסוגיות שקשורות בזמן הכתיבו גם את אופי האובייקט שעיצבה:"בחרתי להכין שעון קוקייה שיהיה בכל חלל שאעצב וברגע שיגיע המועד בו צריך לסגור את החלל – הקוקייה תצא מהשעון ותכריז שהגיע הזמן."  

coraldoron@

מצמצת? פספסת, קורל דורון

קו מקסיקני, לורן קרוואני
הסטודיו של לורן עוסק בעיצוב המקסיקני וניכר בו סגנון ייחודי ועתיר צבעוניות. לורן מספרת על התהליך שהוביל אותה לפרויקט: "בטיול הגדול אחרי הצבא, מקסיקו הייתה היעד הסופי שלי. התאהבתי בשפה העיצובית שם, אם זה הדפסי הפרחים המיוחדים, הבדים מלאי תשוקה או הניואנסים הקטנים שמתווספים לכל דבר (כמו שרשראות מסוגננות או פונפונים בשלל גדלים וצבעים). ההשראה העיקרית למוצר שלי היא תיקי עץ בעבודת יד שנעשו ברוח העיצוב המקסיקני. אין לי עדיין לוגו לתיקים וטרם מינפתי אותם לרמה שיווקית של מותג עסקי, אבל הקורס נתן לי כלים התחלתיים לחשיבה ופיתוח קונספט."

@loren_kararvani

"מתוך האומנות אפשר לייצר עיצוב שמרגיש אותנטי וייחודי". לורן קרוואני

ברוח העיצוב המקסיקני. לורן קרוואני

סטודיו בבושקה, אנסטסיה קוזקה

הסטודיו של אנסטסיה הוא ברוח אוקראינית מסורתית: "לא הרבה מכירים את הסגנון האוקראיני ואת מה שיש לו להציע. בחרתי לעשות הדפס שהוצאתי מרקמה מסורתית של וילונות. בהזמנה אפשר לראות את הבתים מהכפר בו גדלתי".

anastasiya.k141@

"להחזיר את העיצוב למקורות". אנסטסיה קוזקה

מהמסורת לעיצוב. אנסטסיה קוזקה

אקלקט, ברק יהודה
הסטודיו של ברק מתעסק בעיצוב ואומנות אקלקטית (מרובת סגנונות): "בפוסטר הראשי נמצאים כל מקורות ההשראה שלי שכוללים מגוון תחומים כמו אוכל, אופנה, בע״ח, ריהוט ועוד. ארגנתי את הדימויים בצפיפות ובשכבות כדי לתת תחושה של ריצוד ותזוזה." ברק מרחיבה על תהליך יצירת המיתוג והאווירה לסטודיו "בהזמנה עבדתי עם קלוז אפ שמרגיש רטרו אך גם עתידני. פרשתי שתי עטיפות לתקליטים שהם המוזיקה של הסטודיו. כפריט מייצג יצרתי שידה אקלקטית שמכילה פטיפון עם מכונת תפירה וגוף תאורה, תקליטים ומגירות קטנות."

Barakyehuda@

ריבוי תחומים באינסטגרם (שמאל) ומתקופות הרטרו בתקליטים (ימין), ברק יהודה

עיצוב אקלקטי שמאגד בתוכו מספר תחומים וסגנונות. ברק יהודה

התגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם.