בקורס "מעבדה לטלוויזיה" ניסינו לפענח כיצד להתאים את הטלוויזיה לזמננו ואיך לשדרג חוויה שכולנו מכירים ולהפוך אותה למשהו חדש וידידותי.
צליל פליישר רווה, עיצוב תקשורת חזותית
[/column] [column]הטלוויזיה, אותה ״קופסה״ שאנחנו צורכים ממנה כל כך הרבה תכנים, לא השתנתה כמעט בדבר מאז שהחלו להשתמש בה ועד היום, תקופה של כמעט 100 שנים. ובייחוד, מעצבים עדיין לא חידשו ולא התאימו לזמננו את חווית הצפייה.
במסגרת קורס "מעבדה לטלוויזיה" בהנחיית צחי דינר, נתבקשנו לערוך שאלון בנושא הטלוויזיה לעשרה אנשים שבו שאלנו מה היו משנים בחווית הצפייה. את הנתונים שקיבלנו הצגנו כאינפוגיקה שהיוותה בסיס לפיתוח הפרוייקט הסופי. במקביל, מדי שיעור צחי הראה לנו שלל דוגמאות ורעיונות של פטנטים חדשים שקיימים או בפיתוח, לצד דוגמאות לסיטואציות שכולנו עוברים ביום יום. כל אלו מיקדו אותנו לפיתוח של חוויות צפייה חדשות.
שני אורחים שביקרו בקורס העשירו אותנו במחשבות על מהפכות שנעשות כיום בתחום הטלוויזיה. יניב אקסן הציג את sundaysky הבינלאומית אותה ייסד. החברה מציעה לחברות ענק כמו AT&T לשלוח ללקוחותיה את החשבון החודשי בפורמט של וידאו מותאם אישית לכל לקוח. רעיון מבריק שזכה להצלחה, ודרש פיתוח של טכנולוגיית רינדור וידאו בזמן אמת כדי לאפשר למיליוני לקוחות להשתמש בשירות בו זמנית. נפגשנו גם עם צביקה גיא, מנהל המוצר של weareTV המציעה טכנולוגיה שמאפשרת לצופים בבית להיות מתואמים עם התוכן בטלוויזיה, ולהשתתף בזמן אמת כדוגמת הצבעה על מועמדים, מענה על שאלות טריוויה, וכו'. היה צורך להמציא טכנולוגיה מאפס תוך התגברות על קשיים טכנולוגיים עצומים כדי לממש את הרעיון. בכך weareTV הביאו מהפכה חדשה לתחום הטלוויזיה, שכאמור, לא השתנה כמעט בכלל מאז שהומצאה.
הנה כמה מהפרוייקטים:
Party People – פרוייקט של צבי מלר ונעמה קרומר. אפליקציה לטלוויזיה חכמה וסלולרי. הטלוויזיה ממוקמת במקומות בילוי כמו פאבים או מסעדות, ומאפשרת למבלים במקום להתחבר אליה באמצעות הסלולרי שלהם, להציע שירים לפלייליסט, להצביע מה יהיה השיר הבא שינוגן, וגם לצ'וטט עם בליינים אחרים. הפרוייקט מנצל את הסיטואציה שבה אנחנו נתקעים בתוך הפלאפון גם במקומות בילוי, בשביל לייצר אינטראקציה חדשה ולהקל עלינו לפתוח בשיחה עם זרים.
pillo – פרוייקט של ענת גבעוני וגיל מזרחי. ענת וגיל החליטו לתקוף בעיה בריאותית: הרבה אנשים נרדמים מול הטלוויזיה, למרות ששינה עם טלוויזיה דלוקה אינה בריאה. הם מציעים פתרון בדמות כרית שהיא גם חיישן, המזהה מתי אתה נרדם ומכבה את הטלוויזיה בעדינות וברכות. להשלמת הפינוק הם מציעים להפוך את הכרית עצמה לשלט רחוק, כך שלא צריך לצאת מהשמיכה בכלל.
https://www.youtube.com/watch?v=NUR12L7JRco
EaTV – פרוייקט של הגר פלטנר. אפליקציה לטלוויזיה המתחברת באופן טבעי אל המקרר. האפליקציה בודקת מה אתה רואה בטלוויזיה, מה יש לך במקרר, ומציעה לך מתכון המשלב בין השניים.
Like Her – פרוייקט של הדר טייט ויעל פלדמן. אפליקציה לטלוויזיה המאפשרת לרכוש פריטי אופנה מתוך תוכניות בזמן אמת. ניתן לבנות רשימת פריטים תוך כדי הצפייה, או לחפש פריטים מתוך הארכיון, וגם לבצע את התשלום דרך הטלוויזיה.
Kick Ass – פרוייקט של ירדן ברוק ויפית עובדיה. ערוץ אינטראקטיבי בטלוויזיה שמחבר בין צופים ומאפשר להם להמר אחד כנגד השני על הימורים ידידותיים.
Wango – פרוייקט של סטפני ברנשטיין. אפליקציית טלוויזיה המאפשרת למשתמש להרוויח כסף מצפייה בפרסומות. הממשק נותן לך לבחור את הקטגורייה המתאימה לך, מציג פרסומות בהתאם, ומתגמל אותך בקופונים על כל פרסומות שצפית בה.
[/column]