עכשיו קוראים
מתחילים כאן: מאחורי הקלעים של תוכנית הסטודנטים "בוטקאמפ" ב-Wix

מתחילים כאן: מאחורי הקלעים של תוכנית הסטודנטים "בוטקאמפ" ב-Wix

בקיץ האחרון השתתפתי ב"בוטקאמפ": תוכנית הסטודנטים של ה-UX ב-Wix. עם סיום התוכנית המעשירה התחלתי לעבוד באחת מקבוצות המוצר של Wix. תפסתי לשיחה את רועי ניניו, המנהל והמגייס של הבוטקאמפ, כדי לספר על התכנית ולתת טיפים לסטודנטים שמעוניינים להגיש מועמדות, או לכאלו שעוד מתלבטים (טיפ שלי: אל תתלבטו). 

אור רחימה, תקשורת חזותית

היי רועי, ספר לקוראים על תוכנית הסטודנטים של ה-UX ב-Wix. מה היא ולמי היא מיועדת?

"התכנית מיועדת לסטודנטים לתקשורת חזותית בשנה ג׳ או לחילופין סטודנטים שנותרה להם יתרת לימודים של שנה. היא נותנת למועמדים את כל הכלים והידע כדי להפוך להיות מעצבי מוצר בסטנדרט של החברה. התוכנית מחולקת לשני שלבים עיקריים: השלב הראשון הוא הבוטקאמפ, הוא קורה בקיץ ואורך שמונה וחצי שבועות, ובמהלכו עוברים הסטודנטים הכשרה לתפקיד מעצב מוצר בוויקס. החלק השני של התוכנית קורה בסיום הבוטקאמפ. בשלב זה הסטודנטים מצטרפים לקבוצות-המוצר בוויקס, ועובדים בהן לאורך השנה הרביעית ללימודיהם."

כמה שנים התוכנית קיימת?

"התוכנית קיימת משנת 2021. התחלנו אותה כשהיינו זקוקים לעובדים רבים אך לא הצלחנו להביא את המועמדים המתאימים – אז הלכנו אחורה. האבולוציה של התוכנית הביאה אותנו למסקנה שהיא טובה ויודעת לייצר מועמדים טובים בפרק זמן קצר, וזה עוזר לנו בוויקס לנטרל את כל העיסוק בגיוס משרות ג׳וניור לכל השנה."

רועי ניניו, המנהל והמגייס של הבוטקאמפ. צילום: כפיר נגרי

מה הסטודנטים עוברים במהלך התכנית?

״בבוטקאמפ הסטודנטים לומדים תכנים תיאורטיים ופרקטיקות עבודה מקצועיות, תוך כדי התנסות מעשית עם הידיים. אנחנו מאמינים שהלימוד הכי טוב קורה תוך כדי עשייה. למעשה התוכנית בנויה בדרגת קושי עולה: מתחילים באתגרים פשוטים שלאט לאט הופכים להיות יותר מאתגרים.

לאורך התוכנית יש ארבע משימות, כל אחת אורכת בערך שבועיים. בסיום כל משימה מתקיימות פרזנטציות שבהן הסטודנטים מציגים את התוצרים מול פאנל מגילדת ה-UX, שאחראית על ההכשרה והפיתוח המקצועי של העובדים בה (לכל תפקיד מקצועי בוויקס יש גילדה משלו). אנשי המקצוע שומעים ונותנים פידבקים, מה שלדעתי מתווה את אופן הלימוד בצורה הטובה ביותר עבור מעצבי מוצר, כי בעבודה שלנו צריך לדעת לקבל פידבק ולעבוד עם דעות של אחרים.

הפרזנטציות בסוף כל פרויקט הן חלק משמעותי מתהליך הלמידה בתוכנית. צילום: דנה דרחאני

מתחילים בלמידה על וויקס ולאחר מכן בהיכרות עם חלק מקבוצות המוצר השונות בתוך החברה, וכן עם המתודולוגיה והאופן שבו אנחנו עובדים. אנחנו מיישרים קו בכל מה שקשור לפיגמה, כלי העיצוב המרכזי שאנחנו עובדים איתו, והיכרות ועבודה עם הדיזיין סיסטם שהיא חלק בלתי נפרד מהעבודה בתור מעצבי מוצר, ועוד." 

סדנת פיגמה כחלק מההכשרה בתוכנית הסטודנטים. צילום: דנה דרחאני

כמה סטודנטים מתקבלים לתוכנית? 

"זה משתנה משנה לשנה. בשנים הראשונות התחלנו עם 10, והשנה אנחנו מכוונים לתוכנית קצת יותר גדולה. זה כמובן תלוי גם בהתאמת המועמדים – לתחילת התוכנית וגם להמשך העבודה בשנה הרביעית, אין לנו מכסה קבועה, והן נקבעות לפי התאמה הדדית והאיכויות שאנחנו מחפשים."

מה אתה מחפש בתיקי העבודות של הסטודנטים? 

"יותר קל לנו להעריך עבודות שמגיעות מהעולם שלנו – עולם עיצוב המוצר. אם אקבל תיק עבודות שאין בו עבודות רלוונטיות יהיה לי קשה להעריך את מידת ההתאמה, וזה ייצור חיסרון מול מועמדים אחרים. עבודות איור ואנימציה זה אחלה ומאפשר להעריך את הרמה האסתטית של המעצב, אבל זה לא מספיק."

אז מה מצופה לראות בעבודות פרודקט (מוצר)?

"אני מצפה שיהיה אפשר לראות תכנון פלואו (רצף), טיפול ב-UI, הבנה נכונה של היררכיות, הצגת המסר, טיפול בתוכן. יש המון דברים בסיסיים בעולמות ה-UX שיתנו לנו הבנה מיידית לגבי המועמד.

וטיפ לסטודנטים: אני מעדיף לא לראות וידאו של המוצר בתיק העבודות, אלא ממש לקבל קישור לפרוטוטייפ. זה יתן לי אפשרות בתור מגייס לשחק עם המוצר ולחוש אותו." 

עיצוב ובניית אתרים בעזרת Wix Studio – אחד המוצרים של וויקס. עיצוב מתוך מאגר הטמפלטים המוכנים במוצר.

מה אתה מחפש אצל מועמדים?

"בשביל להתקבל לתוכנית צריך להראות מידת התאמה גבוהה למה שאנחנו מחפשים: אנחנו מחפשים לראות יכולות שתואמות לעולם עיצוב המוצר גם בתיק העבודות, גם בראיון המקצועי וגם בתרגיל שמתבצע במהלך הראיון. 

אני מנסה לקבל תמונה כמה שיותר מדויקת לגבי הערכים שאני מחפש, בשילוב עם סט של יכולות מקצועיות. ברור לנו גם שמדובר בסטודנטים ואנחנו בוחנים אותם דרך המשקפיים האלו. זו סיטואציה שונה מחיפוש מועמד למשרה מלאה. 

הערכים העיקריים שאנחנו מחפשים מתחילים ברמת הרצינות שמפגין המועמד, כי אנחנו משקיעים המון בתוכנית. וויקס נותנת הרבה – בין אם משאבים חומריים או זמן של אנשים. מעבר לזה אנחנו מעריכים אנשים סקרנים, שרוצים ללמוד, שעובדים קשה. אנשים בוגרים עם חשיבה מוצרית טובה וחזקה. אנחנו לא מצפים לראות מראש את כל המכלול הזה אצל מועמדים, אבל רוצים לראות פוטנציאל. תפקידנו אחר כך לעזור לסטודנטים לממש את הפוטנציאל הזה."

בין הסטודנטים לעיצוב יש כאלה שמתלבטים בין התוכניות שוויקס מציעה. תוכל להסביר על ההבדלים בין תוכנית ה"פלייגראונד" לבין לבין תוכנית הסטודנטים של הUX שאנחנו מדברים עליה כאן? 

"תוכנית "פלייגראונד" היא תוכנית שרצה במקביל לבוטקאמפ שלנו, ומנוהלת על ידי גילדת הDesign. בתוכנית הזו שמים דגש על בניית תיק-עבודות על גבי הפלטפורמה של וויקס. אורך התוכנית הוא חודשיים, ובמהלכה הסטודנטים לומדים לעבוד עם האדיטור של וויקס. הם מקבלים עזרה ותמיכה בתהליך היצירה ממעצבים ומאנשי קריאייטיב מובילים. בסוף התוכנית יוצאים הסטודנטים עם תיק עבודות אישי אשר יעזור להם בקידום הקריירה שלהם." 

תוכל לספר על תהליך הראיונות והמיון?

"תהליך המיון שלנו מתחיל בהגשת מועמדות דרך האתר, מסוף חודש מרץ, ולמשך קצת יותר מחודש. בזמן הזה אנחנו מקבלים מאות בקשות. בתהליך המיון אנחנו עוברים על תיקי עבודות וקורות חיים של סטודנטים, ומסננים את מי שנראים לנו בעלי פוטנציאל. בדרך כלל כ-10% מכלל המגישים מוזמנים לראיונות. הראיון המקצועי אורך כשעה וחצי, והוא מתקיים אצלנו בקמפוס. לאחר שלב הראיונות אנחנו מבינים עם מי אנחנו רוצים להמשיך את התהליך ועם מי לא. מי שעובר את הראיון המקצועי מוזמן לראיון HR ומי שעובר אותו מתקבל לתוכנית."

כחלק מההכשרה הסטודנטים נחשפים לקבוצות המוצר השונות בוויקס. צילום: אלן צצקין. 

מה אתה יכול לספר על שנת העבודה שאחרי הבוטקאמפ? 

"כל מי שממשיך אחרי הבוטקאמפ מצטרף לאחת מכחמישים קבוצות המוצר בוויקס. חשוב לציין כי כל סטודנט מצטרף בתור איש צוות מן המניין. מצוות אליו מנטור, שמלווה אותו הן אישית והן מקצועית. לסטודנטים ניתנות משימות על המוצרים של וויקס, ממש כעובדים מן המניין. אנחנו מבינים שמדובר בסטודנטים, ושהעומס בלימודים משתנה במהלך השנה, ואנחנו מתאימים את עצמנו לכך מבחינת הדרישות וימי העבודה."

טיפ מכותבת הכתבה:

כסטודנטית במחלקה לתקשורת חזותית, ידעתי שאני רוצה לעסוק בתחום ה-UX/UI. הייתי מכוונת מטרה, וידעתי שלשם אני רוצה להגיע. בשנה ג׳, כששמעתי על הרישום לתוכנית, היססתי. התכנית נשמעה לי ממוקדת UX, שהיא חוויית המשתמש עצמה, ללא עיצוב. התלבטתי אם זה מה שאני רוצה, הרי אני סטודנטית לעיצוב… בדיעבד חשוב לי להדגיש שזה לא המצב, והתוכנית כוללת גם UI שהוא הצד הוויזואלי והעיצובי של המוצר.

לבסוף התמזל מזלי, הגשתי מועמדות, הגעתי לראיון וגם התקבלתי. חשוב לי להגיד כסטודנטית לסטודנטים – אם גם אתם מכוונים לאותה מטרה, אם התחום הזה מדבר אליכם ומעניין אתכם, ואם תרצו להתעסק במוצרים אמיתיים – אל תהססו. העבודה בוויקס מעניינת, משמעותית ורצינית. אני מרגישה שסומכים עליי ושאני בסביבת עבודה מפרה ומלמדת, ועבור סטודנטים שרוצים להתפתח וללמוד – זאת התגשמות חלום, לא? 

ההרשמה לתכנית הסטודנטים נפתחה ב30.3.25 ותינעל ב-5.5.25. 

לינק להרשמה 

לינק לפודקאסט של התוכנית למידע נוסף

לינק לאינסטגרם

התגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם.