ביום שני האחרון נפסקו באמצע שיעורי הסטודיו במחלקה לעיצוב פנים כדי להאיר את המכון הטכנולוגי כולו!
יובל גולדשטיין וג'אבל נקש, עיצוב פנים
תחילה התכנסה כל המחלקה להרצאה מרתקת של גיל טייכמן, שהציג עבודות שלו כמו גשר המיתרים בירושלים. זאת הייתה פגישה מאלפת עם תחום התאורה שבה הבנו לעומק את חשיבותה של תאורה נכונה בעולם עיצוב הפנים והאדריכלות.
מיד לאחר מכן חולקנו לקבוצות. לכל קבוצה הצטרפ.ה מרצה והוקצו לה מיקום מסוים ברחבי המכללה וגופי תאורה שונים לחלוטין זה מזה, כמו אולטרה סגול, נרות, פלאשים, סטיקלייטים, לדים ועוד.
מעצבת הפנים והמרצה במחלקה דנה קולין, שארגנה את האירוע יחד עם הפסל והמרצה יואב בן דב, הגדירה את מטרתו: התנסות מיידית של הסטודנטים עם תאורה, יצירה אקספרימנטלית במרחב והתכנסות חגיגית וקלילה. הצוות בחר אזורי חוץ ופנים ברחבי הקמפוס שבהם אפשר להאיר את האדריכלות/טבע/מרחב או לייצר בעזרת אור מיצב תאורה "קלאסי".
יצאנו לשעתיים מאתגרות – משימה מורכבת של עבודת צוות, בניית קונספט והקמת פרויקט – והתוצרים היו נפלאים!
קבוצה משנה א' יצרה עבודת חוץ מרשימה בשילוב נרות; קבוצה משנה ב' הפכה מסדרון משמים לעולם מטורף בעזרת תאורת אולטרה סגול וקטפה את הפרס הראשון.
עבודה של שנה ג' משכה את תשומת ליבנו: בעזרת סטיקלייטים האירו הסטודנטים חריצים בגזעי עצים ובריצוף ובכך הבליטו דווקא את הפגמים ויצרו מראה מעורר מחשבה; ושנה ד' יצרו מפגן מרשים של אור בעזרת הקרנות בלובי הבניין וברחבה.
שוחחנו עם דנה קולין ביום שאחרי.
איך את מסכמת את האירוע?
האירוע היה נפלא, והסטודנטים למדו המון משיתוף הפעולה עם גיל. הוא נתן דגשים על כל עבודה ועזר לסטודנטים לגבש רעיונות ולקבל ידע טכני. השיתוף הלא פורמלי בין המרצים לסטודנטים הוא בדיוק מסוג הדברים שיוצרים קהילה ומשפרים את איכות הלמידה. זה היה אירוע שיא וכיף גדול!
האם אירוע כזה התקיים כבר בעבר?
אירוע דומה התקיים לפני כמה שנים כחלק מקורס ייעודי, אבל אירוע חד פעמי כזה שהוקם ביום אחד עוד לא היה.
את חושבת שהוא יתקיים שוב בעתיד?
אני מקווה שכן. אשמח אם הוא יהפוך למסורת שנתית לפחות.