היי דוד, ספר לנו קצת על עצמך – איזה מקום יש לספר הסקיצות בחייך?
שמי דוד, אני מעצב תעשייתי בוגר בצלאל, כותב ומאייר הספר "אבא טנק".
עבורי ספר סקיצות הוא פריט חובה בתיק מגיל צעיר. מסקיצות של מכוניות בשיעורי תנ"ך בתיכון, דרך מחשבות על מיגון טנקים בצבא, וכמובן גם אחר כך במסגרת לימודי העיצוב.
לספר הסקיצות יש משמעות כפולה עבורי – עצם יצירת ציור זו הנאה גדולה עבורי, וחוץ מזה הספר משמש מצע לרעיונות ולמחשבות.
אתה ממליץ על שימוש בספר סקיצות?
בהחלט! אני מאוד ממליץ על שימוש בספרי סקיצות ואפילו ממליץ למקבל בין ספרים שונים.
כדאי לבחור פורמט שיהיה נוח לפי השימוש. אם יש מקום וזמן, גודל A4 יהיה נוח, אבל לסקיצות מהירות אולי כדאי להצטייד בספרון קטן יותר ובעט כדורי/נובע עם דיו שחור.
יש לי גם ספרים עם כל מיני סוגי נייר , כאלה שמתאימים למדיה רטובה, ואחרים שמתאימים יותר לעפרון. חשוב להרגיש בנוח מול ספר הסקיצות בלי חשש לטעות בציור, זה בדיוק המקום לטעויות ולמחשבות הלא גמורות.
לפעמים, אני רוצה להיות מוכן לכל תרחיש, ומחזיק בתיק שלושה סוגים של ספרי סקיצות…
מה הסגנון והטכניקה האהובים עלייך?
הסגנון שלי מורכב מסלט של הרבה דברים שאני אוהב וגם מטכניקות של המחשה כמעצב תעשייתי.
אני מאוד נמשך לריאליזם מבחינת הדימויים שאני יוצר אך לא מרגיש מחוייב לטכניקה ספציפית. בדרך כלל סקיצות עיצוב מקצועיות יהיו בעפרון כחול וקצת מרקרים. בעבר היו תקופות שכל הסקיצות היו מצויירות רק בעט כדורי שחור, אבל בתקופה האחרונה אני מצייר הרבה בצבעי מים.
מהם מקורות ההשראה שלך?
מקורות ההשראה שלי לקוחים מעולמות המוטוריקה והרכב, סרטי מדע בדיוני – בלייד ראנר/אודיסאה בחלל 2001/הנוסע השמיני וגם מסרטי אנימציה יפנית – הטירה הנעה/אקירה/Ghost in the Shell.
טיפ למשרבט המתחיל?
למתחילים אני ממליץ לבחור בכלי שמרגישים איתו בנוח ומאפשר עבודה בקווים רציפים – עפרון שחור/כחול רך, עט שחור או טוש דק, אך לא דק מדי. בנוסף כדאי להחזיק גם מרקר אפור לא כהה לכתמי צל מהירים. בדרך כלל אני מעדיף כריכת ספירלה – כך הספר תופס פחות שטח כשהוא פתוח.
תערוכתו של דוד סוסנובסקי "קוליסים" מוצגת בימים אלה בגלריה BY5 בתל אביב, באוצרותה של טל פרנקל אלרואי. התערוכה תיסגר בשבת 17.5.24 – אל תחמיצו!