
בספר הסקיצות של דניאל פאוסט, סטודנט שנה ב׳ לתקשורת חזותית במכון הטכנולוגי חולון, תמצאו טכניקות שונות המשלבות לוגיקה עם אסתטיקה מוקפדת. החיפוש של דניאל אחר דרכי עבודה וסגנון אישי משתקף בעבודותיו המגוונות: מעבודות לטרינג ורישומים חופשיים ועד לבניית גריד מורכב.
רון שריג, תקשורת חזותית
ספר לנו קצת על עצמך.
שמי דניאל פאוסט, סטודנט שנה ב׳ לתקשורת חזותית במכון הטכנולוגי חולון. התחלתי לצייר בגיל צעיר, עוד בבית הספר הפתוח הדמוקרטי ביפו והמשכתי לתקופה קצרה גם במגמת אמנות בעירוני א‘ (בזמנו ללכת לים היה נראה לי יותר חשוב מהכל אז מערכת היחסים עם המגמה לא האריכה ימים). כשהתחלתי את לימודי העיצוב התלהבתי מכמות הכלים שאני לומד ומהאופציות לתקשר מעבר לאיור.


איך הגעת לעולם העיצוב?
זה היה תהליך די מהיר בשבילי בסך הכל, בלי לשים לב מצאתי את עצמי בלימודים בן ליל. מאז התיכון היה לי ברור שאני רוצה ללמוד תואר ראשון בפילוסופיה ואם אפשר לא בארץ- הרי זה מבורך, ללכת להתנסות בחיים במקום אחר. אבל כששירתתי כלוחם בצבא משרד הביטחון הציע סבסוד של תואר ראשון ושם התערערה התוכנית שלי. אולי לאו דווקא אלמד בחו“ל? ואם כך, אולי כדאי לשקול מחדש גם את תחום הלימודים? באותה תקופה חברה סיפרה לי שהיא הולכת לימים פתוחים של תקשורת חזותית בכמה בתי ספר לעיצוב והחלטתי להצטרף. בשביל להגיע לימים האלה הייתי צריך לקבל אפטרים וזו נראתה לי הזדמנות לקבל קצת חופש מהצבא, גם אם בסוף לא היה יוצא מזה כלום. בסוף כל הימים הפתוחים לגמרי הדליקו אותי ומסיבות שכבר פורטו ובשביל להגדיל את הסיכוי שאתחיל ללמוד שנה אחרי, הלכתי לכל המבחנים, התקבלתי, והנה אני כאן.


מה הטכניקה המועדפת עליך?
בעבר הייתי נוהג לרשום בעיפרון ואז להמשיך בעט שחור לפעמים להשתמש בטושים. כשהגעתי לשנה הראשונה בלימודים, חנן שלונסקי, המרצה לציור, ראה אצלי את הדחף להתפרע שהיה חבוי שם מאחורי החשש מחוסר דיוק וביקש ממני שארשום בטוש עבה. זה עבד כמו קסם, השתחררתי לגמרי ועכשיו ככל שהמברשת יותר רחבה ומלאה בצבע ומאפשרת לי לזרום עם תנועת היד, אני יותר מבסוט.


איך היית מתאר את תהליך העבודה שלך?
לפני שהתחלתי את הלימודים, הייתי ניגש לדף ומתחיל לקשקש לאט לאט צורות וקווים עד שהייתי מוצא משהו בפנים ואת זה הייתי מפתח כמעט מחדש עד לציור מוגמר. אחד הדברים המשמעותיים שלמדתי כבר בשנה הראשונה ללימודים היה פיתוח שיטת חשיבה, כך שכבר אין את שלב השוטטות על דף לבן. כמו כן, לפני שאני מתחיל לעבוד על התוצר הסופי אני עושה תרגילים לחימום היד, רושם את הקומפוזיציה מספר פעמים עם עיפרון רך מאוד, מה שנותן לי הבנה טובה יותר של העבודה. את הביקורות בכיתה אני רושם על גבי הרישומים המהירים שיצרתי בהתחלה וזה הופך את הביקורת מבחינתי ליותר זכירה וגם יותר כיף לחזור אליה בבית כשאני ממשיך לעבוד.


מהם מקורות ההשראה שלך?
בעיקר ספרי אמנות ועיצוב. מעבר לספרים שמעניינים אותי ואני מזמין, באינטרנט להורים שלי יש אוסף משוגע של ספרי אמנות ועיצוב שממנו אני ניזון. כמובן שגם ברשתות החברתיות אני נחשף לכמות משוגעת של השראות אבל הייתי מגדיר את זה יותר ככלי ללמוד על טרנדים של ימינו.

על מה אתה עובד בימים אלו?
הגשות! אבל כבר בקיץ שעבר התחלתי ללמד את עצמי קצת אפטר אפקטס ואני ממשיך כל הזמן ללמוד עוד. את הקיץ אני מתכנן לבלות בברלין עם בת הזוג שלי שגרה שם ולשאוב השראה מעיר אחרת וסביבת עיצוב מרעננת.

