
רות מילגרום היא סטודנטית שנה ב' לתקשורת חזותית בשנקר, בת 23 וגרה באשדוד. בשנתיים האחרונות היא גם מקעקעת ועובדת כמעצבת גרפית. בשונה מהספרים שאנחנו בדרך כלל רואים במדור, ספר הסקיצות של רות הוא דיגיטלי! בואו להציץ בפנים.
אופק מליק, תקשורת חזותית
איך למדת לקעקע?
זו תשוקה שהייתה לי מגיל צעיר. העולם הזה תמיד סקרן אותי – להבין איך מעבירים סקיצה מהדף אל העור, אל משהו חי. למדתי באופן עצמאי, ביקשתי טיפים מחברים מקעקעים ובעזרתם יצאתי לדרך. התחלתי מעור מזויף ואחר כך קעקעתי בעיקר על חברים קרובים שהאמינו בי, עד שפיתחתי את הסגנון שלי וצברתי ניסיון וביטחון. יותר ויותר אנשים אהבו את היצירה שלי, וכשעלה הביקוש פתחתי עסק. כשהתחלתי ללמוד עברתי לקעקע בעיקר מהבית כדי שאוכל לשלב בין השניים.

ספר הסקיצות שלך הוא דיגיטלי. איזה יתרון את רואה בכך?
יש את היתרונות הברורים של סקיצות דיגיטליות – יש המון פונקציות שמאוד עוזרות לצייר: אפשר להגדיל ולהקטין, למחוק, להעזר ברפרנסים, לייצר קווים ישרים. באופן כללי יש פחות פחד. היד יותר חופשיות כי הכל בר תיקון מהיר ויעיל. מעבר לזה, סקיצה שיצרתי באייפד אני יכולה במהירות ובקלות להעביר למדפסת ובסופו של התהליך לעור וכך נוצר לי מאגר גדול שתמיד זמין בכמה עותקים שארצה. עוד יתרון חשוב הוא שאם הלקוח/ה רוצה תיקון כלשהו והסקיצה המוכנה לא מתאימה בדיוק, אני מתקנת במהירות באייפד ואין צורך לצייר הכל מחדש. זה מאוד יעיל ומהיר ואפילו הייתי אומרת הכרחי כמקעקעת.

האם ספר הסקיצות עוזר לך בלימודים?
האמת שעוד לא יצא לי להעזר בו. אבל אני כן רואה יתרון גדול בכך שספר הסקיצות שלי הוא דיגיטלי ואני יכולה בקלות לשלב סקיצה של קעקוע בפוסטר ממותג או כל עבודה אחרת בלימודים. זו רק כנראה רק שאלה של זמן.

ספרי לי על הסגנון שלך.
אני מציירת ומקעקעת בסגנון שנקרא ״Cross Etching”: סגנון קווי שכל הצללות והעומק נעשים על ידי הדחיסות של הקו ומעבר של קו על קו בזויות מנוגדות, ללא כתמים. הנושאים שאני מתעניינת בהם הן דמויות מיתולוגיות, אלים וקרבות מהתקופה הרומית. רפרנס אהוב עליי שאני משתמשת בו הרבה הם ציורים של אמנים מתקופת הרנסנס דוגמת אלברט דירר, שנותנים לי המון השראה. אני חושבת שיש משהו מאוד אקספרסיבי ורגשי ביכולת של ציור לתפוס רגע אחד מדויק – זה תמיד חזק. מעבר לכך, גם הדמויות עצמן עוצמתיות ואייקוניות, מיתוסים של מאות אלפי שנים שכנראה כבר ישארו על זמניים.

מתי את הכי אוהבת לצייר?
אני הכי אוהבת לצייר כשאני עצובה, זה אמנם קלישאה אבל זה הכי נכון שיש. ההשראה מגיעה אליי בעיקר מהטבע, מאנשים וכמובן ממוזיקה. משתדלת לאסוף אותה מכל מה שמסביבי אבל היא דבר מאוד חמקמק.

טיפים למקעקע/ת המתחיל/ה?
הכי חשוב בעיני זה להסתמך על בעל מקצוע, לקבל ליווי ממישהו מוסמך שמבין בזה עם הרבה ניסיון. כמו כן כדאי מאוד להיות איטואטיביים – לאורך כל תהליך היצירה שלך עד הרגע שאת/ה מניח/ה את הסקיצה על העור. בשביל באמת להצליח בזה, צריך לתת את ה״מאה אחוז״ שלך: לצייר סקיצות באופן תמידי, להכריח את עצמך לצייר כל יום, גם אם לא יוצא מוצלח. זה חשוב לאמן את היד ואת הראש. טיפ נוסף הוא לנסות ליצור משהו שהוא שלך – יש נטיה בעולם הקעקועים ללכת אחרי טרנדים, אבל בסופו של יום זה יתפוגג. תמצאו את מה שמייחד אתכם ומבדיל אתכם מאחרים.
