
השנה, תערוכת בוגרי תואר שני בעיצוב משולב עולה מדרגה. ביוזמתם של כלל הסטודנטיות והסטודנטים תוך שיתוף פעולה עם אביב ליכטר ועם ראש המחלקה חנן קמינסקי- העבודות של תערוכת הגמר מגיעות לאינטרנט!
ירדן קילשטיין, תקשורת חזותית
ההחלטה להקים אתר ולהעלות את אחת-עשרה עבודות הגמר של התכנית לתואר שני עיצוב משולב נבעה ממטרה אחת ברורה: גישה לקהל הרחב. מעבר לכך, המודל האינטרנטי מאפשר תיעוד של עבודות הגמר ויצירת ארכיון פעיל. מהיום והלאה, עם כל תערוכת בוגרים חדשה, התערוכה הקודמת תועבר לארכיון ותפנה את מקומה לתערוכה הנוכחית.
למעשה החידוש הזה מאפשר הרבה יותר מאשר תיעוד עבודות במסלול תואר שני עיצוב משולב, אלא גם מהווה פלטפורמת חשיפה חכמה עבור בוגרי ובוגרות המסלול שיוכלו להפנות מעסיקים ולקוחות פוטנציאליים לעבודתם בלחיצת כפתור קטנה. מדובר בכלי שימושי גם עבור המרצים/ות והסטודנטים/יות במכון, אם ירצו להשתמש באחת העבודות לצורך הדגמה או דיון. וכמובן בל נשכח שאתר אינטרנט לא מוגבל לחשיפה ושימוש מקומי, אלא מציג את העבודות בכל רחבי העולם.
הרעיון הפשוט והמצוין של בוגרות/י תואר שני עיצוב משולב מראה שכולנו יכולים ללמוד מהם שיעור חשוב על לקיחת יוזמה וחשיבה יצירתית, ואולי גם להמשיך וליישם את קו המחשבה הזה בשאר המחלקות.
ולקינוח: טעימה מכמה מהפרויקטים שמוצגים בתערוכה.
איילת טרלובסקי- מצע קרמי ביולוגי לקירות ירוקים
בעבודה זו איילת עורכת מחקר חומרי ובוטני, במטרה לבנות מערכת גינה מודולרית קרמית המורכבת על קיר חיצוני או פנימי של בניין. האתגר שלה היה למצוא חומרים וצורות מבניות המאפשרות טקסטורה תלת ממדית ומצע דל של אדמה המתאימה לגידול צמחיה בתנאים מיוחדים. אחד הפתרונות של איילת הוא ניצול מי מזגן להשקיה, בעזרת צינורות המשתלשלים מעל חזיתות וקירות המבנים אל הקרקע. המטרה של הפרויקט היא להפוך תופעה אורבנית של גינות פנימיות למערכת ביולוגית מקיימת המביאה איתה ערכים נוספים מעבר לערך האסתטי.
הדמיה ממוחשבת: טליה שרון, פייסבוק: טליה שרון – סטודיו לעיצוב גרפי
פייסבוק: Ayelet Tarlovski
אינסטגרם: Ayelet Tarlovski


מהדי מראעבה- ניסוי חברתי בסביבת מגורים רב-תרבותית
עבודתו של מהדי עוסקת בנושא זהות ותרבות מזווית חדשנית שמשלבת אדריכלות עם משחקי ריאליטי. מהדי יצר מרחב מגורים רב-גווני המיועד לסטודנטים, שכל מתקן מכיל שבע יחידות דיור, שבעה מטבחים וארבע יחידות המיועדות לפעילות קהילתית ציבורית. כל יחידה הינה קונטיינר שמתחבר לתשתית במתקן, וניתן להעביר אותה יחד עם הדייר/ת ממתקן למתקן בתום תקופה של שלושה חודשים. כל דייר/ת עורך/ת את הקונטיינר שלו/ה לפי ערכים אסתטיים אישיים, במטרה שיחידת הדיור תשקף את המתגורר/ת בה גם מפנים וגם מבחוץ. בכל מתקן מתוכנן שילוב של סטודנטים מרקעים תרבותיים שונים, המוזמנים להפגש בחצר פנימית קטנה שמהווה מקום מפגש אינטנסיבי ורב תרבותי.
פייסבוק: Mahdi Marabe Architects
אינסטגרם: mahdi.marabe.arch


סיצ'י גלעד- D Clear Zone
העבודה מציעה מהלך עיצובי שמטרתו בניית מרחבים מוגנים במרחב הציבורי אשר יאפשרו היחלצות מהמבוך הדיגיטלי, מעין עוגנים או מובלעות השהייה. זוהי הצעה לייצר הפוגה מהסביבה המעייפת, המאלחשת והמציפה של אוטוסטרדת המידע על-ידי כיבוי עצמי בתוך המרחב. המטרה היא החזרת השליטה לידינו והחזרת יכולת הבחירה מתי להיחשף להצפת המידע.
פייסבוק: Sichi Gilad


כמה מילים מחנן קמינסקי, ראש מחלקת תואר שני בעיצוב משולב:
״המשותף לכל העבודות המוצגות בתערוכה הדיגיטלית של הבוגרים הטריים של התואר השני בעיצוב משולב הוא האמירה החד משמעית בדבר מחויבות ואחריות המעצב כלפי החברה בה הוא חי. "ממוזיאון הפליטות" של רניי מזור המזכיר לעיתים את הסרט "The Missing Picture" של הבמאי הקמבודי ריטי פן, עד סיצ'י גלעד החושפת את הבעייתיות של האזור הדגיטלי ומציעה את הפתרון "D clear envelope", התערוכה הדיגטלית שמתפרסמת כעת חושפת גיוון ועומק של הנושאים שנחקרו. עושר התוצרים מציג קשת של שאלות ופתרונות שנעות בין עיצוב המוצר והסביבה עד המיצג והוידאו ארט. התערוכה מפתיעה בשונות בין הפרויקטים ובהיקף שלהם ומהווה עדות לכך שתוכנית הלימודים הייחודית של התואר השני בעיצוב משולב לא רק מפגישה בוגרי תואר ראשון מדיסציפלינות שונות אלא גם גורמת לסינרגיה ולחשיבה מקורית הן במחקר והן בתוצר.״
ליצירת קשר: ירדן קילשטיין