מהי אדריכלות סינרגית ומה הקשר בין אסטרולוגיה לעיצוב פנים? ראיון עם מעצבת הפנים רינת ברוך, שמשלבת אלמנטים מהפילוסופיה הסינית עם עולם עיצוב הפנים העכשווי.
הגר בנימיני, עיצוב פנים
רינת ברוך מגדירה את עצמה כמעצבת פנים הוליסטית. עיצוב הפנים ההוליסטי משלב עיצוב יחד עם אלמנטים מהמטפיזיקה הסינית, פנג שווי, אסטרולוגיה סינית ועוד.
לשיטתה של ברוך, עיצוב כזה עוזר לדייק חומרים וצבעים, או להגדיר אזורים מבורכים ואזורים מאתגרים בחלל לאדם העתיד להשתמש בו לפי המפה האסטרולוגית שלו.
איך הגעת לתחום של עיצוב פנים?
כבר בתור ילדה הייתי נכנסת לבתים ושמה לב לאדריכלות ולפרטים. בתיכון למדתי במגמת אדריכלות, ואת רוב הזמן הייתי מעבירה לצד שולחן שרטוט גדול בבית.
התחתנתי צעירה ורציתי להמשיך את לימודי האדריכלות, אבל בעיות הקשב שלי עיכבו אותי, הייתי מתקדמת צעד קדימה וחוזרת שניים אחורה. הילדים נולדו והמשכתי לחיות עם התסכול שנבע מהרצון הלא ממומש לבטא את היצירתיות שבי.
בסופו של דבר אזרתי אומץ והתחלתי ללמוד. בסוף הקורס המרצים הודיעו שאמנם היו צריכים לבחור מצטיינת רשמית אחת, אבל מבחינתם גם אני הייתי מצטיינת של הקורס.
כשאין לי את העיצוב יש בי קצת ריקנות. אני מאוד אוהבת את מה שאני עושה. בתקופה שלא עבדתי הייתי מחפשת איך למלא את עצמי. כיום העבודה שלי מאוד ממלאת אותי אז אני גם לא מחפשת יותר מדי בחוץ. גם ברמת האסטרולוגיה אפשר לראות שהמפה שלי מאוד השתנתה, איזנתי אותה. היום אני מבזבזת פחות אנרגיה, מרוכזת בעיקר ולא בטפל.
ספרי לי על הפרויקט הראשון שעשית.
את הפרויקט הראשון שלי עשיתי תוך כדי הלימודים וזה היה הבית שלנו בהרצליה. אדריכל שרטט את התוכניות ואני עשיתי את כל השינויים. למדתי מזה המון: איך לשרטט תוכניות מורכבות יותר, להכניס מערכות ואיך בפועל עובד עיצוב של בית. הפרויקט הזה היווה מעין סטאז' ונתן לי המון ביטחון לתחילת הדרך.
בהמשך הדרך פגשתי חבר שעבד ב"חממה" ברחוב הלח"י שהציע לי לבוא לעבוד מהמשרדים שלהם ולהתחיל משם. במשרדים פגשתי את מי שעיצבתי עבורו את החנות הראשונה שלי, ספק שדרכו קניתי רהיטים לבית. הפרויקט הראשון שעשיתי עבור לקוח משלם היה שיפוץ החנות שלו.
הייתה המון הערכה מצד מעצבים אחרים לחנות שעיצבתי. יצרתי בה משהו חדש שבא מהבטן. יש לי הרבה אש במפה האסטרולוגית, אני אדם מאוד יצירתי ואמנותי ואני באה עם זה לפרויקטים.
כיצד אסטרולוגיה סינית ופנג שווי משתלבים בעבודת העיצוב שלך?
עיצבתי הרבה אולמות תצוגה ואז הבנתי שקשה לי לעבוד רק עם ספקים וסוחרים כי מאוד חשובים לי האנשים, מי שהפרויקט מעוצב בשבילו. בשלב הזה התחלתי לקרוא המון ספרים, בעיקר ספרי אימון עצמי, וזה נתן לי ראייה חדשה על החיים ודייק לי מה אני באמת רוצה לעשות.
במקביל נרשמתי לקורס שנקרא 'אדריכלות סינרגית' שמשלב פנג שווי ואסטרולוגיה סינית, ולאחר מכן קורס של פנג שווי. השיטה הזו עוזרת להכתיב צבעים, חומרים, כיווני שינה. לי לדוגמה אין בכלל מתכת במפה וחללים לבנים עושים לי מאוד טוב.
אני מאמינה שכשבן אדם נמצא במקום טוב עם עצמו מבחינה רוחנית הכל מסתדר לו וזה ממש מה שקרה באותה תקופה. אחרי הרבה זמן שחיפשתי שותף הכרתי את מי שהדריכה את הקורס והתחלנו פרויקט משותף של משרדים. היא עשתה הרבה מהתכנון ומשם המשכתי את הפרויקט.
האם יש עקרונות שאת מיישמת בפרויקטים?
בטח. לדוגמה כדאי שלא יהיו מראות בחדר השינה או שיהיו בצדדים, כדי שלא תראי את עצמך כל הזמן. בבית בהרצליה שבו גרנו לפני הנפילה הכלכלית היה לנו בחדר השינה קיר שלם של מראות. כל היום הייתי רואה את עצמי במראה והיום אני מבינה בדיעבד שהבית היה מתוכנן לא טוב מבחינה אנרגטית.
ספרי לנו על פרויקט אהוב
בית בחיפה של זוג צעיר עם שתי תאומות. זו היתה הדירה הראשונה שעשיתי אחרי שעיצבתי אולמות תצוגה. היה לי חיבור עם הלקוחה, הם גרו ליד ההורים שלי וזה גם היה בתקופה שאבא שלי חלה ונוצר בינינו חיבור ממש של חברות. כל פגישה איתה הייתה יום כיף של חברות, והיא נתנה לי יד חופשית בעיצוב הבית.
מאיפה מגיעה ההשראה שלך?
ההשראה שלי מגיעה מטיולים בעולם, בתי מלון, חנויות עיצוב הבית, תערוכות עיצוב במילאנו שאליהן אני טסה כל שנה כבר מאז תקופת הלימודים. אני חושבת שמאוד חשוב למעצבי פנים להגיע לתערוכות האלה כדי להתעדכן מה חדש.
לפעמים השראה יכולה להגיע מתמונה אחת, לאו דווקא של חלל, וזה מצית המון רעיונות, אווירה, חומרים. ההשראה לפרויקטים יכולה להגיע מכל מקום. היה לי פרויקט שבו ישבתי עם הלקוחה לפגישה ראשונה כדי להבין את הכיוון שאליו אנחנו הולכות. כמה ימים אחר כך נתקלתי בתמונה שהתוותה לי את כל הפרויקט.
עצה לסטודנטית/מעצבת פנים מתחילה?
הסטאז' נותן המון ביטחון, אבל יהיו בו טעויות. כדאי לצבור כמה שיותר ניסיון ולנסות להיצמד למעצב/ת מנוסה כדי לקבל את הביטחון הזה. כל פרויקט כולל כל כך הרבה פרטים ודברים שצריך ללמוד לבד, גם אחרי שמסיימים את הלימודים – אינסטלציה, מיזוג, ריהוט, תאורה. הלימודים הם רק ההתחלה.
עבודות מסחריות הן שונות לגמרי מעבודה מול לקוחות פרטיים, שם אני מתחילה בלשמוע את הלקוחות, מה הם אוהבים, מה הם רוצים, לעומת אולמות תצוגה שבהם אני יכולה לעשות מה שבא לי.
מה החלק האהוב עלייך בפרויקט?
אני אוהבת להסתובב ולהיות בחוץ. גם לפי המפה האסטרולוגית שלי אני כזאת ופחות נעים לי לשבת מול המחשב ולכן החלק של הקניות לבית הוא החלק האהוב עליי. אני גם מאוד אוהבת את התכנון – אבל קשה לבחור חלק אחד אהוב כי אני נהנית מהחבילה כולה!
האתר של רינת – https://get-marketing.co.il/rinat-baruch/
האינסטגרם של רינת – https://www.instagram.com/rinatbaruchdesign/