השנה התמודדו הסטודנטים בשנה הרביעית במחלקה לתקשורת חזותית עם קורס רב תחומי חדש בהנחיית אבירם מאיר. לקראת סיום הסמסטר והגשת התוצרים, תפסתי את אבירם ושלושה מהסטודנטים בקורס לשיחה על התוצרים.
נועם גלבשטיין, תקשורת חזותית
שלום אבירם, ספר לקוראי ולקוראות המגזין על הקורס שלימדת
הקורס הוא בעצם פרויקט בו כל סטודנט בוחר טקסט באופן חופשי. הסטודנטים חוקרים את הטקסטים, בודקים את הרלוונטיות שלהם כלפיהם וכלפיי העולם החוצה, מנסים ומצליחים בסופו של דבר לייצר באמצעות הטקסט הזה או על הטקסט עצמו משהו חדש. כל סטודנט בהנחיה שלי מפתח בריף, וממנו יוצא לקריאייטיב ולעיצוב מדיות שונות: סרטים, מיתוג, פרינט, רהיטים ופוסטרים ואפילו סידורי תפילה. זה כמו מיני פרויקט גמר בסמסטר קצר.
הסטודנטית נטע אלבוחר הגישה את הפרויקט על פי טקסט ״קהלת״, בשילוב מגילת קהלת, יהודה עמיחי, ד״ר שפירא וקמא קמילה.
היי נטע , ספרי לנו על הפרויקט שלך
בפרויקט זה בחרתי לבצע תרגום חזותי טיפוגרפי להשקפה הביקורתית המוצגת בשירה של קמא קמילה.
קישור לשיר קהלת – אין עת לכל עת
מטרת הפרויקט הייתה העברת התבוננות עכשווית על כתביו של קהלת דרך שירה של קמא קמילה ״קהלת״, תוך כדי ניסיון לחשיבה ביקורתית על התפיסה הפילוסופית שמוצגת אצלו. העוגן המילולי היה המשפט ״אין עת בכל עת״. משפט זה חוזר בשיר ומדגיש את החשיבות ביכולת לחבר את הדיכוטומיה שמתקיימת בין העיתים.
המדיום שבחרתי הוא סרטון טיפוגרפי מלווה בדימויים חזותיים לשיר.
בהתחלה תהיתי איך אפשר להעביר בצורה עדכנית כתבים עתיקים, והרגשתי שפוסטרים סטטיים לא יתנו את המענה. הרגשתי שסרטון בתנועה טיפוגרפית חזותית שיש בו כל הזמן תנועה ודברים משתנים מעביר את התחושה בצורה הרבה יותר חזקה. הכל התחבר לחשיבה הביקורתית שלי ולמסה אחת שלמה ברגע ששמעתי את השיר, קראתי את המילים וקראתי פרשנויות שונות.
סרטון – קהלת – אין עת לכל עת
קישורים לרשתות החברתיות:
linkedin-netta-alboher
האתר של נטע
Instagram- Netta Alboher
הסטודנט תום פלוטניארז יצר עבודה בהשראת שיר של בריטני ספירס, ונתן לה את השם "Touch of my hand".
שלום תום, ספר לנו על בחירת השיר ועל נושא הפרויקט שלך.
היי, נתבקשנו לבחור טקסט שמדבר אלינו וישר חשבתי על הטקסט בשיר של הזמרת בריטני ספירס:
I'm not ashamed of the things that I dream / I find myself flirting with the verge of obscene / into the unknown. I will be bold / I’m going places I can be out of control.
בשבילי זהו מסע אל תוך קשת הרגשות, התחושות, החוויות והעוצמות שאנחנו חווים כשאנחנו מענגים את עצמנו. המסע התחיל ברצון לחקור את הקשר ההדוק בין עינוג עצמי ואוננות לבין אהבה עצמית. במהלך המחקר נוכחתי לדעת שאוננות גברית מיוצגת במדיה באופן שטחי וטכני, בהייה בשורה של מסכים כחולים.
קישור לשיר: Touch of My Hand
״Touch of my hand״ מציג את היופי, הרגש והרוך שבאוננות הגברית. הפרויקט מבקש להציג את אקט העינוג העצמי אצל גברים, כחוויה שאינה מהירה ונטולת רגש אלא כמסע אישי ואינדיבידואלי של הגבר, טיול ארוך אל תוך השבילים הנסתרים של הנפש, חקר הגוף, נגיעה בנקודות רגישות, חשיפה פגיעות הנאה אורגזמה מיניות וחושניות הכרה ואהבה עצמית.
כל זה הוביל אותי ליצור סדרה של 22 דימויים, המבטאים ומספרים את התהליך של החקר המיני של הגבר, הרך, הנעים, החוקר, זה שלא מפחד להתחבר לרבדים הכי עמוקים שלו.
האתר של תום
Instagram- Tmplz
הסטודנטית אליה גולן יצרה עבודה בטכניקת אנימציה, המתמקדת במלחמה שפרצה ב-7 באוקטובר. בעבודתה שילבה אליה סיטואציות יומיומיות שהתבססו על סיפורים וחוויות שמספר סטודנטים בחרו לשתף.
אליה: מאז אותה שבת נוראה שבה הותקפנו מבחוץ כולנו מוצאים את עצמנו חשים פחד, עצבות, חוסר חשק לצאת מהמיטה ולהיות אקטיביים בחיינו. זוהי התגובה הטבעית של הגוף שלנו למצבים של טראומה, אותם רובנו נחווה ברמה כזו או אחרת בזמן מלחמה. עם זאת, מה שחשוב לאחר החוויה – הוא ההתמודדות שלנו איתה, וכיצד נסייע לעצמנו לחזור לשגרה.
בחרתי בשיר ״חושך על פני תהום״ של המשורר צור גואטה, שמדבר על הכאוס הגדול שנגרם במדינה באותה שבת ארורה. בפרויקט זה רציתי להדגיש את הפחד שלנו בתור עם, את הפחד מהלא נודע, ואיך ניתן להתמודד איתו.
תמונה של שיר מאת צור גואטה תיאור: ״חושך על פני תהום״ מאת צור גואטה, מתוך אסופת השירים על מלחמת חרבות ברזל, עיתון הארץ.
יצרתי יומן מלחמה המחולק לארבעה סרטונים קצרים, שבהם ניתן לשמוע את סיפורם האישי של מספר סטודנטים על איך הם חוו את פחד בזמן המלחמה. היומן מועבר דרך חלונות בהם ניתן לראות את הסיפורים השונים.
הפחד הראשון הוא חרדה בגלל אזעקה שתפסה חברה שלי בזמן מקלחת, או בסרטון הבא את הפחד מלהחשף לזוועות ברשתות החברתיות והטלוויזיה. ובהמשך אזעקות בצפון, ואפילו פרידה בזמן מלחמה.
סרטון הגשה בעיצוב רב תחומי
Behance- Eliya Golan
Instagram- Eliya Golan
Linkedin- Eliya Golan