
מה שבעבר היה חבוי בתוך ספרי הסקיצות של מעצבי האופנה עובר לקדמת הבמה, וכעת איור אופנה הוא מקצוע בפני עצמו.
סהר אשכנזי, עיצוב תעשייתי
אילו מחשבות מעורר בכם צמד המילים "עולם האופנה"? האם אתם מיד חושבים על אור הזרקורים? על שמלות גרנדיוזיות? על חייטות ותפירה? כל אלה ועוד מרכיבים את התצרף הגדול שנקרא אופנה, אך טליה צורף עוסקת בחלק אחר ומרתק של אותו עולם, שאולי לא יצא לכם לשמוע עליו.
איור אופנה הוא הדרך שבה מעצב יכול להביע את רעיונותיו לפני קהל באמצעות ציור, איור או רישום, אך הוא גם האפשרות של אמנים ומעצבים חיצוניים להראות את הבגד שלפניהם מנקודת מבטם הייחודית.
טליה צורף, מאיירת אופנה ויוצרת תוכן, בוגרת מכללת ג'ורג' בראון בטורונטו קנדה, מספרת על התחום ועל כמה פרויקטים שהיא עובדת עליהם בארץ ובעולם, בהם הפרויקט החדש שלה בעולם ה-NFT.

היי טליה, ספרי לנו מעט על איור אופנה ואיך הגעת לתחום.
"תמיד אהבתי את עולם האופנה, אבל לא ידעתי שאיור אופנה זה בכלל מקצוע. בקולג' בקנדה למדתי קורס באיור אופנה, ומהרגע שנחשפתי לתחום הזה, התאהבתי בו. שתי האהבות שלי, אופנה ואיור, התחברו, ומאותו רגע התחלתי לשתף את היצירות שלי במדיות החברתיות במטרה להפוך את זה למקצוע, ומשם התקדמתי. אני פחות מחוברת לצד הטכני של האופנה, למשל לתפירה, שבה פרויקט אחד יכול לקחת המון זמן. באיור יכולתי להתקדם מהר עם הרעיונות שלי וכל הזמן לחשוב על דברים חדשים ולהמשיך ליצור.
אני מאוד אוהבת לתפוס את הרגע וליצור ריבוי של ציורים, ומשם להתקדם בתהליך האמנותי".
מעצבי אופנה ומעצבים בכלל מביעים את עצמם בשלל סגנונות איור ורישום. מה הסגנון שלך?
"חשוב לי שצבע יהיה אלמנט עיקרי בעבודה שלי. אני אוהבת במיוחד את העבודה בצבעי מים עם ריבוי צבעים. אני עובדת בקווים חזקים ומדויקים אך לא כקווי קונטור אלא באופן חופשי. כמובן זה לא תמיד מה שיוצא, אבל לשם אני שואפת".

מהם מקורות ההשראה שלך?
"ההשראה שלי יכולה להגיע מכל מקום – בין אם מהטיולים שלי בעולם או מסיפור שקראתי, מדמויות מסוימות ומבתי האופנה הקשורים אליהן, או סתם ממחשבה מתרוצצת. קולקציית העיניים שלי לדוגמה התחילה מחשק לאייר דמויות שיש להן עיניים במקום ראשים, וככל שהמשכתי ליצור את האיורים האלה גיליתי את העומק שבעבודה וקיבלתי ממנה תובנות".
ספרי לנו על פרויקט שנהנית ממנו במיוחד.
"נהניתי מקמפיינים רבים שהשתתפתי בהם, למשל כשהזמינו אותי לאייר בתצוגה של חברת פנדי האיטלקית או כשהתבקשתי לאייר עבור אריזה של גלידת גולדה. זה היה קמפיין שהצליח להגיע להרבה אנשים מנהריה ועד אילת ובמיוחד לכאלה שלא יודעים מה זה איור אופנה. קמפיין נוסף שאיירתי עבורו היה לסופר פארם, והוא הזכיר לי כמה נעים לראות את האיורים שלי בטלוויזיה".

תוכלי לספר לנו על פרויקט שאת עובדת עליו כרגע?
"אני שקועה כרגע בפרויקט חדש: אני מעבירה את איורי האופנה שלי לעולם ה-NFT שמשמעותו מכירת אמנות מקורית בפלטפורמה הדיגיטלית. המשימה הזו פותחת אותי לתוכן חדש, ובמסגרתה חברתי לצוות של שבעה אנשים, חלקם מפתחים וחלקם יוצרי תוכן. לצורך הפרויקט אני עומדת ליצור כ-250 תכונות ומאפיינים של דמויות ופרטי ביגוד שיוכלו להתחבר זה לזה ביותר מ-8,000 קומבינציות, וכך כל אדם שירצה לקנות איור, יקבל איור מעט שונה מתוך אלפי קומבינציות שונות.
הפרויקט הזה מרגש אותי כי הוא באמת חדשני לגמרי ומחבר בין עולם הטכנולוגיה לעולם האמנות והאופנה".
אחרי אילו קולגות היית ממליצה לנו לעקוב?
"יש המון אמניות ואמנים שאני אוהבת! בתחום איור האופנה הייתי ממליצה לכם לראות את העבודות של מליסה סואה, מאיירת קוריאנית שפגשתי בשבוע האופנה בפריז, שם איירנו אחת את השנייה.
בתחום האמנות הייתי ממליצה להסתכל על עבודות של מקס ביימן, אמן פופ מעולה, ועל עבודות של פרד אלארד שיוצר פסלי פופ ארט אופנה ואמנות מדהימים".
האתר של מליסה סואה https://melissasueillustrations.com/fashion-illustration/
האינסטגרם של מקס ביימן
https://www.instagram.com/max164/
האינסטגרם של פרד אלארד
https://www.instagram.com/taliazorefstyle/
האינסטגרם של טליה https://www.instagram.com/taliazorefstyle/
כתבה עליה שפורסמה בפורבס ישראל https://forbes.co.il/lists/2019under30/%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%94-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%A3/
האתר של טליה https://shop.taliazoref.com/