עכשיו קוראים
קולב

קולב

[column]

ממש מתחת לאף, בגלריה ויטרינה הקטנה, באות והולכות תערוכות מצוינות ומעוררות השראה. אבל כשמדובר בתערוכה מלאת עדינות, דיוק וחן, שיצרו הסטודנטים שלנו במחלקה לעיצוב תעשייתי קשה לחלוף לידה מבלי להיכנס. התערוכה מוצגת עד 7.5 רוצו לראות!

דנה דושקין, תקשורת חזותית

[/column] [column]

החלל התמלא במוטות עץ התלויים ומתנדנדים מהתקרה. על כל מוט תלוי קולב או שניים מיוחדים ומקוריים. מאחורי כל עיצוב קולב מסתתר קונספט חדשני ומקורי.

התערוכה "קולב", שאצרו תומר ספיר ולירון צנחני, מלאת חן וקסם, עד שלרגע אפשר לשכוח שמדובר בעבודות סטודנטים. ולא סתם סטודנטים, אלא סטודנטים בשנה הראשונה במחלקה לעיצוב תעשייתי. הסטודנטים מביאים איתם מקוריות, רעננות, והמון דיוק מעורר השראה.

[caption id="attachment_7134" align="aligncenter" width="900"] התערוכה[/caption]

בתרגיל מסכם זה התבקשו הסטודנטים בקורס יסודות העיצוב, להתנסות בעיצוב אובייקט אייקוני בעל מטרה שימושית – קולב. התרגיל בהנחיית טליה אברהם, תומר ספיר, שרון קרני, שיר עשת עמיאל, לירון צנחני ושיר אתר. שלבי העבודה, כללו את שלב המחקר, שלב בניית קונספט, תרחיש שימוש של מוצר, ארגונומיה ותרגום פונקציה למבנה ולצורה.

"התרגיל עוסק בטריטוריה ממוקדת שמתייחסת לאייקון המסורתי של הקולב. לסטודנטים הוגדר כי על הקולב לשאת בגד ולהיות בעל יכולת להיתלות על מוט. זאת, על מנת שיתנסו בתהליך פיתוח במסגרת גבולות ברורים ומתוך ניסיון למתוח גבולות אלה. התרגיל מהווה גשר עבור הסטודנטים לקראת המעבר לשנת הלימודים השנייה. בתערוכה זו מוצגים שלושים וחמישה תוצרים נבחרים שהוגשו במהלך שלוש השנים האחרונות בקורס." (מתוך הטקסט האוצרתי)

[caption id="attachment_7138" align="aligncenter" width="900"] עידו בן נחמיאס – צעצוע של קולב[/caption]

כל סטודנט שאב השראה מהמקורות ומהעולמות שעניינו אותו, ולכן מעניין לראות איך כל קולב יוצר עולם ייחודי משלו, שאינו דומה לקולב שלידו. חלק מהסטודנטים החליטו להתמקד בקשר שבין האובייקט למשתמש. חלק אחר התייחסו למטרה של הקולב, ואחרים השתמשו בקולב כדי לבחון תרבות מחייה ותרבות צריכה. חלק מהסטודנטים שמו דגש על קהל היעד, כמו הקולב של עידו בן נחמיאס שיצר את "צעצוע של קולב". זוהי סדרת קולבים לילדים, בצורות מכונית עשויה מעץ.

[caption id="attachment_7139" align="aligncenter" width="900"] שני הרצברג – קולב בהשראת התרבות היפנית[/caption]

הקולבים הבודדים שמוצגים עם פריט לבוש מושכים מיד את העין. לדוגמה, שני הרצברג יצרה קולב בהשראת התרבות היפנית, עליו תלתה בגד יפני מסורתי. הקולב נמצא בכניסה לתערוכה, עשוי בדיוק רב ונותן לנו להבין מי קהל היעד ומאילו עולמות תוכן שני לקחה השראה.

[caption id="attachment_7127" align="aligncenter" width="900"] אסף כהן – קולב לתליית נעלי טיולים על חבל[/caption]

אסף כהן מציג גם כן קולב בשילוב פריט הלבוש שלו, זהו קולב לתליית נעלי טיולים על חבל. מדובר בקולב יוצא דופן בגלל החומר השונה ממנו עשוי – חבל ובגלל השימוש בפריט הלבוש עצמו – נעלי הטיולים התלויות עליו. קשה שלא לעצור ליד העבודה, להתעמק, להבין את החומריות ובעיקר לשים לב איך הנעליים מתקשרות עם אלמנטים והקולבים האחרים בתערוכה.

[caption id="attachment_7132" align="aligncenter" width="900"] דניאל גולמבו – סדרת קולבים העשויים מכידוני אופניים ישנים[/caption]

דניאל גולמבו בחר לשים דגש על החומר ממנו עשוי הקולב. הוא השתמש בכדיוני אופניים ישנים ויצר סדרה צבעונית של קולבי כידונים.

[caption id="attachment_7130" align="aligncenter" width="900"] גני בר לב – קולב שהופך מיריעה שטוחה לאובייקט תלת ממדי[/caption]

גני בר-לב בחרה גם כן להתייחס לחומר ולהיווצרותו של הקולב התלת ממדי. הקולב הופך מיריעה שטוחה לאובייקט תלת ממדי ייחודי, שקשה להישאר אדישים אליו. גל דורי ואזנה, גם התייחסה לתלת ממדיות של הקולב ביצירת קולב המשקף את המעבר מדו ממד לתלת ממד.

בזכות כל אלו, התערוכה מציגה רבגוניות ושונות נפלאה. כל קולב עשוי מחומר אחר, בעל צורה ארגונומית שונה, מיועד לקהל יעד אחר ומעלה תהיות והשראות שונות ממשנהו. קל להסיק שהקולבים מיועדים לבגדים, אך חלקם מיועד לנעלי ספורט, נעלי עקב, אביזרים נלווים לבגד ועוד. מרבית הקולבים מוצגים חשופים וללא פריט לבוש תלוי עליהם. בדרך זו רואים את המטרה והיעוד של כל קולב וכיצד אלו משפיעים על הצורה האופי שלו.

מומלץ בחום להיכנס ברגע פנוי לחלל זה, כדי לקבל השראה מהעבודות הנפלאות של הסטודנטים של המחלקה. התערוכה מוצגת במכון הטכנולוגי בגלריה ויטרינה עד ה7 במאי.

[/column]

 

התגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם.