עכשיו קוראים
שבוע העיצוב במילאנו 2017

שבוע העיצוב במילאנו 2017

[column]

ההתרגשות הייתה בשיאה, איטליה, מילאנו, שבוע שלם של עיצוב, תערוכות, פיצה ויין טוב. נחשפנו לפרויקטים איכותיים, חללי עבודה מרתקים, שיתופי פעולה של מעצבים, תצוגות של בתי ספר מובילים בעולם, וגם הייתה נוכחות מרשימה של מרצי HIT!

דורית תותיאן וענבר זניר, עיצוב תעשייתי

[/column] [column]

כבר בתחילת סמסטר ב' חשבנו לטוס יחד למילאנו לשבוע העיצוב. הכל היה בגדר מחשבה, עד שנפלה ההחלטה, נפגש קודם בבודפשט, בה דורית נמצאת במסגרת חילופי הסטודנטים ומשם נטוס ביחד למילאנו. את כרטיסי הטיסה ומקום לינה סגרנו כחודש וחצי מראש. המחירים כבר היו די גבוהים, אך צריך לזכור שלשבוע העיצוב במילאנו מגיעים מכל העולם, לכן המחירים מכפילים ומשלשים את עצמם לעומת תקופות אחרות בשנה. קיבלנו טיפים נהדרים מהמרצה נעמה שטיינבוק, שספרה על התערוכות המתקיימות בשבוע העיצוב, למה לצפות, איך להתנהל ומה לאכול.

[caption id="attachment_7480" align="aligncenter" width="900"] מתוך פרסום לתערוכה SALONE DEL MOBILE[/caption]

מילאנו היא עיר ענקית ושבוע העיצוב מתפרס על חלקים נרחבים שלה. התערוכה המרכזית Salone del mobile, היא תערוכה מסחרית בה מציגים סטודיואים, חברות, ובתי ספר מכל העולם. היא ממוקמת במתחם גני התערוכה של מילאנו Rho Fiera, אשר נמצא בפאתי העיר. מלבד התערוכה ישנן מספר שכונות אשר מרכזות תערוכות וגלריות, כל שכונה בעלת אופי אחר, אווירה אחרת ומוקדי עניין שונים.

התאכסנו בשכונת Navigli שממוקמת על גדותיהן של התעלות המלאכותיות של מילאנו, ומהווה מוקד לחיי לילה ותרבות עיצוב מגוונת. בשכונה זו ממוקדם מדרחוב Tortona שבו בחרנו להעביר את היום הראשון שלנו. אזור זה המשמש כמרכז של חיי לילה, התערוכות והגלריות מתעוררות לחיים בשעות אחר הצהריים, ובכל חנות או חצר של בניין ניתן למצוא מוקד עניין אחר, החל מתערוכות גדולות וקטנות, בתי מלאכה, ירידים ועד לחנויות של מעצבי על.

[caption id="attachment_7477" align="aligncenter" width="900"] מחקר חומרי בשיטות מסורתיות ליצירת פטינה על מתכת – תערוכת RONG[/caption]

אחת התערוכות שמשכה את תשומת לבנו במתחם הייתה תערוכה בשם Rong, שאצרה פרדיגמות של יצירתיות סינית המשלבת שורשים של אמנות מסורתית עם ביטויים עיצובים עכשוויים. התערוכה מסכמת חמש שנים של עבודת מחקר וחמישה חומרים שונים: במבוק, משי, בוץ, נחושת ונייר. בתערוכה הציגו 50 מעצבים סינים מתחומים שונים ומעל ל- 70 עבודות עיצוב. ניתן היה לראות את הדיוק שבפרטים הקטנים, האיכויות של כל התוצרים ותוצאות המחקר של אמנות סינית מסורתית באמצעות החומרים השונים.

[caption id="attachment_7481" align="aligncenter" width="900"] פינת ישיבה ב salone satellite[/caption]

את היום השני בילינו ב Salone del mobile, גני התערוכה שבהם מציגות החברות המסחריות הגדולות. זהו מתחם ענק, ואפשר לבלות בו שבוע שלם, לכן היינו צריכות להיות ממוקדות ולבדוק מראש מה מעניין אותנו לראות. בתערוכה זו מוצגים בעיקר מטבחים, רהיטים וגופי תאורה. התמקדנו בביתנים שהציגו בעיקר עיצוב תעשייתי, בחללי עבודה מעניינים, ובמתחם הצעיר Salone satellite. במתחם הציגו מגוון של מעצבים צעירים ובתי ספר לעיצוב מרחבי אירופה והעולם. בתוך החלל קטן ניתן היה לראות מאות מעצבים מכל עולם העיצוב, באווירה מגוונת וצעירה.

[caption id="attachment_7468" align="aligncenter" width="900"] Nicolas Breves – גופי תאורה קינטיים[/caption]

וידאו Nicolas Breves – גופי תאורה קינטיים

אחד המעצבים שמשכו את תשובת ליבנו היה ניקולס ברוורס (Breves) מעצב בלגי של גופי תאורה קינטיים, שהציג עם קבוצת מעצבים צעירים מבלגיה.

[caption id="attachment_7482" align="aligncenter" width="900"] תערוכת בית הספר PolyU , הונג קונג[/caption]

תערוכת בתי הספר הייתה מעניינת ומלאת השראה. עניין אותנו לראות כיצד בכל מקום מלמדים עיצוב באופן קצת שונה, ולכן משך את תשומת ליבנו בית הספר PolyU מהונג קונג. הציגו שם 17 סטודנטים את עבודותיהם, החל מאינטרפרטציה של טכניקות מסורתיות ועד מוצרים אשר יוצרים סביבות חדשות כמו משקפיים לכלבים וקורקינט ימי.

[caption id="attachment_7469" align="aligncenter" width="900"] Stone age folk – שיתוף פעולה בין חיימה חיון, ל'אבן קיסר' הישראלית[/caption]

ברובע Brera בארמון מילאנזי המרשים מהמאה ה-18, התקיים שיתוף פעולה מעניין בין המעצב חיימה חיון (Hayon), לחברה הישראלית 'אבן קיסר' אשר יצרו יחד את המיצג Stone age folk. חיון שיבץ במסגרות מתכת משטחים של אבן קיסר בשילוב טכניקות עיבוד חדשניות, יחד עם טכניקות ויטראז' מסורתיות. התוצאה הייתה מרהיבה, חגיגה של צבעים, צורות ומבנים בהשראת הסביבה הטבעית, הפולקלור ותרבויות שונות.

[caption id="attachment_7471" align="aligncenter" width="900"] בין עיצוב לתקשורת – האקדמיה לעיצוב איינדהובן[/caption]

תערוכה נוספת שמשכה את עינינו הייתה של האקדמיה לעיצוב של איינדהובן. סטודנטים ובוגרים הציגו פרויקטים ביקורתיים המבקשים לבחון את היחס בין עיצוב לתקשורת. בתערוכה הוצגו אביזרי אופנה, קטעי וידאו ואודיו, חפצים שונים, טקסטיל ופרטי לבוש ייחודיים. זאת במטרה "ליצור מציאות חלופית לעולם של זיוף מעוצב" על פי דבריו של אוצר התערוכה יאן בולן, ראש המחלקה לעיצוב חברתי באיינדהובן.

[caption id="attachment_7470" align="aligncenter" width="900"] איתי אוהלי בתערוכת Talisman של פרויקט IN Residence[/caption]

גם למרצי המכון הטכנולוגי הייתה נוכחות מרשימה במילאנו. בתערוכת Talisman של פרויקט IN Residence, הוזמנו 46 מעצבים שונים להשתתף ולהציג בתערוכה חפצים סימבוליים בני זמננו. איתי אוהלי הציג את החמסה המשלבת בין מסורתיות, סימבוליות ואמונה. היחס שבין ה"אלוהי" לבין ה"לייק" הבן זמננו, המבקש להעלות שאלות לגבי התרבות העכשווית.

[caption id="attachment_7466" align="aligncenter" width="900"] `Composition Chair` של גיל קוצ'יק ורן אמיתי מסטודיו בייקרי – מתוך קולקציית 2017 של סטודיו Cappellini[/caption]

סטודיו Cappellini הציג את קולקציית 2017 שחלק ממנו הוא `Composition Chair` של גיל קוצ'יק ורן אמיתי מסטודיו בייקרי. הכיסאות שהוצגו בתערוכה מחברים בין שני אלמנטים וצבעים שונים היוצרים מבנה ישיבה פונקציונלי וקומפוזיציה תלת ממדית. החידוש שנעשה לתערוכה הינו בחומר העץ ממנו מורכבים זוג רגליים. כך נעשה שילוב ייחודי בין כיפוף במתכת המסורתי לכיפוף בעץ.

[caption id="attachment_7467" align="aligncenter" width="900"] IOTA, מיזם חברתי של שולה מוזס וטל צור[/caption]

ב Teatro Manzoni הציג טום דיקסון (Dixon) את תערוכת Multiplex שהשתרעה על פני שתי קומות. ביניהן הייתה תערוכת "האקניג" שהציגה שיתוף פעולה בין איקאה ובין סטודנטים מבתי ספר לעיצוב באיטליה. בנוסף לכך דיקסון הזמין גם חמישה מותגים להציג עימו, ובניהם IOTA, המיזם החברתי של שולה מוזס ובניהולה האמנותי של טל צור. במיזם זה משולבות נשים בדואיות המייצרות שטיחים וכיסויי טקסטיל סרוגים מצמר. בתערוכה הוצגו שטחי הטקסטיל, פופים ושתי נדנדות תלויות בעזרת אריגת מוטיבים דמויי גפן, פטריות ופרחים.

[caption id="attachment_7475" align="aligncenter" width="900"] לא רק עיצוב – עצירה קולינארית[/caption]

התעלות של מילאנו התמלאו בחובבי העיצוב אשר התאספו מכל העולם תחת עניין שותף אחד והמון השראה. את חווית העיצוב חיזקו פיצות, פסטות, טירמיסו ונהרות של יין. אין ספק שזו חוויה שכל סטודנט ומעצב צריך לחוות, נחשפים לידע חדש, אין סוף השראות והרחבת אופקים. נפתחנו לגישות עיצוביות חדשות מעבר למוכר לנו, ובחנו מקרוב עבודות שראינו עד כה דרך מסך המחשב. ביקור בשבוע העיצוב בהחלט נותן ערך מוסף לחוויה הסטודנטיאלית שלנו כמעצבים עתידיים.

[/column]
התגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם.