עכשיו קוראים
חפץ אלים

חפץ אלים

[column]

התערוכה האחרונה של גלריית ויטרינה כבר נסגרה, אבל הרושם ממנה עדיין נשאר. תערוכת ״חפץ אלים״ משאירה את מבקריה עם המסקנה שהגבול בין אלימות לתמימות פעמים רבות מטושטש. חפצי היום-יום שלנו חולקים רעיון דומה, למשל סכין או פטיש יכולים לשמש גם כדי ליצור וגם כדי להרוס.

אלה אלחזוב, תקשורת חזותית

[/column] [column]

היוצרים התבקשו לעצב חפץ אלים על פי תפיסתם, תוך התייחסות לעובדה שאלימות היא חלק משמעותי וניכר מהסדר יום שלנו. האמנים השונים שהציגו את יצירותיהם בתערוכת "חפץ אלים" הצליחו להעביר תחושה של דו-משמעות דרך החפצים המוצגים. חפץ שנראה ממבט ראשון רגיל ותמים מקבל משמעות עמוקה ובועטת כשמסתכלים עליו קרוב יותר.

[caption id="attachment_6961" align="aligncenter" width="900"] ״בעילה אסורה בהסכמה״ – עידו ברונו[/caption]

״בעילה אסורה בהסכמה״: הדבר הראשון שתופס את העיניים בתערוכה היו בובות ה״בארבי״. במיצג שלו ״בעילה אסורה בהסכמה״, האמן עידו ברונו הפך את בובות ה״בארבי״ לאקדחים. הרעיון מתייחס לזיכרון ילדות של ברונו, כשהוא הפך את הבובות של אחותו לאקדחים אחרי שההורים שלו סירבו לקנות לו צעצוע של אקדח מסיבות אידאולוגיות.

[caption id="attachment_6960" align="aligncenter" width="900"] ״אסור-מותר״ – מאיה בן דוד ואורי בן בצי[/caption]

״אסור-מותר״: מאיה בן דוד ואורי בן צבי יצרו לוח משחקים מעץ מייפל עליו מונחות קונכיות של שבלולים שנאספו מחוף העלייה שביפו. המיצג ״אסור-מותר״ מעמיד את הצופה מול רצון לנפץ את הקונכיות בעזרת הפטיש המונח לצידי לוח העץ. מבחינת המשמעות של המיצב, נשאלת השאלה האם חפץ פשוט בפני עצמו יכול לעורר את  הדחף לבצע מעשה אלים.

[caption id="attachment_6958" align="aligncenter" width="900"] ״50 סלפי״ – חנן דה-לנגה[/caption]

״50 תצלומי סלפי של חפצים תמימים עם איש אלים״: האמן חנן דה-לנגה הציג את עבודת הוידאו ״50 תצלומי סלפי של חפצים תמימים עם איש אלים״. בהתאם לשם העבודה, הוידאו מראה איש אלים אשר מרים חפצים פשוטים שונים בתנועות מאיימות. מטרת העבודה היא להעביר את המסר הבא: חפץ לא אלים בפני עצמו והכל תלוי בכוונות האדם שמחזיק בו.

[caption id="attachment_6962" align="aligncenter" width="900"] ״גלמים״ – תמרה אפרת[/caption]

״גלמים״: העבודה של תמרה אפרת מציגה אנלוגיה בין המשל שבסיפור ״הזאב שהתחפש לכבשה״ לבין אבנים מצופים בצמר. בימינו, דברים רעים ומסוכנים יכולים בקלות להסתתר מאחורי מסכות של רוך ותמימות. וההפך הוא גם נכון.

[caption id="attachment_6971" align="aligncenter" width="900"] ״חצי-חצי-חצי״ – מיכאל ציזנובסקי[/caption]

״חצי-חצי-חצי״: כסף הוא דבר כל כך יפה והרסני. כל כך חשוב וסתמי. תמונות של אנשים חשובים מן העבר מודפסות על גב נייר וזה מה שמנהל לנו את החיים. כסף הוא גם המקור להרבה מהבעיות של האנשות ובאופן פרדוקסלי הוא גם הפתרון. בעבודה ״חצי-חצי-חצי״ של האמן מיכאל ציזנובסקי, הוא מראה לצופה שלכל מטבע יש שני צדדים.

[caption id="attachment_6967" align="aligncenter" width="900"] ״חפץ אלים״ – גלריית ויטרינה 2[/caption]

לסיכום, תערוכת ״חפץ אלים״ והיוצרים שלקחו חלק בה, העבירו מסרים מורכבים בצורות מאוד מתוחכמות והשאירה בלב הצופים קושיות בנושאים רלוונטיים במיוחד לחברה בה אנחנו חיים: מה זאת אלימות? כיצד אנחנו "קוראים" אלימות? האם אלימות היא טובה או רעה? מי הם האלימים? אנחנו או החפצים?

כל התמונות צולמו על-ידי אלה אלחזוב

חפץ אלים

אוצרים: איתי לניאדו ושירה קרת

עיצוב והקמת תערוכה: איתי לניאדו ושירה קרת

עיצוב גרפי: הדס שלם

התקנת ציוד אורקולי: משה ירונסקי

מחשוב: רון הלפרין


גלריה ויטרינה ע״ש ג׳וליה מזרחי

HIT מכון טכנולוגי חולון

גולומב 52, חולון

א'-ה' 9:00-17:00
נעילה: 4/4/17

 

[/column]
התגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם.