סטודנטים/ות לעיצוב תעשייתי? מבולבלים מכל פיסות המידע שעוברות מפה לאוזן? הכתבה הזו נועדה לעשות לכם סדר בבלגן ולחסוך לכם זמן יקר. מומלץ בחום לקרוא ולשמור.
אופק אלקיים, תקשורת חזותית
1. בראש ובראשונה, הצטרפו לקבוצת הפייסבוק ״קבוצה של הרבה אנשים מתעשייתי HIT״. בקבוצה תוכלו למצוא המלצות, הצעות עבודה, חומרים למסירה/ מכירה, וכמובן תוכלו לשאול שאלות. המענה בקבוצה מאוד יעיל ובטוח תמצאו מישהו/י שיוכל לעזור לכם.
2. טיפים לבתי עסק ואנשי מקצוע– באדיבות נועה ווסטין והילה כהן.
לא ידוע מי יצר/ה את המסמך אבל אין ספק שהוא ישנה את חייכם. מדובר במסמך גוגל שמאגד בתוכו המלצות לבתי עסק ואנשי מקצוע, כולל מספרי טלפון, כתובות, איזה שירות ניתן לקבל ויחס לסטודנטים (בהתבסס על חווית השירות של כותב ההמלצה).
https://sites.google.com/site/infodesigners1/
3. אתרי מוק-אפים (טמפלטים) חינמיים (ברובם)- באדיבות גיל זיגמן.
https://www.freepik.com/free-psd/mockup
https://graphicburger.com/mock-ups/
https://www.mockupworld.co/all-mockups/
https://www.pixeden.com/free-graphics
4. תוכנות ואפליקציות מומלצות– באדיבות גיל זיגמן.
תוכנת Keyshot
בתוכנה Keyshot יש חומר שנקרא toon והוא גורם למודל להראות כמו סקיצה של סוסנובסקי. עוד פונקציה מעולה בתוכנה היא שאפשר להכניס טקסטורות משלך לכל תמונה שתרצו.
תוכנת Lumion+ תוכנת Twinmotion
אלו תוכנות שמיועדות לאדריכלים אבל הן מאפשרות לבנות תפאורה ממש מגניבה למודל תלת מימדי.
תוכנת Blender
תוכנה חינמית שמאפשרת לעשות דברים אורגנים מהירים. תחליף חינמי מצוין ל-Zbrush.
5. ציוד וחומרים- באדיבות ניר ביטון.
כולכם מכירים את ׳ארטולס׳, חנות הציוד של המכללה שנמצאת ממש מאחורי בניין 6. מה שלא כולם יודעים זה איך להפוך את הקנייה בחנות למהירה וזולה יותר. בחנות ניתן לרכוש כרטיס הטענה, בו על כל טעינה תצברו 10% מהסכום שטענתם. (למשל, בהטענה של 100 שקלים תצברו 10 שקלים במתנה). בנוסף, חברות/י אגודת הסטודנט זכאים ל- 10% הנחה על כל חומרי החנות.
אחרי שהכנתם והצגתם, השלב הבא (החשוב מאוד) הוא תיעוד. נכון, אנחנו לא סטודנטים לצילום, אבל הצילום מהווה מרכיב חשוב בכל עשייה יצירתית ובכלל בדור שלנו.
6. טיפים לצילום בסטודיו– באדיבות דור לובטון.
בתמונות הבאות תוכלו לראות שני סט-אפים בסיסים ביותר בצילום: אור בודד ואור + רפלקטור (שהוא כל דבר לבן). הנה כמה הוראות להשיג צילום מוצלח של התוצר:
1. נתחיל מהבסיס: צילום תמיד נראה יותר טוב עם מצלמה (אם עושים את זה נכון). למה? בסמארטפונים שלנו יש עדשה רחבה ולכן התמונות יוצאות מעט מעוותות. כשנצלם עם מצלמה נסובב את העדשה לאורך מוקד של 50 ומעלה, בדרך כלל טווח 50-80 יהיה נהדר.
2. בצילום בסטודיו נצלם על מצב M. למה? המצלמה (גם עם המשדר) לא יודעת שהיא מחוברת לפלאש והיא תמדוד את התמונה מהאור הסביבתי ולכן התמונה תשרף (תהיה בהירה מאוד עד לבנה לחלוטין).
3. חברו את המשדר למצלמה. הכניסו את המשדר לראש המצלמה (נקרא HOT SHOE) עד הסוף ותבריגו אותו כמו שצריך. אם המגעים לא יגעו כמו שצריך הוא אולי לא יבזיק. כמו כן, בדקו שהמספר בתחתית המשדר והמקלט זהים. את המקלט מחברים לפלאש דרך חיבור חשמל וכבל הSYNC.
4. חברו את הסופט-בוקס (המלבנים השחורים שתלויים על הקיר לצד החדר) לפלאש. למה צריך את זה? כאשר מגדילים את מקור האור הוא נהיה רך יותר, הצללים מתעדנים והחיים נראים יפים. מוציאים את הקונוס המחובר לפלאש בעזרת סיבוב והוצאה מהמגרעות וככה מכניסים את החיבור של הסופט-בוקס. עכשיו נתקרב כמה שיותר לאובייקט ב-45 מעלות ליצירת תלת מימדיות. אפשר להשתמש גם במרככים אחרים – כל מרכך נותן אפקט שונה, העיקר להגדיל את מקור האור (מעבר דרך משטח גדול או פגיעה והחזרה – לדוגמא קיר או תקרה). במכון יש אחלה פלאשים. רק מה, הם מאוד חזקים לכן תמיד נכוון אותם על העוצמה הנמוכה ביותר (1/8). האור החם לא משנה לנו, הוא רק מראה לנו איפה יפול האור.
5. ועכשיו להגדרת פרמטרים: שלב ראשון- ISO 100. הכפתור נמצא על גב המצלמה סמוך לכפתור הצילום. מהירות תריס – 1/200 (המספר השמאלי ביותר על הצג) למה? הפלאשים לא מבזיקים מספיק מהר ולכן אם נצלם מהר יותר יווצר לנו מין פס בחלק השחור של התמונה. הדבר האחרון הוא הצמצם – במצלמה הוא רשום בעזרת האות F. כאן המשחק שלנו. נתחיל מF9 ואם בהיר לנו מדי נסגור צמצם, כלומר נעלה ל-F10-11 וכו', אם כהה אז ההפך.
עוד בנושא- שני יוטיוברים שכדאי להכיר בנושאי צילום, פוטושופ ופרימייר:
סרטוני הדרכה בעברית מאת צלם בשם אלכס, שהוא בעל היוטיוב הגדול בארץ לצילום ועריכה נותן סדרת סרטונים של פוטושופ הבסיס מ-א' ועד ת' (קישור להדרכת פרימייר).
סרטוני הדרכה באנגלית של היוטיובר ההודי אונמש דינדה (Unmesh Dinda)- כל דבר שאתם רוצים לדעת על פוטושופ לכו אליו, הוא רהוט ומקסים.
ולסיום, טיפ קטן ממני בנימה אישית.אנחנו הכי טובים כשאנחנו רגועים. קחו לכם דקה או שתיים ביום (למרות שזה נראה שאין לנו- תמיד יש) לעשות משהו בשביל הנפש. מדיטציה, אוכל טוב, שיחה עם חבר/ה או כל תחביב שיש לכם שלא קשור ללימודים. זה המתכון להצלחה!